Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan tidak terletak pada wajah seseorang tapi pada mata yang memandang..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 4
Ahli: 0
Jumlah: 4




  Dari Galeri
para peserta program MEGA JK 2004...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 1 jam, 13 minit yang lalu


Petua Berharga
Topik: Tips pakai tudung cantik....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» Tips pakai tudung cantik....

Please Mendaftar To Post


Oleh Tips pakai tudung cantik....

PurnamaDiPantai
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 835
Posting: 41
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 23:55


Assalamualaikum....
hai saya nak kongsi tips cara-cara pakai tudung...
ok sekarang ni banyak tudung/selendang..macam-macamjenis lahkan...ada yang kain lembut susah nak pakaikan...pastu nanti bila kita pakai tudung adalah org cakap selekehlah, tak teruruslah...macam-macamkan....so azee ada cara nak settlekan...

bahan-bahannya:
(macam nak buat kuih)
~sebatang lilin yang belum digunakan
~iron
~tudung/selendang

ok cara-caranya:
mula-mula panaskan iron mengikut kesesuaian...kemudian di tempat lain...gosokkan lilin di bahagian atas tudung/selendang(tak payah banyak sangat nanti keras sangat pulak)
pastu gosok tudung macam biasa...semua tudung pun boleh tau...cubalah
pasti nanti org tak cakap kita selekeh lagi...
tapi kalau orang dah terror pakai tudung.... tak payah letak apa-apa... letak tudung kat kepala jadi je...
kepada org lain yang dah terror tu kasilah tips ok...


Bookmark and Share




  Member Information For PurnamaDiPantaiProfil   Hantar PM kepada PurnamaDiPantai   Pergi ke PurnamaDiPantai's Website   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-05-03 01:41


a'kum

a'ah tul la tu...

patut la nampak lawa semacam jeh...

mmm ada orang pakai cap [ala pastik lusinar yang buat keje guna ohp tu..pastu kerat la kasi kecik skek ]

ke korang panggil apa cap tu?

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 13:12


Ana ada try letak lilin dulu-dulu utk tudung lembut...ok jugak...senang bentuk..
Letak kertas keras pun penah buat masa sekolah-sekolah dulu...
Sekarang ni dah takde letak ape-ape lagi dah...sbb tudung dah keras sikit...dah pandai bentuk kot...
Skang ni dah ade anak tudung yg keras kat ujung kan...tak penah try laa..tak pandai...sape yg nak try boleh laa cari...

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

sweet_darling
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1332
Posting: 189
Dari: kota bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 13:37


a'kum,
thanks for da' tips.leh la try nanti sebab selalunya time awal2 tuh ok la.tp biler dah lamer2 + ditiup angin...punah!tp sweet_darling slalu bermasalah ngan tudung yg tak sama potongannya.biler dah lipat jadi 3 segi tuh ader la seblah kanan tak samer la,kiri terlebih besar la.tak berhati2 beli tudung...


Bookmark and Share




  Member Information For sweet_darlingProfil   Hantar PM kepada sweet_darling   Pergi ke sweet_darling's Website   Send ICQ Meesage To sweet_darling   Quote dan BalasQuote

mawardah_ilmi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 180
Posting: 28
Dari: bumi Tun Fatimah

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 14:43


ooo...cam tu rupe nyer..patut ler depa pakai tudung lawa2..hehehe..ayu lagi tu

-----------------
YaNg IndaH hANya SemEntaRa


Bookmark and Share




  Member Information For mawardah_ilmiProfil   Hantar PM kepada mawardah_ilmi   Pergi ke mawardah_ilmi's Website   Send ICQ Meesage To mawardah_ilmi   Send AIM Meesage To mawardah_ilmi   mawardah_ilmi's MSNM Number Is ilhamna   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 22:19


ihik ss...

bergaya sakan yerk ???

lilin tu la cara terbaik ....
tp hati2 ... jgn silap gayer , satgi tegang kat tmpt lain ler pulak ...

kalo pakai yg lutsinar tu ... org panggil robocop ..ahaksss
silap gayer .. leh terkeluar dr tudung
ahak bahaya cara tuh

tak kesahlah camner pun.. aslkan aurat tetap di jaga .. ye tak ??

-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 22:57


Ooooh..macam tu rupanyeee.. Trima kasih..

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

nilamSarah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 556
Posting: 273
Dari: presint 9,putrajaya

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-03 23:36


oo..gitu ye...lepaih nie tak de la selekeh lagi bile pakai tudung....
time kasih la yg kasi petua berguna tu....insyaAllah akan di amalkan sokmo!


Bookmark and Share




  Member Information For nilamSarahProfil   Hantar PM kepada nilamSarah   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 00:57


a'kum


aaaa robocops robocops..cemana la buleh dapat nama gituh hihih

dedolu time skolah..sape tak lipat dan tak pin tudung cikgu kasi staple je hehehe

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 08:04


assalamualaikum......
ahaks...!.ana kalo sek dulu buat cam tu..taruk lilin biar terbentuk kain tudung....penah gak letak plastik luitsinar kat kain tudung..tapi tak lama...e...rimas plak rasanya buat camtu....sekarang dah tak taruk apa2 kat kain tudung....bila2 dah besar2 ni dah pandai pakai tudung.....ahaks....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

cenderawasih44
WARGA RASMI
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1259
Posting: 8
Dari: sg.petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 10:42


assalamualaikum..
kitorang lak..yang pakai plasti lutsinar tu dipanggil cybercop..and penah skali tuh kawan saya pakai..tetiba je plastik tu terkeluar skit..and drebar bas kata..eh,naik bas pun nak pakai helmet ke?
hihihi..lawaknya...


Bookmark and Share




  Member Information For cenderawasih44Profil   Hantar PM kepada cenderawasih44   Quote dan BalasQuote

cenderawasih44
WARGA RASMI
Menyertai: 15.05.2003
Ahli No: 1259
Posting: 8
Dari: sg.petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 10:42


assalamualaikum..
kitorang lak..yang pakai plasti lutsinar tu dipanggil cybercop..and penah skali tuh kawan saya pakai..tetiba je plastik tu terkeluar skit..and drebar bas kata..eh,naik bas pun nak pakai helmet ke?
hihihi..lawaknya...

-----------------
sekeping hati yang baik jika diberikan kepada manusia pasti akan dihancurkannya.tetapi hati yang hancur jika diberikan kepada Allah S.W.T pasti akan dipulihkan-Nya..


Bookmark and Share




  Member Information For cenderawasih44Profil   Hantar PM kepada cenderawasih44   Quote dan BalasQuote

Hajar
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 06.05.2003
Ahli No: 1024
Posting: 479
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-06-03 22:52


Heheheee...kelakornyeee...

-----------------
"All Allah's Testing Has A Purpose..
Someday U Will See The Light..
All He Asks Is That U Trust in HIM..
Walk By


Bookmark and Share




  Member Information For HajarProfil   Hantar PM kepada Hajar   Pergi ke Hajar's Website   Quote dan BalasQuote

UsTaZaH_CuTe
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 07.06.2003
Ahli No: 1646
Posting: 110
Dari: sg petani

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-06-03 11:34


hmm..klu dulu masa sek men..plastik lutsinar tu kitorg panggil helmet..hahha...hmm..pakai lilin..?? boleh jd ker?? tp..bukan senag nak letak lilin..takut nanti boleh tersilap letak lak...hehhee
wassalam...

-----------------
"NaFsU MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr rUpAnYa...AkaL MenGatAkaN WaNiTa CaNtIk aTaS DaSaR ILmUnYa...dAn HaTi MeNgAtAkAn wAnItA cAnTiK aTaS dAsAr AKHLAKNYA..


Bookmark and Share




  Member Information For UsTaZaH_CuTeProfil   Hantar PM kepada UsTaZaH_CuTe   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.076437 saat. Lajunya....