Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 07-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
kita boleh menyimpan kenangan dlm kehidupan, tetapi tidak boleh jadikan kenangan sebagai kehidupan...
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
salam ukhwah dari saya_aihara

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 32 hari yang lalu
jackurban: 33 hari yang lalu
porkalwais: 33 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: Rambut mu lurus ke kerinting?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» Rambut mu lurus ke kerinting?

Please Mendaftar To Post


Oleh Rambut mu lurus ke kerinting?

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 20:00


Assalamualaikum warahmatulahi wabarakatuh

topik rambut pendek ke panjang dah ada..
jadi... lani topik.."rambut mu lurus ke kerinting?"

jijah mula dulu yek...rambut jijah panjang..atasnya lurus..bila bawahnya dia beralun, macam berombak besar...pendek kata..lawa lah...(hik..hik..hik..)

rambut sahabiah lagu mana?

wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 20:08


A'kum...jijah nye soklan kelakarĀ² laa...ehhehe...anyway,ana nak join jugak laa...rambut ana lurus panjang...tapi baruĀ² nih ana rasa mcm nak potong jer rambutt...nak tukar style la pulak tapi bila difikirkan rasa sayang plak...kalau rambut panjang,kite leh buat pelbagai style...mcm siti nurhaliza gitu!! hehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 22:28


akum...oh pasal rambut lurus ke kerinting eh..otey.. rambut ain,ain rasa takyah bagitahu lah yek,rahsia...sssyyy,hihik,hmm ain cakap rambut yang camner ain suka lah k? otey,ain suka rambut cam jijah tuh,lawa! dalam bahse inggerisnya wavy kan...ha rambut curly pun otey gak..tapi jangan yang kembang sangat dah lerr..hihik


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

nawwal
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 7
Posting: 121
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-05-03 12:32


hmmm...rambut ana lak...baru kena potong ni!!sedihmyer!!!!
Tapi, ana jugak yg nak potong...
Rambut ana mcm ukti jijah jugak la..

-----------------
Andai bertemu..sapalah aku
Andai tersilap..bimbinglah aku
Andai berduka..khabarkan padaku
Andai berpisah..kenangilah aku
Andai Khaliq menjemput..ziarahilah jasadku..


Bookmark and Share




  Member Information For nawwalProfil   Hantar PM kepada nawwal   Pergi ke nawwal's Website   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 10-05-03 12:37


emm.. kaklong tengah dilema ni...nak potong rambut ke taknak. tak potong, bila time panas..adiuh.. seksa rasa..nak potong, sayang pulak! compius...compius...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

aku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 05.05.2003
Ahli No: 986
Posting: 110
Dari: bumi ALLAH

iraq   avatar


posticon Posting pada: 10-05-03 12:41


x tahulah rambut sayer nie jenis aper.. sekali tgk mcm lawa..2 kali tgk mcm cantik..3 kali tgk..baru sedar rupenyer tertengok rambut org...Sekarangnie tgh pakai tudung.. nantilah cek...


Bookmark and Share




  Member Information For akuProfil   Hantar PM kepada aku   Quote dan BalasQuote

gadis_kampung
WARGA RASMI
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1156
Posting: 8
Dari: kota bharu kota budaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 17:47


assalamualaikum..saya pun tak tahu gak rambut saya nih jenis apa.tak kerinting sangat dan tak laa lurus...tapi alhamdulillah saya bersyukur dengan apa yang ada...


Bookmark and Share




  Member Information For gadis_kampungProfil   Hantar PM kepada gadis_kampung   Quote dan BalasQuote

nur_hawa
WARGA RASMI
Menyertai: 03.05.2003
Ahli No: 932
Posting: 13
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 18:52


nur nyer rambut lak jenis lurus.....rambut nur paras bahu...nur rasa nak potong jer rambut ni bagi pendek...tak lah rimas sangat kan...tapi abg2 nur smuanyer suka nur rambut panjang.....dia org kata rambut panjang sesuai ngan kaum wanita


Bookmark and Share




  Member Information For nur_hawaProfil   Hantar PM kepada nur_hawa   Pergi ke nur_hawa's Website   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 21:35


Rambut saya lak lurus. Tpkan, mak & 2 org adik perempuan saya rambut ikal. Jeles tau. Tpkan, rambut saya ni mak kata ikut arwah nenek. Dulu rambut panjang, sket lagi nak sampai pinggang tp tanggal 9 April 2003 rambutku dipotong gara2 ibuku rimas melihat rambutku yg panjang lg lawa tu. . Maklumla, dlm family, rambut saya paling panjang!


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-03 09:56


hehe rambut ida lak kerinting.hehe kekadang tuh jeles gak tengok org yg rambut lurus nih.tapi idanyer rambut takderlah kerinting habis.cume bahagian bawah ajer.

-----------------
Bicara Syahadah Menusuk Kalbu
Hati Nan Damai Terasa Rindu.
Ukhuwah Mahabbah Terjalin Selalu
Moga Kekal Bersama Menuju






Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

syaboo
WARGA RASMI
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 754
Posting: 17
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 03:12


assalamualaikumm...
ape2 pon boo nak mintak maap la yekk kalo terkasar bhs...sbb boo rase agak kureng sesuai topik camni diciterkan...coz setau boo adergak lelaki yg join komuniti kan??kalo diorg tau nanti....terbocor lak rahsia..hehhe....pape pon..sbg Muslim kiter patut bersyukur ngan ape yg kiter ade...tp manusia ni mmg x nah bersyukur...ape yg ader tu x ske...ape yg org ader,,,,kiter sebok nak...boo pelik tgk kwn2 boo ni...rambut diorg tu bg boo dah lawa da...sbb ape yg Allah bg kat kiter tu tentunyer yg terbaik wat kiter kan?tp diorg sebok mengomel kater x lawa..nak rambut cam dier ni la..dier tu la....ade gak yg sanggup luruskan rambut gune sterika.yg pelik tu...diorg ni pakai tudung..huh..ape hukum meluruskan rambut yek???dose tak???


Bookmark and Share




  Member Information For syabooProfil   Hantar PM kepada syaboo   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 14-05-03 04:21


hmm betul tu syaboo...memula nak cakaplah rambut ain camner tapi terpk yang ada banin gak yang masuk so tak jadi,so i think lebih sesuai tajuknya anda suka rambut kerinting ke lurus? tapi takpelah...mungkin jijah dan yang lain x tahu ada banin yang jengok kot...memang ramai manusia tak bersyukur dengan apa yang mereka ada...tapi bila hilang apa yang ada,barulah terasa akan nikmatnya dan hikmahnya...WALLAHU A'LAM


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075552 saat. Lajunya....