Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
NOTHING WORTHWHILE EVER HAPPENS IN A HURRY - SO BE PATIENT...
-- Mutiara Kata

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: nur_elhikmah
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13709

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
assallamuailaikum semua.
salam ukhwah dari saya

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 3 hari yang lalu
Swarig123: 31 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: SMKA ke SBP??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» SMKA ke SBP??

Please Mendaftar To Post


Oleh SMKA ke SBP??

sury_ana
WARGA RASMI
Menyertai: 19.11.2008
Ahli No: 9399
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 11:14


Bismillah...

Assalamualaikum..

sebenarnya, ana nak minta pendapat dr ukhtu2 serta asdiqai tentang sekolah menengh lah..

untuk mklmt antunna, ana mrpkn pelajar smka tok jiring,kat. ana merupkn pelajar ting3(asrama...start dr f1 ag) tahun ni.

rsult pmr akan kuor tak lama lagi so, ana nak minta pendapat antunna semua.

ana ad minta sbp untuk kmskn f4 tahun depan, ana nak minta pendapat..ke mana ana nak prgi lepas ni. :berfikir:

Kalau result ana cmrlg(insya-Allah), ana igtkn nak tukar ke KISAS. siapa pernah sekolah di KISAS? yang mana lebih baik, stay kat Tok Jiring ke pndh ke KISAS? :-? Itupn,Kalau dapat.. Kalau tak dapat, tak ada rezeki tu..huhu.. tapi, ana nak jugk dengar pendapat dr antunna semua..

Wallahu'alam.
Syukran kathiran.. :-)


-----------------
-SURIANA-


Bookmark and Share




  Member Information For sury_anaProfil   Hantar PM kepada sury_ana   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 11:41


Waalaikumsalam

Alhamdulillah,
sokong.. Kalau adik nak ke sekolah teknik or else selepas pmr kurang sokonglah... sebab adik dari sekolah agama elok sambung sekolah agama sampai habis...banyak dugaan Kalau student agama tuko ke sekolah bukan agama, Alhamdulillah adik ingin ke sekolah agama yakni KISAS,

kat terengganu ada jugak sekolah bagus2..SMKA Sheikh Abdul Malek ok Tee, Kalau adik tak mahu keluar negeri..Jika ingin kenal negeri orang, KISAS pilihan terbaik..InsyaAllah...

Jauh pejalanan luas pengetahuan... ;-)
InsyaAllah...

p/s: pilihan sekolah yang mampu mentarbiahkan diri kita dunia dan akhirat..InsyaAllah :bunga:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

miss_yana
WARGA RASMI
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11305
Posting: 7
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 30-11-09 17:46


Pada 29-11-09 11:14 , sury_ana posting:

!!! QUOTE !!!

Bismillah...

Assalamualaikum..

sebenarnya, ana nak minta pendapat dr ukhtu2 serta asdiqai tentang sekolah menengh lah..

untuk mklmt antunna, ana mrpkn pelajar smka tok jiring,kat. ana merupkn pelajar ting3(asrama...start dr f1 ag) tahun ni.

rsult pmr akan kuor tak lama lagi so, ana nak minta pendapat antunna semua.

ana ad minta sbp untuk kmskn f4 tahun depan, ana nak minta pendapat..ke mana ana nak prgi lepas ni. :berfikir:

Kalau result ana cmrlg(insya-Allah), ana igtkn nak tukar ke KISAS. siapa pernah sekolah di KISAS? yang mana lebih baik, stay kat Tok Jiring ke pndh ke KISAS? :-? Itupn,Kalau dapat.. Kalau tak dapat, tak ada rezeki tu..huhu.. tapi, ana nak jugk dengar pendapat dr antunna semua..

Wallahu'alam.
Syukran kathiran.. :-)



ya Allah..kita satu sekolah dik..
akak form 5..hehe~~

btw,,ikut naluri sendiri...buat sembahyang istikharah..
kalau adik tinggal kat TJ mungkin baik..boleh didik adik-adik kita yang lain..
kalau adik pindah ke tempat lain, adik boleh timba ilmu baru..

@akak suterakasih
SHAMS dengan TJ..ramai yang bandingkan kan..??
tapi masing-masing ada kekurangan dan kelebihan..yana dah tengok perangai budak-budak SHAMS dan perangai budak-budak TJ..lebih kurang saja..
hehe :kelip:


Bookmark and Share




  Member Information For miss_yanaProfil   Hantar PM kepada miss_yana   Pergi ke miss_yana's Website   Quote dan BalasQuote

hudaahmad
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 8882
Posting: 31
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 01-12-09 15:15


SHAMS dengan TJ, kedua-duanya sekolah agama, kedua-duanya nya bagus. adik beradik saya ada yang pernah ke TJ, SHAMS, KAKA, jadi kedua-duanya saya ok. saya pernah nasihatkan adik saya supaya stay kat sekolah agama, sebab tukar sekolah lain walaupon SBP, banyak dugaan nya..Pengalaman dari kawan-kawan yang tukar ke sekolah saya sendirilah.

Tapi tukar ke SBP juga ada kelebihannya tak kira SBP aliran apa, selain boleh kenal org, sury_ana juga boleh terlibat dalam kegiatan dakwah kat sekolah tersebut, dan gunakan pengalaman yang ada kat sekolah sekarang. Yang penting kena pandai berkawan dan jaga diri.


-----------------
Nasyid&#<br /><div align=

Bookmark and Share




  Member Information For hudaahmadProfil   Hantar PM kepada hudaahmad   Pergi ke hudaahmad's Website   Quote dan BalasQuote

sury_ana
WARGA RASMI
Menyertai: 19.11.2008
Ahli No: 9399
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 06-12-09 02:34


Assalamualaikum..

syukran kathirn atas pendapat uktu2 semua.
erm, ad sesiapa lagi nak bagi pendapat?


Bookmark and Share




  Member Information For sury_anaProfil   Hantar PM kepada sury_ana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.0425 saat. Lajunya....