Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 44
Ahli: 0
Jumlah: 44




  Dari Galeri
para peserta program MEGA JK 2004...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 22 jam, 25 minit yang lalu
rainersmith: 2 hari yang lalu
Swarig123: 21 hari yang lalu
Gordon29: 30 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: muslimah LASAK


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» muslimah LASAK

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh muslimah LASAK

PurnamaDiPantai
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 835
Posting: 41
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-05-03 00:15


azee suka camping tapi lama dah azee tak pergi last tahun lepas pergi taman negara...kalau boleh nanti azee nak pergi taman negara endau rompin pulak....seronok camping ni kita dapat tahu kekuatan dan kelemahan...kadang-kadang kalau terdesak semua perkara kita boleh buat tau...
cuma pandai-pandailah jaga diri...


Bookmark and Share




  Member Information For PurnamaDiPantaiProfil   Hantar PM kepada PurnamaDiPantai   Pergi ke PurnamaDiPantai's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 10:40


Quote:

On 2003-05-11 00:15, PurnamaDiPantai wrote:
azee suka camping tapi lama dah azee tak pergi last tahun lepas pergi taman negara...kalau boleh nanti azee nak pergi taman negara endau rompin pulak....seronok camping ni kita dapat tahu kekuatan dan kelemahan...kadang-kadang kalau terdesak semua perkara kita boleh buat tau...
cuma pandai-pandailah jaga diri...



betul kata azee tu dengan aktiviti camping tu kita boleh menilai kekuatan dan kelemahan kita. tapi yang penting dalam aktiviti sedemikian bagaiamana kita membawa diri kita hampir dengan Allah sebab bila dalam keadaan terdesak dan serba kekurangan barulah kita terasa betapa berharga nikmat Allah sewaktu senang

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

fi_amaanillah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 627
Posting: 114
Dari: JB

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 11:00


assalamulaikum...

ana mmg suke aktvt lasak ni..even kita ni muslimah..x salah kl nk buat aktvt lasak kan..yg penting sifat2 seorg muslimah tu x hilang...

ana penah join kelab kayak kt tpt ana blajar..mmg best..x penah b'kayak sblm ni..tp sbb dh ade peluang..ape salahnye m'cube..tp oleh sbb ade bbrp masalah yg ana rasa x baik..ana t'paksa keluar dr klb tu..tp mmg best main kayak..lg satu..masuk hutan jungle trekking tu pun ana suke join...

kl blh..ana nk try plak scuba diving ke..naik jet ski ke..heheh.mcm best aje...tp susah la..kl ade pantai khas utk muslimat aje maybe blh kot..hihihi..

aktiviti lasak ni blh menguji ketahnan kita gak..insyaallah m'bina keyakinan diri ..


-----------------
" berfikir berdasarkan wahyu,berakhlak dgn Al-Quran,bertindak berpandukan Sunnah"


Bookmark and Share




  Member Information For fi_amaanillahProfil   Hantar PM kepada fi_amaanillah   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 11:52


ana mmg minat aktiviti lasak ni.....maser sek men dulu tiap2 tahun pegi camping (form 1-form 4) maser form 5 tak join dah aktiviti ni..coz tahun exam.....sronok gak bila kita join aktiviti camni....maklumlah ana dulu masuk scout....eh...eh...nampaknya ana ngan mawarputih samalah....antara aktiviti lasaknya berkayak, jungle traking.....ana penah join aktiviti ekspidisi jalan kaki 40km..woyoo....best gila...5 hari 4mlm ana and the geng berjalan kaki....walaupun penat, ana xkisah janji pengalaman daripadanya yg ana dpt....seronok gila....
banyak lg ah..aktiviti yg ana penah join..tak larat nak cita..byk sgt.....

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

nur_islami
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 11.05.2003
Ahli No: 1146
Posting: 279
Dari: serambi mekah

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-05-03 11:55


nak tambah skit lagi........

cuma satu jer yg ana nak buat.tp sampai kehari ni masih xdpt lagi....ana nak mendaki gunung.....ikutlah gunung aper pun janji dpt daki.....ader xsesaper kak sini penah panjat gunung....?

-----------------
tuhan dalam mjlni hadap ini banyaknya dugaan yang mdtg.ada yang dptku gagahi & ada yang gagal kuhindari,tuhan rahmatmu melgt luas.terlalu sdktku bsykr


Bookmark and Share




  Member Information For nur_islamiProfil   Hantar PM kepada nur_islami   Quote dan BalasQuote

sayasarah
-WARGA SETIA-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 170
Posting: 509
Dari: Kerak bumi

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-05-03 01:51


a'kum

ske ske

-----------------
Pimpin daku dalam Redha-Mu
Kasihi daku dalam Rahmat-Mu
[IMG]


Bookmark and Share




  Member Information For sayasarahProfil   Hantar PM kepada sayasarah   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 00:12


wah...seronokalah cam tu fii amanillah kalau ada pantai untuk muslimat je...munkinkah...tak mungkinkah...hikhikhik

ana tak pernah lah panjat gunung lagi nur islami cuma pernah panjat kaki gunung je..hehehe..

tapi bila buat aktiviti ni secara reramai tak lah segan sgt

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 22:26


a'kum...

WOW... topik yang menarik.... ana memang suka xtvt lasak ni. ana minat sangat xtvt luar esp daki gunung. tak tahulah nak cakap perasaan bila dah sampai ke puncak gunung tu. masa tengah panjat tu, rasa cam lain kali tak nak panjat dah. tapi bila dah sampai atas, terasa nak naik lagi. alhamdulillah ana berkesempatan menawan gunung ledang sebanyak 4 kali. setiap kali naik mesti melalui pengalaman yang berlainan dan trek yang berlainan. itulah dikatakan kuasa ALLAH. ..

lain kali ana sambung.

wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

adikbalqis
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 12.05.2003
Ahli No: 1187
Posting: 134
Dari: skudai, johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 22:27


a'kum...

WOW... topik yang menarik.... ana memang suka xtvt lasak ni. ana minat sangat xtvt luar esp daki gunung. tak tahulah nak cakap perasaan bila dah sampai ke puncak gunung tu. masa tengah panjat tu, rasa cam lain kali tak nak panjat dah. tapi bila dah sampai atas, terasa nak naik lagi. alhamdulillah ana berkesempatan menawan gunung ledang sebanyak 4 kali. setiap kali naik mesti melalui pengalaman yang berlainan dan trek yang berlainan. itulah dikatakan kuasa ALLAH. ..

tak semestinya kita beraktiviti lasak tapi kita tak menjaga aurat kita....

k lah...lain kali ana sambung.

wassalam...


Bookmark and Share




  Member Information For adikbalqisProfil   Hantar PM kepada adikbalqis   Pergi ke adikbalqis's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 03-06-03 23:06


Quote:

On 2003-06-03 22:27, adikbalqis wrote:
a'kum...

alhamdulillah ana berkesempatan menawan gunung ledang sebanyak 4 kali. setiap kali naik mesti melalui pengalaman yang berlainan dan trek yang berlainan. itulah dikatakan kuasa ALLAH. ..

tak semestinya kita beraktiviti lasak tapi kita tak menjaga aurat kita....

k lah...lain kali ana sambung.

wassalam...



wah...sampai 4 kali adikbalqis panjat gunung ledang...kenapa bayak sangat tu. mmm...mesti seronok tuh.

best gak kalau ada kelab kembara muslimat..hehe

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

white_cotton
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 31.05.2003
Ahli No: 1550
Posting: 85
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 07-06-03 22:21


Assalamualaikum..

Ana plak lebih prefer martial art..Ana pilih taekwondo. Pd ana taekwondo ni menarik..Lagipun majoriti yg join persatuan ni non-malay..Nak lakukakn apa2 gerakan pun ana rasa selesa sbb bdk2 lelaki non-malay ni jarang2 nak kacau girls masa latihan

taekwondo ni gerakan die lincah sikit..Tp mujurlah baju ana tu besar habis, so tak de arr menyerlah bile nak buat gerakan2 turh..

Lagi satu ana minat sgt nak cuba scuba diving..Mcm best je kn..Bile lah agaknye nak ader kwsn pantai yg khas utk muslimah jerk ye..? Ehehehe

"Hanan" tak de ke perancangan nak anjurkan aktiviti2 lasak mcm hiking ke, berkayak ke & etc ni secara tahunan? Kalau ader, mesti best memandangkan ramai di antara muslimah kat sini yg minat aktiviti lasak...

Ana dok kat tangkak 2 tahun..hari2 tgk gunung ledang.. tapi tak pnah berpeluang nak panjat.. adikbalqis lak dpt pjt sampai 4 kali.. Isk..isk..isk..

-----------------
Try To Give You Warning
But Everyone Ignores Me
[Told You Everything Loud & Clear]
But Nobody's Listening


Bookmark and Share




  Member Information For white_cottonProfil   Hantar PM kepada white_cotton   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 10:03


Assalamualaikum

hm saya suka aktiviti lasak..
saya pernah mewakili daerah ke peringkat negeri untuk pertandingan seni silat.. alhamdulillah,dapat no 3 walaupun pesertanya ada 3 group juga.. :-P mana taknye,kami lah satu-satunya group perempuan yang masuk acara tu..

pernah masuk hutan,daki gunung,bermalam di gua..round2 island..wah,pengalaman yang seronok dan tak boleh dilupakan.. paling lawak,pengalaman nak masuk gua.. ada lubang2 tertentu saja yang boleh masuk.. kena pandai cari ruang posisi dan boloskan diri dalam lubang tu.. yang perempuan,semua jatuh tergelincir ke bawah.. saya saja tak jatuh tergelincir sebabnya terlekat ditengah2 lubang..kaki dah lepas,kepala masih tak lepas lagi.. aduhai,,malunya masa tu..tu lah main redah lagi..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 10:53


ana pun suka aktiviti lasak..bukan setakat suka tapi memang lasak pun..huhuhu..time sek rendah selalu juga pergi camping join pengakap...setahun 2 kali pergi camp,,
tapi kat sek main tak ada pula cmp2 ni..xbesh betul.. ni da masuk ipt ni pun tak ada aktiviti camp...borink..kalau muslimah buat camp,ana nak join ..huhuu,kalau cuti ..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 12:55


kalau saya, saya minat bersilat... kalau camping, best jugak... tapi tak ada masa....

kadang-kadang 2, pergi tracking..... pergi gunumg ledang ke


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

safiyyah87
WARGA RASMI
Menyertai: 19.03.2009
Ahli No: 10140
Posting: 2
Dari: UIAM Gombak

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-04-09 15:10


salam...
kita pun minat sangat-sangatla suka outdoor activities ni..
tapi silat2 ni taklah,
just suka macam mendaki ke masuk utan ke
jungle trekking ke... best sangat-sangat.. dapat kurangkan tension ini...


-----------------
RaYuLah CiNtA-NYA..
[ Telah diedit oleh: safiyyah87 pada 02-04-09 06:21 ]


Bookmark and Share




  Member Information For safiyyah87Profil   Hantar PM kepada safiyyah87   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 08:58


Assalamualaikum

bila bercakap mengenai mendaki gunung ni..
saya teringat kawan kepada housemate saya..
sehingga kini masih belum dijumpai di gunung..
dah lebih sebulan dah menghilang..
entah kan hidup lagi atau pun sudah meninggal..
pihak polis sudah tamatkan pencarian..
yang masih usaha mencari ahli keluarga,saudara mara terdekat dan juga kawan-kawan yang sama-sama mendaki gunung tersebut..
gunung tu kat perak tapi saya tak ingat gunung apa..
pernah dulu keluar dalam surat khabar metro harian pasal kawan housemate yang hilang ni..

sama-sama kita doakan semoga dia dapat bertemu semula dengan keluarganya. semoga keluarganya redha dan menerima segalanya sebagai qada dan qadar Allah swt..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:04


semoga sahabat itu dijumpai InsyaAllah...
dalam banyak aktivti lasak.. ana belum pernah cuba daki gunung.. bukit pun belum lagi..:)
seronok saja bunyinye.. :-D


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Jue_Efendy
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10076
Posting: 25
Dari: Kota Kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:06


Pada 03-04-09 11:04 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

semoga sahabat itu dijumpai InsyaAllah...
dalam banyak aktivti lasak.. ana belum pernah cuba daki gunung.. bukit pun belum lagi..:)
seronok saja bunyinye.. :-D


jom suterakasih85 kita pergi daki gunung kinabalu...best ooh.... :-D :-D pas tu boleh mandi air panas kat kaki gunung....siok... :-D


Bookmark and Share




  Member Information For Jue_EfendyProfil   Hantar PM kepada Jue_Efendy   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:14


Pada 03-04-09 11:06 , Jue_Efendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-04-09 11:04 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

semoga sahabat itu dijumpai InsyaAllah...
dalam banyak aktivti lasak.. ana belum pernah cuba daki gunung.. bukit pun belum lagi..:)
seronok saja bunyinye.. :-D


jom suterakasih85 kita pergi daki gunung kinabalu...best ooh.... :-D :-D pas tu boleh mandi air panas kat kaki gunung....siok... :-D


gunung kinabalu.. tinggi nyee.. :sopan:
mandi air panas itu best.. suka-suka..naikk sampai kaki gunung dah lah ye?? :-D ..
seronoknyeee


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 03-04-09 11:38


Pada 03-04-09 11:14 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-04-09 11:06 , Jue_Efendy posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 03-04-09 11:04 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

semoga sahabat itu dijumpai InsyaAllah...
dalam banyak aktivti lasak.. ana belum pernah cuba daki gunung.. bukit pun belum lagi..:)
seronok saja bunyinye.. :-D


jom suterakasih85 kita pergi daki gunung kinabalu...best ooh.... :-D :-D pas tu boleh mandi air panas kat kaki gunung....siok... :-D


gunung kinabalu.. tinggi nyee.. :sopan:
mandi air panas itu best.. suka-suka..naikk sampai kaki gunung dah lah ye?? :-D ..
seronoknyeee




syoknya.. nak ikutt juga.. nak ikut..seronoknya..

suterakasih,jom p pantai port dikson? hehe best tak? advanture tak? huhu.. tiba-tiba teringin nak pergi negeri sembilan..


-----------------



[ Telah diedit oleh: halesolurun_84 pada 03-04-09 11:40 ]


Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» muslimah LASAK

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.085905 saat. Lajunya....