Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-01-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Setiap jiwa yang dilahirkan telah tertanam dengan benih untuk mencapai keunggulan hidup . Tetapi benih itu tidak akan tumbuh seandainya tidak dibajai dengan keberanian
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
A'kum,inilah ana dan rakan-rakan ana yang lain.Dahulu,kami semua adalah pelajar Madrasah Alsagoff Al-arabiah s'pura (1990-1999).Salam Ukhwah Fidiinil Islam kepada semua dan mereka yang mengenali diri ana.Sekian Wassalam.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
Waldor263: 8 hari yang lalu
CrazyWood69: 22 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: Tudung Oh Tudung


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» Tudung Oh Tudung

Please Mendaftar To Post


Oleh Tudung Oh Tudung

sesejuksalju
{ SRIKANDI }
Menyertai: 23.09.2003
Ahli No: 2502
Posting: 90
Dari: Ardul Amin

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-04-11 12:22


Salam...personaliti seseorang wanita atau perempuan...dapat dinilai dari ciri rupanya,akhlaknya...
betul tak?

Bagaimana pula zaman sekarang?disebabkan ikut trend semasa,susah nak bezakan ciri-ciri sebenar pada sesorang wanita itu..iyelah,macam-macam jenis tudung muncul..ianya untuk apa sebenarnya?untuk promosi atau benar-benar untuk menutup aurat?

pening kepala bila lihat kelibat perempuan berjeans,ketat..tilik ke atas...ehh??ada tudung!!

Kasihan...tapi dalam hati sentiasa berdoa moga-moga kita semua diberi pertunjuk dan hidayah oleh Allah Taala agar tetap di atas jalan yang diredhai-Nya


Bookmark and Share




  Member Information For sesejuksaljuProfil   Hantar PM kepada sesejuksalju   Quote dan BalasQuote

abidah_21
WARGA RASMI
Menyertai: 04.02.2008
Ahli No: 8264
Posting: 4
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-07-11 23:13


Assalamualaykum.

islam menyuruh umatnya MENUTUP aurat, bukan MEMBUNGKUS aurat.


-----------------
http://memburu-abid.blogspot.com/p/hebahan-pengajian.html

http://memburu-abid.blogspot.co


Bookmark and Share




  Member Information For abidah_21Profil   Hantar PM kepada abidah_21   Pergi ke abidah_21's Website   Quote dan BalasQuote

khazanahsyouqoh
WARGA RASMI
Menyertai: 18.08.2011
Ahli No: 13099
Posting: 3
Dari: Cheras

Johor   avatar


posticon Posting pada: 18-08-11 17:27


Pada 19-04-11 12:22 , sesejuksalju posting:

!!! QUOTE !!!

Salam...personaliti seseorang wanita atau perempuan...dapat dinilai dari ciri rupanya,akhlaknya...
betul tak?

Bagaimana pula zaman sekarang?disebabkan ikut trend semasa,susah nak bezakan ciri-ciri sebenar pada sesorang wanita itu..iyelah,macam-macam jenis tudung muncul..ianya untuk apa sebenarnya?untuk promosi atau benar-benar untuk menutup aurat?

pening kepala bila lihat kelibat perempuan berjeans,ketat..tilik ke atas...ehh??ada tudung!!

Kasihan...tapi dalam hati sentiasa berdoa moga-moga kita semua diberi pertunjuk dan hidayah oleh Allah Taala agar tetap di atas jalan yang diredhai-Nya
:berfikir


salam :berfikir:

tepat sekali, semalam saya ke jusco, niatnya nak beli lock kereta, keluar jusco pergi ke parking, org agak ramai, dan mata saya terarah ke sekelompok adik-adik perempuan - mengucap panjang saya dalam kereta - pakaian nauzubillah, pakai tudung tapi bila dok kena kat pakaian tu memang tak lepas, saya terkenang kat ayah dan mak mereka - tumpang simpati, seharusnya bulan2 puasa ini, banyak yang boleh diubah dan dipertimbangkan pada diri tapi memang betullah, susah kalau diri tak cuba2 nak mencari hidayah maka lagi susah lah Allah nak turunkan hidayah..


-----------------
"life is too short for regrets, do what we must, be grateful of what we have & treasure the rest of it"


Bookmark and Share




  Member Information For khazanahsyouqohProfil   Hantar PM kepada khazanahsyouqoh   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.058224 saat. Lajunya....