Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kita sering lupa apabila diuji dengan nikmat daripada diuji dengan bala.

-- Kitab Lama

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam ukhwah buat semua..ini lah pic si_comel..;)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 13 jam, 9 minit yang lalu


Masa Lapang
Topik: muslimah LASAK


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» muslimah LASAK

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh muslimah LASAK

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 00:03




assalamualaikum...

muslimah walaupun lemah lembut tapi tegas..tul tak...lembutmu tak beerti kita ni lemah. ana percaya selain daripada mahir dengan skill2 memasak, menjahit dan sebagainya pasti ada muslimah yang minat aktiviti2 luar yang mencabar.

ada tak antara sahabat2 yang minat aktiviti cam camping ke...hiking...jungle traking ke...atau mungkin ada yang lebih lasak dari tu...boleh dikongsikan bersama, yang penting keayuan tetap terjaga..he..



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

maricella
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 48
Posting: 390
Dari: gemas, negeri 9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 12:41


tul tu ckp awak...eRm...


Bookmark and Share




  Member Information For maricellaProfil   Hantar PM kepada maricella   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 18:24


ana memang suka aktiviti outdoor ni tapi ana akan lebih giat lagi kalo takde banin/syabab..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 18:40


qaulah pun sokong dgn kak ain..
kalau takder syabab.. senang..
nak lakukan kerja lasak spt panjat memanjat kalau ada diorang susah sket...

wassalam..

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 19:50


kalo takder syabab..senang skit,kalo tak malulah nak panjat ke nak tergolek ke..hihik


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 19:55


subhanallah! cantiknya gamba pemandangan hub_addin tu...sampai terbeliak mata tengok..hihik, terasa nyamannya kalo berada di tempat yang indah camtu,sejuk je mata memandang..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-04-03 21:46




ciptaan Allah memang cantik semuanyer, hurulain...ape2 pun tima kasih kat qaulah...sebab dia yang bagi.

betul tu ana pun setuju dengan pandangan sahabat semua..masa sekolah dulu teringin nak aktif tapi sebab segan terpaksa control keaktifan.

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

qaulah_atrah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 40
Posting: 338
Dari: kaybee

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-03 01:29


Quote:
ape2 pun tima kasih kat qaulah...sebab dia yang bagi.



sesamerr...

p/s : kak ain nak, qaulah boleh bagi...

-----------------


memimpin, dipimpin, terpimpin


Bookmark and Share




  Member Information For qaulah_atrahProfil   Hantar PM kepada qaulah_atrah   Pergi ke qaulah_atrah's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 20-04-03 13:53


takpelah..ana suka yang simple jek..dapat tengok orang punyer da cukup dah..syukran ye qaulah,kalo ana nak nanti ana cakap kat qaulah ye?rajin sungguh qaulah ni..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 21-04-03 10:43




ana cukup suka kalau pihak sekolah ada buat kursus kepimpinan atau ape2 kursus..sebab biasanya dibuat luar sekolah dan kena bercamping..banyak pengalaman yang diperolehi sebenarnya apabila kirta berada di luar kawasan kebiasaan kita lebih2 lagi duk kat dalam hutan...jadi kawan monyet lak..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-04-03 23:36


ehemm.. assalamua'laikum

best aktiviti lasak ni kalo takde lelaki !!

hehehe.... tp pastikan lasak tu bertempat , jgn kat sume tempat nak wat camgitu yerk...

k..bye


Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

aisyatul_auni
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 177
Posting: 124
Dari: amman

jordan  


posticon Posting pada: 25-04-03 01:15


hmm...antara aktiviti yg masih ana aktif sampai skrang ialah kayak. masa skola dulu selalu hiking, kayaking, camping n masuk gua..
tapi..bila dah tak skola laie nie...cuma aktif kayak je..kuat otot tangan..

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For aisyatul_auniProfil   Hantar PM kepada aisyatul_auni   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 08:59




aisyatul_auni berkayak kat mana tu? ana minat gak berkayak ni...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

mawarputih
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 21.04.2003
Ahli No: 308
Posting: 152
Dari: Bangsar,KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 09:53


Aktiviti lasak antara aktiviti yg paling ana minat masa sek2 dulu. Kalau ada masa terluang jer, mesti gi outdoor punya. tambahan pulak masa sek dulu ana aktif dlm scout, so berganda2lah peluang.

Antara yg paling ana minat ialah camping, jungle tracking, rafting, flying fox, abseilling dll.

Tapi sekarang nie dah tak aktif lagi, dah takder kesempatanlah. Lagipun stamina dah tak power cam dulu lagi. Dah tua lah katakan. Skill pun dah takder dah sebab dah lama sangat tinggal semua tue. Hehehe...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For mawarputihProfil   Hantar PM kepada mawarputih   Quote dan BalasQuote

Haruman_Mawaddah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.04.2003
Ahli No: 429
Posting: 9
Dari: Segamat

denmark   avatar


posticon Posting pada: 25-04-03 09:59


hmm.betul tuh.ana pon suker aktivities outdoor.nth sonok.tapi skang tak lah.tak boleh sangat .sebab dulu lasak la jugak tapi ader kawan ana laki la dier kate cam jantan uiks.tak nak ah lagi.


Bookmark and Share




  Member Information For Haruman_MawaddahProfil   Hantar PM kepada Haruman_Mawaddah   Pergi ke Haruman_Mawaddah's Website   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 00:04


kadang2 ana kesian gak kat diri sendiri dan kawan2 yang lain...muslimah sebenar suka aktiviti outdoor tapi disebabkan gangguan dari kaum Adam kita jadik segan nak mainkan..kan...

apa kata kalau kita buat team untuk aktiviti outdoor...boleh la camping, jungle traking, berkayak ke...ramai2...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 05-05-03 12:36


Assalamu'alaikum..
Ana suka martial art...ana pilih silat sebab ingin memartabatkan seni beladiri Melayu....tetapi silat yang ana pilih ni sangat sesuai dengan sifat muslimah kerana serangan yang dilakukan dengan kaedah sepakan adalah bawah drp pinggang dan byk menggunakan tangan....itu adalah salah satu usaha ana utk menjaga diri memandangkan jauh drp family....insyaAllah

Lagi satu ana suka jalan kat pantai atau hutan (hiking & swimming)... sambil tu tengok keadaan sekitar...menghayati keindahan semulajadi.....

-----------------
[b][i]Tiada cinta di hatinya Hanyalah cinta Allah
Ada rasa rindu Hanyalah untuk Rasulullah
Kasih dan sayang hanyalah pada ibu ayah[/b][/i]


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

syaboo
WARGA RASMI
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 754
Posting: 17
Dari: bangi

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 02:51


assalamualaikum...samela..boo pon ske sgt aktiviti lasak laie mencabar minda ni...cam cmping ke..hiking kee..mmg best..salgi ader pluang..boo mesti pegi..yg sronoknyer sbb dpt byk pengalaman ..i like somthing yg adventure,,,x saba2 rasenyer nak masuk U.,,sbb nanti leh join aktiviti bes camni..hehheh


Bookmark and Share




  Member Information For syabooProfil   Hantar PM kepada syaboo   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-05-03 03:25


ain pun minat silat,ain salu nak blaja silat tapi x kesampaian sebab ain x kan blaja silat kalo ada lelaki yang blaja sama...so ain setakat tengok je lah orang blaja atau ada pertandingan silat..ish bestnyer kalo dapat blaja...


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-05-03 10:35




mmm..best gak kalau blajar silat. tapi kat mana yang seronok dan terjaga nak belajar yek...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» muslimah LASAK

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.083086 saat. Lajunya....