Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kemarahan manusia bermacam-macam. Sesetengahnya lekas marah, lekas tenang dan lekas hilang. Sesetengahnya lambat marah, lambat pula redanya. Sesetengahnya lambat akan marahnya dan lekas pula hilangnya. Yang akhir inilah yg terpuji."
-- Imam Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Dari Galeri
kumpulan Hayyun...
dari kiri Qisra, nadia, Nawra, & hannah..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 5 hari yang lalu
Laurenjoy: 33 hari yang lalu
jackurban: 34 hari yang lalu
porkalwais: 35 hari yang lalu


Dari Bilik Admin
Topik: CADANGAN AKTIVI MUSLIMAH 2010


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Dari Bilik Admin
    »» CADANGAN AKTIVI MUSLIMAH 2010

Please Mendaftar To Post


Oleh CADANGAN AKTIVI MUSLIMAH 2010

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 10:47


Assalamualaikum semua rakan-rakan muslimah, adik-adik, kakak2 semua. Sambutan Ulang tahun muslimah yang ke 7 di Bagan Lalang telah pun selesai dengan meriahnya walaupun agak serba kekurangan. Sebagai yang dijanjikan semasa pertemuan tempoh hari disini kak limah sekali lagi meminta cadangan dari semua muslimah yang jauh dan dekat memberi cadangan untuk apa saja bagi memenuhi aktiviti muslimah bagi tahun 2010. Hari tu kak limah ada memberi dan mendengar beberapa cadangan dari adik-adik semua iaitu seperti dibawah tetapi sekiranya ada lagi cadangan yang baik untuk muslimah kita lagi bagus.

1. Kak limah akan membuat kelas untuk buat cokelat, mee, tahu dan fish ball dalam 2 bulan dari sekarang objektifnya ialah akak ingin nak muslimah kita ada alternatif untuk menambah pendapatan dan mamajukan muslimah kita khususnya.

2. Cadangan kak limah ialah ingin mengajak rakan muslimah untuk melawat rumah orang tua2 sebelum bulan puasa. objektifnya ialah untuk mempublisitikan muslimah dan sambil beramal kepada orang tua2.

3. Cadang dari rakan muslimah iaitu bulan puasa menziarah kerumah anak-anak yatim. Objektifnya sama seperti cadangan yang kedua tadi.

silakan sesiapa punya idea. kalau malu boleh pm kak limah.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 10:50


Waalaikumsalam

saya nak jadi peserta pertama untuk program pertama tu.. hehehe...

Yang ke2 dan ke3 tu,insyaAllah kita akan usahakan.. Harapannya lebih ramai lagi sahabat yang turut serta..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 11:09


ok tapi satu kelas......akak ajar satu jenis saja tau sebab kalau sekali gus pengsanlah akak. kelas dari jam 9.00am - 12 thari. termasuk sarapan,makan thari sekali .
RM50.00 dan 10% ketabung muslimah ok tak?

satu kelas cuma 5 org saja sebab kalau ramai sempit sikit sebab buat kat rumah.
[ Telah diedit oleh: limah pada 20-04-10 11:10 ]


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-04-10 11:56


Moga semuanya dapat diadakan.. kak limah kaksu dan soleha bila nak bersidang post mortem.. boleh kita bincangkan aktiviti2 susulan.

Pada sahabat yang berminat nak membantu jadi AJK turun padang boleh inform pada kak limah ye.. :))


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 10:31


Pada 20-04-10 11:09 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

ok tapi satu kelas......akak ajar satu jenis saja tau sebab kalau sekali gus pengsanlah akak. kelas dari jam 9.00am - 12 thari. termasuk sarapan,makan thari sekali .
RM50.00 dan 10% ketabung muslimah ok tak?

satu kelas cuma 5 org saja sebab kalau ramai sempit sikit sebab buat kat rumah.


Salam, sangat bersetuju dengan cadangan itu..selain dari memajukan ahli sendiri, dapat juga memajukan portal..

Kak limah, banyak aktiviti yang boleh dirangkakan selepas ini..seperti yang dinyatakan oleh kak limah..

saya pun akan jadi peserta untuk aktiviti yang pertama...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

cikdira
WARGA RASMI
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 12043
Posting: 10
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 11:36


mmmm... so aktiviti pertama dah ada tiga peserta...
tinggal nak crik lagi 2 org saja.. hihihi...
kak limah, saya pun nak included in first event tu...
(^^;)


Bookmark and Share




  Member Information For cikdiraProfil   Hantar PM kepada cikdira   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-04-10 15:00


Kelas Membuat kek kak limah untuk yang pertama nak full dah nampaknya.. Hanan Kaksu soleha cikdira.. hehehe


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

dee_nadya
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10306
Posting: 61
Dari: pantai dalam

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-04-10 08:07


Pada 20-04-10 11:09 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

ok tapi satu kelas......akak ajar satu jenis saja tau sebab kalau sekali gus pengsanlah akak. kelas dari jam 9.00am - 12 thari. termasuk sarapan,makan thari sekali .
RM50.00 dan 10% ketabung muslimah ok tak?

satu kelas cuma 5 org saja sebab kalau ramai sempit sikit sebab buat kat rumah.


salam..kak limah 5org jekew..saya nak join jugak tapi kena konpemkan tarikhnya..huhuhu baru saya tengok-tengok mana tau boleh ambil cuti ke tak..hehehee ..shukran
ke ada banyak class lagi pasal coklat??? hehhe
:kelip:


-----------------
luaran tidak mencerminkan hati yang sebenar..


Bookmark and Share




  Member Information For dee_nadyaProfil   Hantar PM kepada dee_nadya   Quote dan BalasQuote

nurwanie
WARGA RASMI
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 12045
Posting: 4
Dari: seremban,n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-10 14:52


kak limah kalau nak nyibuk saja tak boleh ke kat kelas itu?tolong basuh pekakas ke hehe..tolong sapu2 ke..tolong kacau2 ke heheh..APAPUN SAYA NAK JOIN!! insyallah..kumpul duit dr sekarang al maklumla..


Bookmark and Share




  Member Information For nurwanieProfil   Hantar PM kepada nurwanie   Quote dan BalasQuote

nurwanie
WARGA RASMI
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 12045
Posting: 4
Dari: seremban,n9

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 25-04-10 14:53


tapi kan by d way mumu kenapa avatar anda burung wakakak


Bookmark and Share




  Member Information For nurwanieProfil   Hantar PM kepada nurwanie   Quote dan BalasQuote

cikdira
WARGA RASMI
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 12043
Posting: 10
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-04-10 21:10


cik wanie ni.. yelah2... org pergi tukar kejap...
ye........... wanie join sekali..
pasti kelas first ni sungguh meriah dengan gelagat wanie..
hihihihi
(^^;)


Bookmark and Share




  Member Information For cikdiraProfil   Hantar PM kepada cikdira   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-04-10 10:12


Assalamualaikum semua...akak baru saja balik bercuti. ok pasal kelas tu don't worry....insyallah akak akan buat yang terbaik untuk u all. :bye: tunggu dan sabar ok.

sebenarnya akak boleh buat juga diluar kawasan lembah kelang kalau ada yang berminat tapi kena kumpul ramai sikitlah dan lepas itu bincanglah nak buat kat rumah sapa. kurang2nya 10 orang satu kelas tapi tanpa makanlah....sapa berminat boleh pm.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

srikandijilbab
WARGA RASMI
Menyertai: 18.05.2003
Ahli No: 1341
Posting: 19
Dari: Kelantan+Kuala Lumpur

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 28-04-10 13:31


Salam kak limah sayang:D

Saya nak masuk bengkel buat coklat.

Saya duduk kat KL saja, kak limah taknak buat kat KL ke..tapi kat padang jawa ok saja


-----------------
Mari Susuri Jalan Ke Syurga


Bookmark and Share




  Member Information For srikandijilbabProfil   Hantar PM kepada srikandijilbab   Pergi ke srikandijilbab's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-04-10 11:21


Assalamualaikum semua, terlebih dulu maaf kerana lama tak posting sebab kak limah sibuk sehari dua ni. almaklumlah minggu terakhir berada di syk ni. banyak benda nak diperturunkan kat bebudak ni.hehehe.

ok pasal kelas cokelat tu insyallah akak akan buat dalam bulan jun. maaf satu kelas akak cuma boleh ambil 5 orang saja. sekiranya ada sesiapa yang nak buat ditempat masing-masing u all kena sediakan tempat dan peserta juga tak lebih dari 5 orang. kalau luar dari kawasan lembah kelang tak boleh lebih dari 15 orang....tapi kost lebih sikit kalau nak tau berapa kena pm. terus terang akak nak pergi tau semua setiap kelas yang akak buat RM5 seorang akak akan sumbangkan ke dalam portal muslimah. contoh akak ambil kawasan lembah kelang RM50 seorang RM5 untuk portal muslimah. ok tak mahal ke. ok kalau buat kat rumah akak RM50 termasuk breakfast dan lunch. tapi tempat lain tak termasuk kerana takut makanan tak tahan lama. any comment.....dialu-alukan.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.06757 saat. Lajunya....