Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 23-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Ilmu yang hakiki itu ialah yang memberi keyakinan bahawa maksiat itu racun yang membunuh dan bahawa akhirat itu lebih utama daripada kehidupan dunia."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: nur_elhikmah
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13709

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 48
Ahli: 0
Jumlah: 48




  Dari Galeri
Nur Mawarni Izwar Arfani.. MCIIUM...kos economics.. Salam Ukhwah..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 13 jam 43 saat yang lalu
Swarig123: 29 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: Pelajar SMK biasa susah nak dapat twrn ke 0verseas..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Pelajar SMK biasa susah nak dapat twrn ke 0verseas..

Please Mendaftar To Post


Oleh Pelajar SMK biasa susah nak dapat twrn ke 0verseas..

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-12-09 13:14


salam...
saya nak tau betul ke budak sek biasa susah nak dapat twrn study kat 0verseas kalau dibandingkan dengan budak SBP/MRSM/SMKA..

betul ke..hbis tu nak buat bagaimana ye..
lepas SPM tu kalau results bagus nak belajar kat overseas bagaimana..
kena buat rayuan..
tolong lah ye kakak2 yang ada experience...
saya nak tau..saya baru saja f0rm 4... :berfikir:


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 21:05


kenapa tak dek org nak reply ini..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

hudaahmad
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 8882
Posting: 31
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 01:26


salah tu tanggapan ni....kawan akak ramai saja dari SMK biasa yang dapat tawaran biasiswa oversea.

kalau result tu bagus, performance kat sekolah pun bagus, interview pun ok, inshaAllah boleh dapat.

tak perlu buat rayuan pun.


-----------------
Nasyid&#<br /><div align=

Bookmark and Share




  Member Information For hudaahmadProfil   Hantar PM kepada hudaahmad   Pergi ke hudaahmad's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 21:50


salam...

akak dulu juga harian biasa

ramai rakan-rakan sekolah terutama rakan sekelas yang sambung belajar keluar negara... hingga kini pun ad ayg masih di sana sama ada terus bekerja ataupun masih menyambung ke peringkat phd. akak sendiri pun dapat tawaran ke korea dalam bidang engineering bawah mara(tapi akhirnya ditolak atas alasan tertentu)


baru form 4 kan... mula belajar dr sekarang... pastikan results cantik... dan yang utama, pastikan forecast result elok. gunakan results tu untuk buat sebarang permohonan. jangan lupa, aktifkan juga diri dalam bidang koku.ada markah 'tersembunyi' di situ yang akan buat sijil kita lebih mahal dari orang lain.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.058657 saat. Lajunya....