Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 25-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk menjamin kejayaan, bertindaklah seperti tidak akan gagal

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
Assalamualaikum...

salam kasih~sayang buat sahabat muslimah kita semua...

'moga ukhwah yg terjalin sesama kita ini kan mekar bagai kuntuman bunga yg mekar di pagi hari...'

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 15 jam, 56 minit yang lalu
bintanghatee: 3 hari yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: berkenalan di alam cyber


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» berkenalan di alam cyber

Please Mendaftar To Post


Oleh berkenalan di alam cyber

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-09 00:31


Assalamualaikum kepada sahabat-sahabat ku...

ana ada satu soalan..berkenalan di alam cyber..hehhe

saya bagi satu situasi..macam ni.2 org hamba Allah ni berkenalan mlalui internet..hurm...tak pernah jumpa..just tengok pic dan WC..but pernah pernah dengar suara saja..drpada penceritaan tu dan background..org itu boleh di percayai..then..perasaan timbul lah kan...then salah seorang tu bagi pendapat untuk bercinta lepas kawin...hurmm.maknanya bila perempuan kata on..lelaki tu akan masuk meminang...maybe bfore tu p lah jumpa kejap agaknya sekadar nak tengok real depan mata..

mereka berdua tak bercinta pun..cma berkwan...jadi soalan ana..apakah pendapat antum??huhuhuh

macam ni boleh jadi sampai kawin ke?kot2 dah jumpa depan mata lari lintang pukang..biasalah..gambar lain..real lain...bagi lah pendapat


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 10:41


Istikhorah dulu. Minta pandangan dari ibu bapa juga. Ni bukan kes main-main tetapi melibatkan masa depan insyaAllah. Jadi usah tergopoh gapah dan seeloknya minta ibu bapa lelaki datang merisik dan berkenalan dengan ibu bapa anakanda ya.

Dan sama ada setuju atau tidak maka keputusannya tidaklah begitu menimbulkan hati yang pilu kerana belum bercinta lagi. Seeloknya bercintalah setelah berkahwin ya.

WA


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 10:51


Pada 23-11-09 00:31 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum kepada sahabat-sahabat ku...

ana ada satu soalan..berkenalan di alam cyber..hehhe

saya bagi satu situasi..macam ni.2 org hamba Allah ni berkenalan mlalui internet..hurm...tak pernah jumpa..just tengok pic dan WC..but pernah pernah dengar suara saja..drpada penceritaan tu dan background..org itu boleh di percayai..then..perasaan timbul lah kan...then salah seorang tu bagi pendapat untuk bercinta lepas kawin...hurmm.maknanya bila perempuan kata on..lelaki tu akan masuk meminang...maybe bfore tu p lah jumpa kejap agaknya sekadar nak tengok real depan mata..

mereka berdua tak bercinta pun..cma berkwan...jadi soalan ana..apakah pendapat antum??huhuhuh

macam ni boleh jadi sampai kawin ke?kot2 dah jumpa depan mata lari lintang pukang..biasalah..gambar lain..real lain...bagi lah pendapat


Waalaikumsalam

perkahwinan bukan perkara main-main dik...
kena bersedia dari segala segi...
kedua-dua pasangan tu dah bersedia ke???
lebih elok berkenalan dulu dengan keluarga masing-masing...
org yang dah bercinta berthn2 pun, masih tak dapat mengenali hati budi masing-masing...


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-09 20:16


hurmm...betul-betul...apa-apa pun kena istikarah...then restu keluarga itu penting...:)

ada sesiapa nak bagi pendapat lagi??saya nak buat kajian ni...huhuh


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

imni_1612
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 19.03.2009
Ahli No: 10129
Posting: 31
Dari: sabak bernam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 22:06


kena berhati-hati jugak tentang percintaan di alam siber ni..bukan apa, saya melihat dari perkahwinan kakak saudara saya yang mana dia juga berkenalan dengan suaminya melalui alam siber ni..keluar dating tu saya tak tau..tapi setahun selepas berkahwin, ada mengalami masalah rumah tangga..kena kenal dia betul-betul, siapa dia,kerja apa, kelulusan apa,siapa ibu bapanya, keluarganya bagaimana..banyak perkara perlu diambil berat sebelum ijab kabul berlaku..kerana perkahwinan bukan untuk sehari dua..tapi untuk selamanya..


-----------------
man jadda wa jada



Bookmark and Share




  Member Information For imni_1612Profil   Hantar PM kepada imni_1612   Quote dan BalasQuote

mujadihahsolehah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11393
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 19:24


dan paling penting...

tawakal saja...

lepas buat semua perkara diatas


-----------------
Didalam hidup ini, kita tidak boleh lari dari masalah, masalah merupakan liku dan rintangan yang patut kita lalui. tabahkan hatimu wahai manusia


Bookmark and Share




  Member Information For mujadihahsolehahProfil   Hantar PM kepada mujadihahsolehah   Pergi ke mujadihahsolehah's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 04-12-09 19:47


kadang-kadang...org cyber ni tak boleh percaya sangat
menipu banyak..huhuu


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.057647 saat. Lajunya....