Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Membantu orang yang terlanda kesukaran dan menghiburkan orang di dalam kesusahan bererti menebus dosa-dosa besar
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Dari Galeri
majlis makan malam....

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
Laurenjoy: 33 hari yang lalu
jackurban: 34 hari yang lalu
porkalwais: 34 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: anda suke kulit muka putih??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» anda suke kulit muka putih??

Please Mendaftar To Post


Oleh anda suke kulit muka putih??

fi_amaanillah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 627
Posting: 114
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 12:13


assalamualaikum sahabatku sekelian...

smg sentiasa sihat & ceria...

hmm...kblkgn ini...di pasaran..byk btl produk p'cerah kulit muka...rata2 produk kecantikan menekankan kulit muka yg putih...mmg x dpt dinafikan..memiliki kulit muka yg cantik berseri tu m'jadi idaman stp wanita..btl x?? tp kan...pd saya..x semestinye kulit muka yg putih aje yg kelihatan cntik menawan...

ape pndpt sahabat semua??kenapa ramai sgt insan yg b'gelar wanita idamkan kulit muka yg putih aje...ape..kulit x putih x lawa ke??

hmm..sesape ade pdpt mehla kite kongsi b'sama...

fi amaanillah...

wassalam


Bookmark and Share




  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

epiphyllum
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 66
Posting: 141
Dari: bumi mesia

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 12:33


assalamualaikum
pd ana, klu dia nak tukar kaler kulit
itu dikira x b'syukur dgn takdir -Nya


Bookmark and Share




  Member Information For epiphyllumProfil   Hantar PM kepada epiphyllum   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 13:29


bagi pendapat ana lah kan..kulit putih tak semestinya cantik,kadang tu pucat dan kadang tu plain..ana lebih suka kulit coklat atau hitam manis, sentiasa manis kalau dipandang,orang kata kalau cantik sangat,lama-lama pandang mesti jelak,tapi kalau kulit hitam manis tu ibarat kata orang.. "hitam manis pandang tak jemu.." tapi kan lelaki ramai yang suka pmpn kulit putih..sebab tu ramai pmpn nak kulit putih..kadang disebabkan lelaki, seseorg pmpn tu leh jadi tak bersyukur dengan apa yang dia ada..wallahu a'lam..setiap apa yang ada adalah milik Tuhan..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 13:56


Hitam-hitam si tampuk manggis,walaupun hitam dipandang manis.

Hihihi....


Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 14:38



hmmm...btol gak tuh...kalau kate putih...musti org bayang cantik en...tapi...tak sume org putih cantik...depends ah...tak sume laki taste die org kulit putih....tapi memane produk kecantikan...sume nak memutihkan....apsal ek? heh...

tapi...neesa ske kulit muke pink...nampak comei....cam heroin winter sonata...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 16:06


A'kum...bagi pandangan ana pulak kan...hitam ker putih sama ajer...yg penting hati kita tuh mesti putih... tuh yg lebih utama bagi insan yg bergelar wanita...tak semestinya putih tuh cantik....tapi kalau seseorang dah putih semulajadi...alhamdulillah la...tapi kecantikan yg sebenarnya lahir dari dalam...dari hati kiter...tul tak??


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 16:10


betul tuh,sokong honey 100%,hihik


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 19:01


Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh

bagi pendapat jijah pulak, Allah lebih mengetahui warna kulit yang sesuai dengan diri kita..kan?
habih kalau semua nak kulit warna putih..siapa pulak nak kulit warna lain?
kita ni kan berasal dari tanah..dan tanah itu sendiri mempunyai pelbagai warna...

kebanyakan kosmetik la ni banyak yang cenderung ke arah penyakit barah kulit!
jadi sahabiah sekalian...janganlah terpengaruh dengan mana-mana barangan yang boleh memutihkan kulit..
kerana di sebalik itu ada pelbagai risiko..seperti kulit yang semakin menipis..anda yang memakainya akan kelihatan lebih tua berbanding dengan rakan-rakan yang tidak memakainya apabila kita sama-sama mencecah umur tua...

bersyukurlah dengan apa yang ada pada kita...sesuatu hanya dirasai kepentingannya hanya apabila ia sudah tiada lagi!

Wassalam...renungkan bersama!


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 20:50


ada yang hitam ada yang putih

nak nyanyi tapi dah tak ingat lagu Rabbani ni..


-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 04:46


lagu 'cari pasangan...' kalo teliti liriknya...dah terjawab segala persoalan dlm topik nih...xcaya ? masa membuktikan...


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 627
Posting: 114
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 10:51


ye lah kan...
pd ana...warna kulit sbnrnye x m'jamin ape2 pun..yg pntg hati tu kene bersih...sbb hati g bersih + suci + ikhlas akan m'cerminkan wajah yg cantik.. x gitu??



Bookmark and Share




  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-05-03 16:19


ermmm, kulit putih ek??? mmg ramai yg putih2 ni lawa2.. tak dinafikan... sbb tu byk sgt produk memutihkan kulit... ermm, akak ni x putih, tapi cokelet...hehehhe... tapi x berani la nak pakai produk2 tu sume.. takut jadik kelabu plak nanti...hehehe....

syukur atas kurniaan Ilahi... putih ke ape ke.... asal ade warna... jgn xde kaler sudah....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 21:05


A'kum...betul kata kak nur_indah tuh...hehehe...x payah nak putih² nih...yg penting jaga hati kita tuh...insyallah akan terpancar 'nur' di wajah anda semua...tui daq??


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

Noorul_Adha
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 441
Posting: 32
Dari: Kajang,Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 08-05-03 01:46


A'kum sahabiah tercayang..

Tak guna berwajah cerah kalau tak nampak serinya. Kata org.. kan lebih berseri wajah seseorg itu biler selalu dilalukan dgn air wudhu'. Walau itam.. walau putih... tetap nampak serinya berkat wudhu' tersebut. So, putih @ hitam tu tak penting.. yg penting ialah wajah yg berseri.

Kalu nak wajah yg berseri.. rerajin la angkat wudhu'. Lepas tu.. sambil2 sapu krim pelembap ke.. apa ke kat muka tu, bacakan selawat. InsyaAllah, naik seri wajah. Cuba la.. Selain tu, rajin baca Quran dan qiamullail. Sure nampak hasilnyer... Yg pasal baca Quran tu.. seboleh-bolehnyer, sehari pun jgn tinggal. Pesan tok nek nie..

Ok, tata..

-----------------
Kata Saidatina Aisyah,"Wanita solehah adalah wanita yang tidak memandang lelaki bukan mahram dan yang tidak dipandang oleh lelaki bukan mahram."


Bookmark and Share




  Member Information For Noorul_AdhaProfil   Hantar PM kepada Noorul_Adha   Noorul_Adha's MSNM Number Is Mawaddatul Wardiinah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
© Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.07886 saat. Lajunya....