Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 14-08-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Apabila ilmu dan amal ibadah tidak membuahkan akhlak yang mulia , ertinya ilmu dan amal itu tidak ada nilainya di sisi allah dan manusia..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 8
Ahli: 0
Jumlah: 8




  Dari Galeri
salam ukhwah saya hulurkan

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: calling all Engineering kids..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» calling all Engineering kids..

Please Mendaftar To Post


Oleh calling all Engineering kids..

blueicecube
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 805
Posting: 15
Dari: neXt-to-You

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-03 13:04


what are going to do what your engineering degree?


Bookmark and Share




  Member Information For blueicecubeProfil   Hantar PM kepada blueicecube   Pergi ke blueicecube's Website   Send AIM Meesage To blueicecube   blueicecube's MSNM Number Is blueicecube   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 11:28


mmm assalamulaikum...

blueicecube nie budak enginerring bahagian mana...

cite aa sikit

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

blueicecube
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 805
Posting: 15
Dari: neXt-to-You

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 11:43


mechanical.......takder concentration. bantai semua..


Bookmark and Share




  Member Information For blueicecubeProfil   Hantar PM kepada blueicecube   Pergi ke blueicecube's Website   Send AIM Meesage To blueicecube   blueicecube's MSNM Number Is blueicecube   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 11:46


iutt ganas tu.....

anyway, akak dulu Engineering In Business and IT..

nothing much to say about it.., cuma byk aspect yang kena faham dan blajar

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 15:45


assalamualaikum..

hmm..ana pun engineering jugak..control system engineering...2nd year..

wasalam..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

blueicecube
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 805
Posting: 15
Dari: neXt-to-You

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 10:58


apa itu system control engineering?


Bookmark and Share




  Member Information For blueicecubeProfil   Hantar PM kepada blueicecube   Pergi ke blueicecube's Website   Send AIM Meesage To blueicecube   blueicecube's MSNM Number Is blueicecube   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 11:32


ana pun bhgn engineering gak...engineering electronic komputer....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 11:34


ana study bab komputer.....


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 14:51


assalamualaikumm..

hmm..blueicecube control system engineering tuh
kejuruteraan sistem kawalan..im sure enti ada belajar subjek control system mungkin pada 3rd year kot..dealing alots with MATLAB, frequency response, Laplace transform, Z transform..macam2 lagilah..dan apa2 yg sewaktu dengannya..rasanya di malaysia takde lagi control systems engineering..elektrical control/instruementation adalah kot di UTM,..

jadi, ana ni kira majoring dalam control systems..tak kira mechanical, electronic, computer or aerospace...

wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

blueicecube
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 805
Posting: 15
Dari: neXt-to-You

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 02:40


berbeza sungguh programs offered in different univeristy. bunyinya mcm korang semua concentration tinggi.

i've taken a control class [ notice the a.. ]. and will be taking a control lab.

what inspire you to take the control engineering or the computer engineering.

btw, saya cuma tinggal satu kelas jer lagu untuk graduate..


Bookmark and Share




  Member Information For blueicecubeProfil   Hantar PM kepada blueicecube   Pergi ke blueicecube's Website   Send AIM Meesage To blueicecube   blueicecube's MSNM Number Is blueicecube   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 10:58


good lck utk bluicecube... insyaAllah mesti boleh buat punya...

well memandangkan ada pelbagai jnis engineering.. apa kata kita tukar2 pengalaman suka duka masa buat praktikal... mesti adakan...

sapa2 nak start dulu silakan

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 14:52


salam..

wah..ni dah macam interview untuk majalah pulak..
hehe

hmm..ok..what inspired me to do control engineering ya..what can i say is first & foremost becauseof its job prospect in msia..where, in msia we dun have enough control engineers who really graduate with a control system degree...2ndly coz of its dynamic..and diversity..and innovation..coz basically from what we can see, all systems la ni semua pakai control, tak kira computer control ka, process control ka..ada belaka..so, dia apply dalam life kita..itu yg jadikan dia menarik & best..and by the way, ppuan pun tak ramai buat course nih..macam ana di sini, ana sorang jer ppuan dalam kelas.. ..so, agak mencabar jugaklah..

oklah..itu jer..hope that jawab all those questions..

okie dokie..wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

blueicecube
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 805
Posting: 15
Dari: neXt-to-You

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 23:50


hahaha...we got that in common, dlm banyak2 kelas, mmg most of the time ada 4-5 org jer perempuan. kalau lab or discussion section, mmglah sorang2 lah perempuan..hahha..nasib baik most of the time the guys are nice and very helpful.

kenangan ? my friend saw this shirt, why should you date female engineers, lepas final insya Allah, i'll post it here.

btw, Nurul Izzah's wedding pic's

http://www.freeanwar.com/photo/Izzah_Reception/slideshow_home.htm


Bookmark and Share




  Member Information For blueicecubeProfil   Hantar PM kepada blueicecube   Pergi ke blueicecube's Website   Send AIM Meesage To blueicecube   blueicecube's MSNM Number Is blueicecube   Quote dan BalasQuote

isma_islah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.04.2003
Ahli No: 416
Posting: 56
Dari: united kingdom

uk   avatar


posticon Posting pada: 13-05-03 05:18


salam kembali..

heh..tell them u should date a female engineer..
hehe..

nway, kenangan masa praktikal..yg paling mencabar rasanya masa ana & ada sorang technician (lelaki) ni terperangkap dalam hutan..coz tayar tenggelam dalam lumpur..masa tu ana buat praktikal ngan petronas..kebetulan hari tu takde orang so terpaksalah ana & abg ni pergi berdua jer..masuk hutan although pakai four wheel drive tapi still tak boleh lepas jugak..hujan sgt2 lebat waktu tuh..dahlah lapar, ada jugak dalam 3 jam kot..buleh imagine tak duk dalam jeep tuh tgh2 hutan...hishh..ngeri..job masa tuh buat pipeline right of way surveillance..then, after 2 hours tuh mmg dah tak boleh tahan dah..terus kitaornag decide nak redah jer hujan & lumpur pergi cari orang kampung or bantuan since kitaorang lak hari tuh tak bawak walkie talkie..hmm..mmg dah nak jadi kan..haru jugaklah..2 kali ana kena macam tuh..satu lagi enjin rosak kat highway..adalah dalam sejam lebih tunggu plus angkut kitaorang..

ok..kenangan manis plak memandangkan ana satunya2 tech ppuan waktu tuh jadi semua orang pun baik dengan ana..hehe..masa tuh rasa macam anak raja pulak lah..but yg paling best masa ana kena buat presentation in front of semua manager2 region pasal projek yg kitaorang kena buat..lepas tuh ada manager ni tanya ana soalan..ana buleh pulak termarah dia sebab tak dgr apa yg ana present tadi..hehe..tak sengaja..sebab ana dah cemas sgt..sampai sekarnag dia ingat lagi ana..

ok..itu jer..byk lagi yg best but rasanya yg paling haru ini jer..bye..wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For isma_islahProfil   Hantar PM kepada isma_islah   isma_islah's MSNM Number Is ema_bonita@hotmail.com   Quote dan BalasQuote

blueicecube
WARGA RASMI
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 805
Posting: 15
Dari: neXt-to-You

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 01:21


OP TEN REASONS WHY YOU SHOULD DATE A FEMALE ENGINEER

1) We have significant figures

2) We know it�s not the length of the vector that counts, but how you apply the force

3) No �couple� could enjoy a better �moment�

4) we are used to pulling all nighters

5) We know the right hand rule

6) The world revolves around us......we choose the coordinate system

7) We have free body diagrams

we know how to use all the buttons on our graphing calculator...

9)we can help you with your math homework

10)we know how to handle stress and strain in relationships.

hahahaha..the terms for engineers, my friend was trying hard to figure out what significant figures mean..


Bookmark and Share




  Member Information For blueicecubeProfil   Hantar PM kepada blueicecube   Pergi ke blueicecube's Website   Send AIM Meesage To blueicecube   blueicecube's MSNM Number Is blueicecube   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-05-03 23:10


assalamualaikum....

reallly.....?? kalau cenggitu lah reason... perghh pasti my cousin pengsan... sbb bakal isteri dier enginer.. bidang chemistery....!!!!!


penin sbb nak bagi dia sesuai dgn bakal isteri dier... ialah enginer nie ethics dier lain sikit doctor plak lain macam pulak dier.. hai kesian cousin saya

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

adneen
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.04.2004
Ahli No: 3553
Posting: 84
Dari: darr an naim

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 18:24




Saya pon student engineering..software engineering..iAllah bln 6 ni masuk final year..belum praktikal lg..so,kengkawan yg dh pernah praktikal blh la share experience,kan?


Bookmark and Share




  Member Information For adneenProfil   Hantar PM kepada adneen   Pergi ke adneen's Website   Quote dan BalasQuote

BAIKsss
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.02.2004
Ahli No: 3330
Posting: 113
Dari: Perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 20:12


erm..byk gak ek bebudak engine sini..budak medic caner? saye budak medic..ehehe kalo nak senarai why u should date a female doctor lagi banyak kot..keskeskes

[ Posting ini telah di edit oleh: BAIKsss pada 2004-04-24 20:13 ]


Bookmark and Share




  Member Information For BAIKsssProfil   Hantar PM kepada BAIKsss   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075843 saat. Lajunya....