Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Bila anda telah sampai ke penghujung tali, buat simpulan untuk bergantung

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
Salam Bulan Purnama dari Ana.... -Johorian-

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 13 jam, 9 minit yang lalu


Masa Lapang
Topik: siapa minat masak???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» siapa minat masak???

Please Mendaftar To Post


Oleh siapa minat masak???

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 15:43


Assalamualaikum

Rakan rakan hanan, siapa yang minat masak dekat sini?? pada ana, dengan memasak ni, adalah salah satu cara untuk relex kan diri, dan juga untuk menguji kesabaran kita... betul tak???


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-06-10 19:06


wa'alaikumsalam

nak kata minat sangat tu tak lah juga tapi bila dah duduk merantau dan semua kita kena buat sendiri.. masa tu minat memasak akan jadi lebih... apatah lagi kalau melihat insan tersayang makan dengan seleranya.. itulah satu kepuasan ;-)


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-06-10 08:44


Pada 21-06-10 19:06 , maisarahlisa posting:

!!! QUOTE !!!

apatah lagi kalau melihat insan tersayang makan dengan seleranya.. itulah satu kepuasan ;-)


Memasak ni adakalanya menguji kesabaran, salah satu terapi untuk menghilangkan tension dan juga memupuk bakat yang terpendam..

Kalau kita cuba memasak masakan yang baru, pasti ada yang jadi ataupun paling haru tak menjadi..oleh itu kita kena cuba lagi untuk mendapatkan hasilnya..

Memasak juga membantu orang yang tension - tapi bukan semua orang akan hilang tensennya bila memasak.. caranya masakla masakan yang anda benar-benar teringin nak makan. Pasti kita akan membuatnya dengan bersungguh-sungguh sehingga segala masalah pun akan lupa kerana tekunnya menyiapkan masakan.

Memasak juga boleh memupuk bakat terpendam kerana untuk mendapatkan masakan yang hebat, bukan hanya rasa yang sedap tapi juga penampilan yang menyelerakan..Hiaslah seadanya walaupun lauk cuma ikan goreng.. kalau ditumis bawang merah, bawang putih, cili potong, tomato dadu dan sedikit garam, sos tiram, dan kicap..kemudian ditabur di atas ikan goreng pasti ianya akan nampak lebih menyelerakan berbanding dengan ikan goreng biasa..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 22-06-10 23:11


wah kaksu, masak ikan goreng penuh berseni ye... hehe, mesti tambah berselera... memasak mesti kena minat dan rajin... kalau tak masak, tak makan lah... air pun kena masak juga apa, baru boleh minum... hehe... lawak saja... apa pun, memang kita minat masak, dan yang lebih penting, dimakan oleh orang-orang tersayang, sangat-sangat lah bermakna... sambil masak, jangan lupa zikir dan selawat, mudah-mudahan jadi pelembut hati dan pengikat kita dengan Rabb... insyaAllah... selamat memasak... :-)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 12:53


bonda pesan.. masaklah dengan penuh kasih sayang.. nescaya sedaplah masakan tu.. yup terbukti benar.. kawan-kawan masaklah dengan penuh kasih sayang dan dihiasi dengan zikrullah ..


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 23-06-10 16:17


Minat memasak. Suka memasak cuma tidaklah sehandal mana pun.. Suka masak lauk pauk, kuih2 ni tak berapa sangat sebab cerewet.. lagi-lagi kuih melayu..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Nu_uL
WARGA RASMI
Menyertai: 24.06.2010
Ahli No: 12269
Posting: 4
Dari: Kangar

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-06-10 20:14


memasak minat...boleh lah Kalau setakat nak makan dengan family.....tapi takla sehebat masakan mak...


-----------------
Jaga Diri Hiasi Peribadi


Bookmark and Share




  Member Information For Nu_uLProfil   Hantar PM kepada Nu_uL   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.060825 saat. Lajunya....