Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tak kiralah berapa kali anda jatuh; yang penting ialah berapa kali anda boleh bangun kembali selepas jatuh.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Dari Galeri
Assalamualaikum.saya lah ida01.saper yg kenai tuh alhamdulillah.dan saper yang tak kenai tuh.salam ukhuwahfillah.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 14 jam, 37 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: Lelaki pilihan anda???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» Lelaki pilihan anda???

Please Mendaftar To Post


Oleh Lelaki pilihan anda???

Purnama_Merindu
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 874
Posting: 1
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 15:33


Bila kita dicintai dan menyintai 2 org lelaki, lelaki manakah yg harus kita pilih??? yg menyintai kita atau yg lebih kita cinta??? kata org, kita akan bahagia bersama lelaki yg lebih menyintai kita... krn mrk akan menyayangi kita sepenuh hati... kalau bersama lelaki yg lebih kita cinta, kita akan kecewa akhirnya... krn dia tak menyayangi kita spt kita menyayanginya... so, apa yg harus dibuat???


Yang Lebih Kau Cinta oleh Fauziah Latiff

Kucuba untuk jadi yang terbaik
Namun ada dia yang lebih kau cinta
Yang lebih kau cinta

Namun ku akan terus berusaha
Untuk memenangi walaupun ku tahu
Kecewa jua akhirnya

( korus )
Mengapa tak dapat aku memadamkan
Kenangan manis bersamamu
Bahagia yang aku harap-harapkan
Tak ingin aku rasa dipertandingkan
Sehingga diri diperbandingkan
Untuk selamanya

Ketika cinta ini masih lagi bertakhta
Selagi jiwa ini masih jua ingin dipuja
Katakanlah padaku di mana kekurangannya
Untuk kita bahagia berdua saja

( ulang dari korus )

Bisakah aku jadi yang terbaik
Kerna ada dia yang lebih kau cinta
Yang lebih kau cinta

[ Posting ini telah di edit oleh: Purnama_Merindu pada 2003-05-02 15:34 ]


Bookmark and Share




  Member Information For Purnama_MerinduProfil   Hantar PM kepada Purnama_Merindu   Quote dan BalasQuote

mentari_pagi
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 861
Posting: 32
Dari: transkerian

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 21:36


cinta..cinta memang bole terbina...bagi pendapat ana..ana pun mungkin susah nak pilih...untuk bahagia dunia akhirat ..ana rasa eloklah pilih yang kita cinta dan dia juga mencintai kita...
tapi kalo hanya kita mencintai dia..tapi dia sebaliknya... WAllahua'lam.... tapi whatever pun jodoh ditangan Allah SWT. kalo dah ditakdirkan dia milik kita..tiada siapa yang dapat menghalang.

-----------------
iman itu kemanisan jiwa


Bookmark and Share




  Member Information For mentari_pagiProfil   Hantar PM kepada mentari_pagi   Send ICQ Meesage To mentari_pagi   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 21:44


if i only have those two choices, saya akan memilih org yg lebih menyayangi saya dan bkn org yg saya lebih sayangi, tapi tak menyayangi saya...

senang ckp, pilihlah org yg syg kat kita dan bknnya org yg kita syg... (dlm kontek 2 pilihan)

kalo pilih org yg kita syg dan pd masa yg sama turut menyayangi kita, alangkah bahagianya... (pilihan ketiga)

tapi, biasanya hakikat tak seindah realiti... biasanya tiada atau jarang terdpt pilihan yg ke-3 tu...



[ Posting ini telah di edit oleh: Ainul_Mardhiah pada 2003-05-02 21:48 ]


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-05-03 17:33


chehh kak engku...haha hmmm...neesa pon same ngan kak engku... mmg susah nak cari org yg btol2 ikhlas menyayangi kite... sedagkan kawan sejati pon susah gile nak cari... apatah lg suami sejati...

mmg bahgia jika jejaka yg kita sayangi turut menaruh harapan kat kiter...heh..kalau ade...pepandai ah jage...bkn senang nak cari laki yg baik zaman nih....kan?


neesa



-----------------
"http://images.google.com/images?q=tbn:yqF1C72pn0QC:members.tripod.com/dina_da_cute/61627860.jpg">

[ Posting ini telah di edit oleh: Houri pada 2003-05-03 17:35 ]


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 12:10


hmm betul tuh...susah sekarang ni nak cari lelaki yang benar2 soleh dan ikhlas menyayangi kita, kalau boleh nak yang menyayangi kita kerana ALLAH


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

littlecutebear
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 10.05.2003
Ahli No: 1134
Posting: 47
Dari: Bumi Allah

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 21:03


Carilah insan yang menyayangi diri kita seikhlas & setulus hatinya, insyaAllah kita juga akan blaja utk menyintai & menyayangi dirinya...


Bookmark and Share




  Member Information For littlecutebearProfil   Hantar PM kepada littlecutebear   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 21:17


hai.......susahnya nak cari lelaki yg betul2 sayang kat kite....apatah lagi nak cari yg betul2 setia....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

nis
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 634
Posting: 19
Dari: AwanBiru

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 12-05-03 11:05


a'kum...

ermmm.. nis pun bnyk dgr org kata, lebih baik sukerkan org yg sukerkan kiter... sbb dia akan lebih menghargai kiter... tp hakikatnya, camna kiter nak trima org yg kiter x brapa suker... camna nak hidup ngan insan tsbt dan pd masa yg sama ati dan ingatan pd yg lain... berdosa tue...

alangkah bahagia jika bertemu dgn insan yg dpt menerima kiter seadanya dan seikhlas ati kerana Allah dan kiter juga sedemikian... tp slalunya x sesenang yg diharapkan... apapun pd-Nya kiter bertawakal...


Bookmark and Share




  Member Information For nisProfil   Hantar PM kepada nis   Pergi ke nis's Website   Quote dan BalasQuote

budakinsaf
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 595
Posting: 122

Johor   avatar


posticon Posting pada: 13-05-03 12:09


assalamualaikum...
mmm...lelaki pilihan.tah la tapi lebih baik kita ambik lelaki yang sayang kite bukan kite yg sayang lebih2 kat lelaki tu.tapi lelaki ni sukar diramal.tah la..


Bookmark and Share




  Member Information For budakinsafProfil   Hantar PM kepada budakinsaf   Quote dan BalasQuote

nur_malam99
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.10.2003
Ahli No: 2599
Posting: 24
Dari: sarawak

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 00:15


Lelaki pilihan anda???

….

Sekiranya diberi pilihan untuk memilih, adalah lebih rasanya untuk memilih lelaki yang menyayangi dan menyintai kita.
Ini kerana adalah lebih senang untuk kita memahami, mengubah perasaan kita sendiri.
Dan terlalu sukar untuk kita meramal dan mengubah pendirian serta perasaan orang lain.

Namun sering kali berlaku perkara yang sama sekali tidak pernah kita rancang dan tidak pernah kita duga akan berlaku.
Walau apa jua yang pilihan yang ada, istikarah adalah jalan yang paling baik untuk kita menentukan pilihan.

Wallhu’alam….


Bookmark and Share




  Member Information For nur_malam99Profil   Hantar PM kepada nur_malam99   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-04-04 13:48


tapi dalam hal ini...
bagaimana pula kita nak membina kehidupan dengan ornag yang kita tak sayang...?

-----------------
ku biarkan kalam berbicara..meluahkan hasrat di jiwa..agar terubat segala keresahan di jiwa..bibir tidak perlu berkata...bila hati sudah mula berbicara...&l


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

engku_salina
-WARGA SETIA-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 25
Posting: 592
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-04-04 14:08




kasih syg itu boleh dipupuk setelah ada ikatan yg sah... lebih mudah menyayangi dan menyintai seorg lelaki yg sudah mempunyai ikatan dgn kita... krn hubungannya yg halal...

usahlah ditangisi perpisahan yg lalu... yg berlalu biarlah ia pergi... sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk kita... percayalah... ada hikmah disebalik apa yg berlaku... dan bersabarlah atas setiap dugaan...


"http://www.ukhwah.com/images/signsalina2.gif">

[ Posting ini telah di edit oleh: Engku_Salina pada 2004-04-19 14:14 ]


Bookmark and Share




  Member Information For engku_salinaProfil   Hantar PM kepada engku_salina   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-04-04 15:40


moga kebahagiaan yang bakal dikecapi ini kan kekal untuk selamanya...amin...

-----------------
ku biarkan kalam berbicara..meluahkan hasrat di jiwa..agar terubat segala keresahan di jiwa..bibir tidak perlu berkata...bila hati sudah mula berbicara...&l


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-04-04 16:41


Setia Ku Korbankan

Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran

Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan

Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku dengan mu
Demi cinta suci

Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan

Setia ku korbankan


-----------------
ku biarkan kalam berbicara..meluahkan hasrat di jiwa..agar terubat segala keresahan di jiwa..bibir tidak perlu berkata...bila hati sudah mula berbicara...&l


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

kasih_kekasih
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 544
Posting: 28
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 19-04-04 16:41


Setia Ku Korbankan

Inikah dugaan yang ku terima
Menyintai mu sepenuh jiwa
Untuk bersama mu
Kesabaran membakar fikiran

Rinduku embunan di lautan
Cintamu debunga berterbangan
Tak pernah mempeduli kasih sayang
Yang aku korbankan

Kau janjikan bahagia
Namun kau hantui dengan gurauan berbisa
Kau janjikan setia
Rapuh ku berpegang untuk hidup bersamamu
Kembalilah hangati semula asmaraku dengan mu
Demi cinta suci

Andainya tak mungkin ku miliki
Keayuan kasih impianmu
Lepaskan asmara di jiwaku
Setia ku korbankan

Setia ku korbankan


-----------------
ku biarkan kalam berbicara..meluahkan hasrat di jiwa..agar terubat segala keresahan di jiwa..bibir tidak perlu berkata...bila hati sudah mula berbicara...&l


Bookmark and Share




  Member Information For kasih_kekasihProfil   Hantar PM kepada kasih_kekasih   Pergi ke kasih_kekasih's Website   Quote dan BalasQuote

wardati80
WARGA RASMI
Menyertai: 02.03.2004
Ahli No: 3351
Posting: 8
Dari: Kerteh

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-04-04 18:49



hebat..semua manusia mempinyai berbagai impian.. dan yang utama...selain menghambakan diri pada rabbNya...perempuan mendambakan suami yang sileh..
semuga semua cita2 tercapai...Amin...


Bookmark and Share




  Member Information For wardati80Profil   Hantar PM kepada wardati80   Quote dan BalasQuote

nuarii
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 05.04.2004
Ahli No: 3525
Posting: 227
Dari: ipoh

Perak  


posticon Posting pada: 23-04-04 21:22


Salam....

Membuat pilihan utk menentukan kebahagiaan hidup bukannya senang. Semoga semuanya mendapat impian dan seseorang yg menjadi idaman.

Tapi, kalau kita tak dapat apa yg kita impikan, mungkin juga sesuatu yg sebenarnya muncul di hadapan mata kita adalah merupakan satu pilihan terbaik yg kadangkala kita terpaksa lakukan. Kita tak akan tahu untung rugi kita pada masa akan datang. Namun, kekuatan jiwa dan berserah pada Allah amat perlu dalam mengorak langkah.

" Kadangkala kita tidak tahu apa yg kita cari dalam hidup ini, kadangkala kita tidak tahu siapa diri kita sendiri dan kadangkala kita tak dapat mencari antara fantasi dan realiti "
- Kata-kata ini mungkin bagi yg biasa membaca komik ujang mengetahui ianya terlahir dari penulisan pelukis Aie. Sebenarnya ia membawa maksud amat mendalam ttg diri kita.

Mencintai dan dicintai, sesiapa pun mahu . tapi kalau dah terpaksa melakukan pilihan untuk menerima org yg menyayangi kita adalah lebih cerah harapan kita berbanding mengharap seseorang yg kita cintai mencintai kita. Semestinya kalau kita berjaya menjadikannya teman hidup kita, kita mahukan peratusan kasih dan sayang darinya sama atau lebih berbanding dengan peratusan kasih sayang kita. Betul tak??

Ingat, lelaki tak akan melupakan org yg disayanginya tapi utk memaksa diri menyayangi seseorang bagi kaum ini amat payah. Berpura saja jln terbaik bg mereka. Mahukah kita sedemikian rupa??

Jadi, buat lah pilihan bukan berdasarkan peraasaan semata. Selebihnya hanya Allah yg tahu apakah nasib kita. Sekiranya kita masih dlm keadaan tidak bahagia, mungkin ada kesilapan lain yg kita lakukan maka Allah tidak memberikan kebahagiaan pada diri kita...

Wallahua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For nuariiProfil   Hantar PM kepada nuarii   Pergi ke nuarii's Website   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 24-04-04 16:14


Balqis pulak..... Jika diizinkan Allah, balqis nak orang yang sayang kat balqis. Sayang tu boleh dipupuk. Isteri mana yang tak suami?????

Tapi yang penting, Balqis nak 'bakal' balqis tu sayang kat balqis kerana Allah. bukan kerana diri balqis. Bila sayang kerana Allah, insyaallah sayang tu akan sentiasa mekar....


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

YusraInsyirah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.04.2004
Ahli No: 3673
Posting: 24
Dari: Bumi Allah

Perak   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 21:48


kita boleh pupuk rasa sayang kepada orang lain tapi kita tak bleh nak paksa supaya orang sayangkan kita


Bookmark and Share




  Member Information For YusraInsyirahProfil   Hantar PM kepada YusraInsyirah   Pergi ke YusraInsyirah's Website   Quote dan BalasQuote

pena_sufi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 222
Posting: 119
Dari: bumi waqafan,kluang,johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 30-04-04 22:10



akhir2 nie asyik bicara isu cinta...
wallahualam

-----------------
mahabbah mawaddah lil ukhwah fillah...


Bookmark and Share




  Member Information For pena_sufiProfil   Hantar PM kepada pena_sufi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.08364 saat. Lajunya....