Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 22-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk berfikir adalah mudah. Bertindak agak susah. Yang lebih susah ialah bertindak mengikut apa yang anda fikirkan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Dari Galeri
erm...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: muslimah LASAK


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» muslimah LASAK

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh muslimah LASAK

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:47


yey suka nya ada org ajak pergi pantai...
jom2...advanture itu tak adalah.. sekadar nak cuci mata tu insyaAllah boleh itu..:P jom 2..


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 12:00


Assalamualaikum wbt

pengalaman mendaki gunung tahan masa 1st year kat UM... masyaAllah..hanya Allah saja yang tahu betapa mencabarnya pendakian tu.. memang menguji ketahanan mental, fizikal dan spiritual... bayangkan kena meredah 7 sungai (termasuk anak sungai) dan mendaki berbelas2 anak bukit serta banjaran... sampai dikhuatiri terserempak dengan beruang pun ada.. menakutkan wehhh... ditambah pula suhu yang sejuk bila tidur kat puncak (7 darjah celcius) mahu tak mengigil... tapi bila dah sampai ke puncak dan menikmati pemandangan gunung ganang ciptaanNya yang begitu hebat..terasa sangat berbaloi... huhu lepas tu taubat tak mahu daki gunung lain dah.... :cry:

apapun pengalaman itu begitu berharga! :sopan:
[ Telah diedit oleh: maisarahlisa pada 03-04-09 12:04 ]


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 12:13


ukhti maisarahlisa hihi taubat tak mahu daki gunung hihi
tak apa pengaalaman yang berharga itu.. seronok2..:)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 12:25


setakat ni pengalaman aktviti lasak yang tak boleh dilupakan adalah masa kem bina semangat form 5 dulu. memang betul-betul mencabar kesabaran. Cikgu2 train kami ala2 komando. mana taknya, kebanyakan cikgu2 yang terlibat adalah bekas pelatih tentera. Nak lalu depan khemah urusetia pun buat-buat tak nampak cikgu2 dalam khemah (jalan laju2). kalau tak kena gaya kena panggil. nak masuk dalam khemah bukan main masuk macam tu. kena meniarap dan merangkak masuk, siap sediakan laluan berhalangan lagi. pukul 2 pagi kena merangkak dalam longkang lumpur tanah merah. baju yang kami pakai dah tak ada rupa baju. apapun, satu motif aktviti yang hingga kini saya ingat, SEMANGAT SETIAKAWAN. sampai sekarang, kalau jumpa kawan-kawan lama, memang cerita2 lama yang menjadi modal perbualan.
..teringat kat member ni, kena denda panjat pokok pisang pukul 3 pagi sebab pergi toilet tak minta kebenaran dari komando..tak tahan gelak dalam khemah..hehehe
:sopan: :sopan: :lol: :lucu:


-----------------
Hidup mesti terus...

[ Telah diedit oleh: sadiqah pada 03-04-09 12:27 ]


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 12:33


Suterakasih:.. memang pengalaman yang sangat berharga..ingat sampai bila-bila.siap masuk paper..ada lagi keratannya kat rumah!..he he

Sadiqah:.. dapat bayangkan macam mana member tu kena ragging panjat pokok pisang..letih lah..sampai subuh tak sampai atas hihihi


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 11-05-09 17:10


:welcome: hargailah ia...


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

PerMaTaHiJau
WARGA RASMI
Menyertai: 12.05.2009
Ahli No: 10521
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-05-09 20:03


Assalamualaikum .... :-) ..huhu teringat pula masa join pengakap masa sekolah dulu...banyak peristiwa telah ditempuhi....memang pengalaman yang berharga...xrugi join....pada adik-adik yang masih sekolah masa nihlah nak kumpul pengalaman banyak-banyak...tapi kena berhati-hati dan jaga diri juga...tapi seronok masa nihlah juga nak belajar kenal orang,cara berkomunikasi dengan alam dan manusia hihi... :-) .. 8-)


Bookmark and Share




  Member Information For PerMaTaHiJauProfil   Hantar PM kepada PerMaTaHiJau   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 12-05-09 21:02


salam....

memang minat dengan aktiviti lasak sejak kecik lagi....
paling mudah... Kalau zaman budak-budak dulu... nak cari saya... carila atas pokok ceri atau dalam terowong parit besar. sampai jenuh juga dipiat abang sebab dianggap terlampau kasar dan tak geti buat kerja orang perempuan

mula berhenti bila berkerja..hingga kini. jadi badan memang laksana dipam2. sampai panjat tangga pun dah semput...sementelah juga dah peringkat umur ni dah mula rasa segala sakit2 kesan kelasakkan yang dulu


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-08-09 18:54


ana minat bersilat... dan setiap tahun, pasti pergi jungle tracking


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Yoyoy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.07.2009
Ahli No: 11000
Posting: 53
Dari: www.yoyoyspa.com

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 17:48


saya suka aktiviti sukan macam hoki,bola jaring

Selain daripada itu saya join silat. saya silat sendeng, 90% adalah bercorak serangan, memang agak kasar, tapi tak kurang dengan seni nya. Belajar silat ni menyebabkan kita lagi banyak bersabar. Belajar silat bukan sahaja dapat belajar seni mempertahankan diri, tetapi juga belajar pasal perubatan traditional, herba dan sebagainya. Bangsa kita kaya dengan pelbagai ilmu. Belajar lagi dr org yang tahu selagi mereka ada.


Ada tak antara muslimah yang minat aktiviti ketenteraan seperti ROTU, Wataniah? saya minat aktiviti ketenteraan ROTU, asalnye masuk pasal teringin nak pegang senjata, tapi lama-lama terasa kepentingan terhadap agama dan negara. Yang paling malas kawat lah. Habis sun burn. bila belajar senjata mula-mula memang nak pegang GPMG pasal terpengaruh cerita Comando, yang nazak tu nak cuci lah. tu masa mula-mula lah, lama-lama kalau boleh sling pun tak nak bawa, M16 pun dah cukup berat dah 2.95kg dah. Selain daripada aktiviti lasak kena belajar pasal taktik peperangan dan regimental.

Tempat saya Pinggiran Batu Caves berdekatan dengan Gua Damai, adalah antara tempat rock climbing yang agak fames di Malaysia, kalau sesiapa yang nak try datang saja. Rock Climbing walaupun baru panjat 10m dah cukup penat dah, macam lari 3km. kalau sesiapa yang berminat jom lah, free saja, saya pun pakai barang belia 4B.


-----------------

[ Telah diedit oleh: Yoyoy pada 07-01-10 18:15 ]


Bookmark and Share




  Member Information For YoyoyProfil   Hantar PM kepada Yoyoy   Pergi ke Yoyoy's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-01-10 18:21


Assalamualaikum YOYO ishishish best nya. masa tu dah berlalu untuk kak limah. ya dulu kak limah suka sangat jungle tracking, mountain climbing, abselling dan sebagainya. last kali sebelum kawin pergi hutan belum. memang best. sekarang ni dah tak dibenarkan lagi. barang semua dah kena jual dan beri kat orang.

sekarang kan hiking dan jungle tracking dalam kebun. :-(
bila minta kebenaran suami dia kata dah tak puas2 lagi dah. nak kata apa diam saja lah. lagi pun berat badan dah tak boleh nak buat rock climbing rasanya tak naik agaknya. hahahaha :lol:

yang mana masih muda pergi lah beriadah macam tu bagus sebab bukan saja mengeluarkan peluh balik dari sana u all akan rasa fresh sangat terutama yang baru lepas putus cinta. aktiviti begitulah yang paling best. (dah ada pengalaman)


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» muslimah LASAK

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.068145 saat. Lajunya....