Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 24-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tidak berbuat apa-apa ialah kubur kehidupan. Hidup tanpa bekerja ialah hidup tanpa kebahagiaan.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
'Subhanallah'

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: RUMAH ALLAH DIJADIKAN TEMPAT MENGUMPAT


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» RUMAH ALLAH DIJADIKAN TEMPAT MENGUMPAT

Please Mendaftar To Post


Oleh RUMAH ALLAH DIJADIKAN TEMPAT MENGUMPAT

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 15:40


Baru ni sempena maal hijrah kak limah pergi surau. macam biasa khamis mlm jumaat ada bacaan yasin. selapas baca yaasin kami pun releks sekejap sementara menunggu isyak. alangkah sedih kak limah seorang jiran "lelaki" mencerita pasal kak limah dan suami.

cerita tu satu hal. tapi yang sedihnya kenapalah buat kerja tu dalam rumah ALLAH. apa lagi kak limah punya geram balik dari surau kak limah sms. ucap selamat tahun baru pas tu terima kasih atas perbuatan dia di surau. apa lagi terperanjat dia.

hingga hari ni kak limah tak pernah nampak kelibat dia di depan rumah. tapi yang sedihnya pula dia tebang pokok tebu kak limah. suami dah angin.

apa nak buat ya dengan org macam ni??? :berfikir: binggung kak limah kalau tak tegur nanti dia makin menjadi ditegur macam tu pula.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 16:07


Buat baik dengan dia.. jadi dia terasa...
lagi pun, Rasulullah pun buat baik dengan musuh2 nya, kan?? selagi, orang itu tidak menghina agama kita, tidak salah kita buat baik....
mana tau, dia berubah hati selepas kita buat baik dengan mereka... jangan balas perbuatan jahat dengan jahat... kalau tak bila nak game kan??? api, di balas dengan air.. bukan balas dengan api balik, kan kan kan?????


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-12-09 17:52


salam semua

biasa sangat dengar org ngumpat dalam rumah Allah

terutama masa sekolah asrama dulu sementara tunggu waktu isyak

tak kira lah bercerita pasal org mana pun

tak baik kan mengumpat

ish3 :jangan:
[ Telah diedit oleh: zeti pada 29-12-09 17:55 ]


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 30-12-09 16:18


bagi yang takotkan azab Allah, insya Allah dapat kawal diri dari mengumpat benda yang tak baik...


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 10:34


kalau saya, saya buat tak reti saja dengan orang macam ni kak limah..
bukannya tak ditegur, dah ditegur pun macam tu pulak.. agak-agak nya bila dia penat, dia berenti lah agaknya..

ada lah tu sumting yang dia tak puas hati..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-12-09 11:03


memang soleha akak buat tak reti saja. dulu akak dijadikan ketua untuk deret rumah akak tu tapi akak letak jawatan sebab tak tahan dengan sikap dia jugalah. kat situ ada seorang kakak yang kehilangan suami.setiap kali meeting dia akan kata mak jan tak datang...berulang2 kali sampai akak betul-betul fade up akak tegur dia. pas tu dia senyap...

yang buat bertambah geram tu dia yang cakap pas tu dia kata org yang cakap.... eeeee :-| ikut hati nak rasanya pergi serang tapi nanti org kata apa pula.

tu sebab akak ambil keputusan diam saja kat rumah. entah lah soleha.....kalau perempuan tu tak apalah kita memang tau sikap perempuan ni tapi ni lelaki.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 02-01-10 10:52


aishh...Kenapa lah ada org macam tu??hari tu saya baca lam thread ada org tak puas hati dengan kak limah kat tempat kerja kan...kat masjid pun ada juga??huhu.Kenapa dengan mereka tu??mesti kak limah jenis friendly..xkacau org..baik dengan semua org..sebab tu ada org dengki kan??tak suka lah macam ni...kita xganggu dia..dia ganggu org


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-10 14:48


Pada 02-01-10 10:52 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

aishh...Kenapa lah ada org macam tu??hari tu saya baca lam thread ada org tak puas hati dengan kak limah kat tempat kerja kan...kat masjid pun ada juga??huhu.Kenapa dengan mereka tu??mesti kak limah jenis friendly..xkacau org..baik dengan semua org..sebab tu ada org dengki kan??tak suka lah macam ni...kita xganggu dia..dia ganggu org


kak limah memang seorang yang sangat peramah, baik.. 1st jumpa kak limah, tak rasa kekok pun bersembang.. cewahh..

kak limah, ni bukan ayat membodek tau.. :-D


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-01-10 08:20


Assalamualaikum terima kasih semua. entahlah sebelum ni akak pernah suarakan kat atok(sewaktu dia sihat) atok akak kata sabar. ya lah kadang-kadang memang boleh sabar tapi ada limit. terima kasih soleha dan hanku. akak kalau boleh nak ikut apa yang diajar dalam islam. dalam islam kita mesti berbaik dengan jiran so akak anggap jiran tu macam adik beradik. susah senang bersama. tapi tak sangka dapat jiran macam ni. yang pelik bin hairan nya dia tu lelaki. tau tak bila nampak kami suami isteri dia lari2.

pas tu ada jiran sebelah pergi tau suami yang dia malu dengan kami.

tau tak apa jadi semlm dia larang anak dia berkawan dengan anak akak. pelikan malu macam tu ke? eeeemm entahlah yang suami akak ni pulak hari minggu dia pergi beli beberap benih pokok2 buahan pergi tanam adoi kat depan rumah. adoi pening kepala akak.

anyway buat masa sekarang akak tetap diamkan diri.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 10-01-10 22:22


baik diam kan saja..entah-entah dia jelous dengan akak agaknya..:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

zahrahpermata
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.09.2009
Ahli No: 11347
Posting: 39
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 11-01-10 07:29


assalamualaikum...

sabar banyak-banyak kak...kadang-kadang jiran memang ada yang cemburu dengan kita.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For zahrahpermataProfil   Hantar PM kepada zahrahpermata   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.071831 saat. Lajunya....