Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 29-09-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Manusia lahir ke dunia disambut dgn azan, manusia meninggalkan dunia diiringi solat, Alangkah singkatnya hidup ini hanya diantara azan dan solat.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
assalamualaikum...
buat semua, ni gambar saya budakinsaf.salam ukhwah fillah dari saya.harap dapat terima saya sebagai ahli di komuniti ini.wassalam.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 22 jam, 49 minit yang lalu


Bakat Menulis
Topik: Sape-sape pandai,try sambung...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bakat Menulis
    »» Sape-sape pandai,try sambung...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Sape-sape pandai,try sambung...

Nabilah
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 37
Posting: 241
Dari: PeYrOcK....;)

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 16:04


Assalammualaikum...

Kpd sesapa yang berbakat/teringin nak cuba,boleh tak sahabat semua sambung cerita ni supaya menjadi satu cerita yang menarik..??Okla,biar saya start dulu...


Ada la satu makhluk Allah ni....Nama dia Donat.


Ha...Silalah sambung...saya cadangkan anda suma sambung satu ayat je bagi satu posting. Boleh?slmt mencuba!!


Bookmark and Share




  Member Information For NabilahProfil   Hantar PM kepada Nabilah   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 02-05-03 16:12


walaupun nama dia donut, dia tak suka makan donut hehehe...


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

maricella
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 48
Posting: 390
Dari: gemas, negeri 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 16:26


Quote:

On 2003-05-02 16:12, kaklong wrote:
walaupun nama dia donut, dia tak suka makan donut hehehe...



lawaklah..hihihi

-----------------



●ŠēВưΜВưňĞ ĶĭţĂ ŝĚťĀρ

Bookmark and Share




  Member Information For maricellaProfil   Hantar PM kepada maricella   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 16:27


dia memang tak suka mkn donat... tapi, dia menjual donat... sbb itu dia dipanggil donat...



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 17:12


dia jual donut tiap-tiap hari dengan adiknya, keria sejak mak dan ayahnya meninggal dunia.

sambung.. sambung..

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

inah_Qamariah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 710
Posting: 24
Dari: singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 03-05-03 01:07


satu hari..ada orang nak masuk meminang donut....

-----------------
www.umairah-sh.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For inah_QamariahProfil   Hantar PM kepada inah_Qamariah   Pergi ke inah_Qamariah's Website   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 21:54



Donut meminta 10,000 donut yg plg sedap didunia sebagai hantaran....

sambung....sambung

p/s: best la plak...haha

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 23:16


Donat pesan: jangan beli kat dunkin donut...



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

inah_Qamariah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 710
Posting: 24
Dari: singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 00:02


bila dgr syarat itu,mamat yang nak memperisterikan donat demam seminggu...

-----------------
www.umairah-sh.blogspot.com


Bookmark and Share




  Member Information For inah_QamariahProfil   Hantar PM kepada inah_Qamariah   Pergi ke inah_Qamariah's Website   Quote dan BalasQuote

syaiz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 873
Posting: 51
Dari: malaysia

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 12:02


tambah sebab sampingan , donut kata dia nak banglo 41 tingkat...kereta waja 1.6v....dan yg penting dia nak 17 buah kilang utk memperbesarkan bisnes donat nya....


hah,sambung!

[ Posting ini telah di edit oleh: syaiz pada 2003-05-05 12:03 ]


Bookmark and Share




  Member Information For syaizProfil   Hantar PM kepada syaiz   Pergi ke syaiz's Website   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 12:05


Walaupun donat telah meletakkan hantaran yang tinggi kepada mamat itu...namun setelah kebah...mamat itu pun berjumpa semula dgn donat utk berunding memandangkan dia tidak mampu memberikan donat kemewahan tersebut.donat bersetuju dan memminta supaya semua kedai-kedai donut lain ditutup dan dibangunkan kedai donutnya saja di seantero dunia....sambung.....

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 12:19


nah sekali lagi mamat itu jatuh terduduk di atas tanah.. dan kali ini tak macam mana tak semena-mena mamat ini pengsan..lalu masuk ICu dan duduk di sana untuk sebulan lamanya.....



-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 12:28


alkisah tersebutlah lagi seorg mamat yg bernama 'coklat', dia pon cuba memikat donat... 'coklat' ni memang kaya dan mampu memenuhi semua permintaan donat sebelum ini... donat dalam dilema.....



Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 18:52


donut pun buat istikharah untuk menentukan siapa jodohnya...


hihik..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 19:11



.....kawan si mamat tanya kat mamat..
"mamat apa pasal Donut yang kau pilih...?"
"apa yang istimewanya donut tu?...karipap pun cun jugak...anak haji pisang, goreng pisang tu pun"ranggup" dan lawa jugak..apasal Donut yang kau pilih?"

HAh sambung!....


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

adinura
WARGA RASMI
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 590
Posting: 14
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 11:58


rupa2nya perbualan mamat & kwnnya didengari oleh Donut. Donut berfikir..
"aku nak buat resepi baru. Donut Rangup!"

..sambung!

(korang ni kelakar2 la)


Bookmark and Share




  Member Information For adinuraProfil   Hantar PM kepada adinura   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 12:38


akum

'tapi....kat mana aku nak dapat bahan2nye?'Donat berfikir.
'ish aku ni macam tak penah buat donat lak...beli kat kedai sadeq sega raga la...'
semasa tetengah berfikir bahan apa nak dijadikan rangup, kakak Donat (Keria) mengajak Donat menonton rancangan kegemaran Donat iaitu Bersama Chef One.
Donat sebenarnya tak de mood nak tengok. Tapi kakaknya Keria beria mengajak dia pun tengok la...

Nak dijadikan cerita, dari rancangan tu Donat dapat la idea camana nak ranggup kan donat.

'ooo gaul ngan bread crumb upenyes'Donat berkata

'mana nak cari?'...ini kampung bukannye bando...

sambung...


-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

jijah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 93
Posting: 136
Dari: Pulau Pinang

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 20:21


Setelah puas meronda...satu kampung mencari bahan untuk menjadikan dirinya ranggup, akhirnya Donut berasa hampa, kerana....kerana...kerana di kedai Sadeq Sega Raga segala macam tepung dah habih dijual!

Donut makin kecewa!

Hah sambung!

p/s: ( jijah rasa...cerita ni dah corner ke arah mana entah...hi..hi..tak sangka sahabiah semuanya kelakor-kelakor orangnya....sambunglah...jijah tak tahan nak gelak ni!)


Bookmark and Share




  Member Information For jijahProfil   Hantar PM kepada jijah   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 23:26



Donat pon bercadang untuk mencari idea lain....dia mula menaruh hati pd coklat dan ingin menjadi wanita plg cantik di kampung itu....

ok..sambung..sambung! haha

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

nur_tinta
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 15
Posting: 396
Dari: Bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-05-03 14:17


mmmm kalau dgn coklat aku dapat segalanya...rumah, harta dan ll...tapi bile dhgn mamat aku dpat kasih dan sayang kan... ehhh cam na lak bleh pikir yang nie... aku nak kena carik idea nie nak buat donut raggup nie...

mmm cam na yek...donut terus berjalan mengelilingi kampung... dalam pada masa yang sama kepala nye berfikir ttg kelebihan dan kekurangan mamat dgn coklat...

sedang dia asyik berjalan tiba-tiba dia tersadung batu,"aduihhhhhh!!!" donut menjerit lalu pengsan.....

jeritannya yang kuat itu dapat di dengar oleh SUPARMAN yang lalu tidak jauh dari tempat donut tersadung.. lalu SUPARMAN pun bertukar menjadi SUPERMAN.. dan mengangkat donut balik ke rumahnya....
dalam pada masa itu coklat......

silakan sambung...

-----------------
--Sekadar bicara, sekadar pandangan--



nur_tinta


Bookmark and Share




  Member Information For nur_tintaProfil   Hantar PM kepada nur_tinta   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bakat Menulis
    »» Sape-sape pandai,try sambung...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.067082 saat. Lajunya....