Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Seinci tindakan adalah lebih baik dari sebatu teori
-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Dari Galeri
salam ukhwah saya hulurkan

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 12 jam, 4 minit yang lalu
rainersmith: 4 hari yang lalu
Swarig123: 23 hari yang lalu


Muslimah Surirumah
Topik: Pengalaman Cerita Seram


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Pengalaman Cerita Seram

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Pengalaman Cerita Seram

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 16:41


Pada 21-11-09 14:58 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 21-11-09 09:12 , shahzulfairah posting:

!!! QUOTE !!!


mereka nyanyi lagu apa ek...

=)



tak ingat dah... lebih 10 tahun juga kisah ni... sebelum ayah renovate rumah tu.

assiddiq- bukan orang yang karaoke, tapi 'orang'.

banyak lagi kisah-kisah di rumah itu... tapi tak lah seteruk dulu sebab dah di 'pindah sekeluarga' ke tempat lain...yang ada sekarang pun kira 'anak-anak dia' sahaja. walau pun masih ada yang 'nakal', tapi taklah mengganggu macam mana dulu

**nanti cerita banyak-banyak tak ada orang nak datang dah rumah parents :-P :sopan:



Mencegah lebih baik. Guna cara yang dibenarkan oleh syarak.
Tak salah mecuba.. Cari ustaz2 atau guru2 yang betul.

anak-anak "mereka" ek? Sampai hati diorangh tinggal anak..Hehe. Awat xhantar kat pusat kebajikan masyarakat? hehe..Kalau anak tu xmenganggu dan awak rasa selesa dengan keadaan sekarang tak apa lah.. tapi jin dan manusia tak boleh hidup bersama..

Pernah dengar PEPATAH atau hadis..saya lupa.. "Sejahat2 jin,sebaik-baik manusia"


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"
[ Telah diedit oleh: assiddiq pada 23-11-09 16:42 ]


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 23-11-09 16:45


Pada 22-11-09 14:28 , suterakasih85 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 19-11-09 23:27 , assiddiq posting:

!!! QUOTE !!!

Masa tu duduk kat ruang tamu.. buka saja tv terus nampak dia.. Nama penuh dia, Jin Shamsuddin..

:-D :-D



iyakah?
hiihi sekarang ni dah jumpa antu dimana2 sahaja..asal buka tv malam jumaat ada lah cerita antu malam2...hihi
:roll: tak ada cerita lain dah... ni nak pupuk sifat BERANI atau PENAKUT? :-D
tapi layann saja... ;-)



Tu lah pasal. Mengalakkan ramai org takut pada iblis dan setan ni. Maka ramailah yang kufur jika menyangka iblis dan setan ni mampu memberi mudharat pada kita.

Kalau tengok tu menambahkan keimanan tak apa.. tapi kalau lebih menambahkan ketakutan kepada Iblis dan setan ni nak buat apa? Baik elak lah. Lagipun cite2 sekarang banyak xmenepati hukum2 syarak iaitu islam keseluruhan..


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 23-11-09 20:19


bosan dengan cerita hantu dalam tv tu..banyak sangat pengaruh dr luar..:)

tapi alang2 dah cakap bab ni..ada tak sesiapa tahu ayat2 boleh di amal ketika kena ganggu selain al kursi,al baqarah dan surah yassin..saya ni jaga hostel..bila time macam ni..susah betul saya nak handle..kena cari ustaz lah malam2..especially kalau kena histeria


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 15:48


Pada 23-11-09 20:19 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

bosan dengan cerita hantu dalam tv tu..banyak sangat pengaruh dr luar..:)

tapi alang2 dah cakap bab ni..ada tak sesiapa tahu ayat2 boleh di amal ketika kena ganggu selain al kursi,al baqarah dan surah yassin..saya ni jaga hostel..bila time macam ni..susah betul saya nak handle..kena cari ustaz lah malam2..especially kalau kena histeria


Assalamualaikum
Tokcik nak cakap ni berdasarkan pengalaman tokcik membantu perawat sewaktu histeria atau rawatan yang lain. Jangan letak ayat2 Al-Quran sebagai berkuasa kerana ayat2 Al Quran adalah sebagai senjata sahaja untuk menyakitkan makhluk halus tersebut. Jika kita anggap ayat tu punya kuasa maka kita dah menduakan Allah..nauzubillah.
Ingat ayat Al Quran hanya sebagai senjata dan jika kuat ibadat kita terutama zikir dan sewaktu menolong pesakit, ada ikhlas dalam hati kita..insyaAllah Allah akan tolong kita. Bacalah ayat suci apa pun seperti Yassin, Al Fatihah atau Selawat Syifa sekali pun..insyaAllah dengan kemakbulan yang Allah berikan maka gangguan makhluk halus ni dapat diatasi.
Ingat, makhluk halus ni diizinkan Allah untuk ganggu kita saja tapi tak dapat mudaratkan diri kita...
tapi yang paling penting jangan minta bantuan bomoh atau dukun yang kadang-kadang menyamar macam ustaz..mereka ni berdamping dengan khadam atau jin yang boleh merosakkan akidah kita kerana secara tak langsung kita dah mensyirikkan Allah..

Tokcik hanya boleh nasihat saja.. jika nak elak gangguan, cuba amalkan apa yang tokcik suruh ni..
1. Sebaiknya amalkan solat sunat taubat setiap hari dan minta Allah ampunkan dosa kita yang dahulu, kini dan akan datang..
2. Amalkan setiap hari bacaan Yassin dan di setiap perkataan MUBIN, berhenti sekejap dan berdoalah pada Allah dalam hati, minta apa yang dihajati..kemudian sambung kembali bacaan. Ada tujuh tempat perkataan tersebut.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-11-09 17:58


Pada 23-11-09 16:41 , assiddiq posting:

!!! QUOTE !!!





memang panggil ust2 datang rumah (jika sebut nama mesti ada yang kenal)... ok sekarang banding dulu....


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-09 10:54


Pada 24-11-09 15:48 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-09 20:19 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

bosan dengan cerita hantu dalam tv tu..banyak sangat pengaruh dr luar..:)

tapi alang2 dah cakap bab ni..ada tak sesiapa tahu ayat2 boleh di amal ketika kena ganggu selain al kursi,al baqarah dan surah yassin..saya ni jaga hostel..bila time macam ni..susah betul saya nak handle..kena cari ustaz lah malam2..especially kalau kena histeria


Assalamualaikum
Tokcik nak cakap ni berdasarkan pengalaman tokcik membantu perawat sewaktu histeria atau rawatan yang lain. Jangan letak ayat2 Al-Quran sebagai berkuasa kerana ayat2 Al Quran adalah sebagai senjata sahaja untuk menyakitkan makhluk halus tersebut. Jika kita anggap ayat tu punya kuasa maka kita dah menduakan Allah..nauzubillah.
Ingat ayat Al Quran hanya sebagai senjata dan jika kuat ibadat kita terutama zikir dan sewaktu menolong pesakit, ada ikhlas dalam hati kita..insyaAllah Allah akan tolong kita. Bacalah ayat suci apa pun seperti Yassin, Al Fatihah atau Selawat Syifa sekali pun..insyaAllah dengan kemakbulan yang Allah berikan maka gangguan makhluk halus ni dapat diatasi.
Ingat, makhluk halus ni diizinkan Allah untuk ganggu kita saja tapi tak dapat mudaratkan diri kita...
tapi yang paling penting jangan minta bantuan bomoh atau dukun yang kadang-kadang menyamar macam ustaz..mereka ni berdamping dengan khadam atau jin yang boleh merosakkan akidah kita kerana secara tak langsung kita dah mensyirikkan Allah..

Tokcik hanya boleh nasihat saja.. jika nak elak gangguan, cuba amalkan apa yang tokcik suruh ni..
1. Sebaiknya amalkan solat sunat taubat setiap hari dan minta Allah ampunkan dosa kita yang dahulu, kini dan akan datang..
2. Amalkan setiap hari bacaan Yassin dan di setiap perkataan MUBIN, berhenti sekejap dan berdoalah pada Allah dalam hati, minta apa yang dihajati..kemudian sambung kembali bacaan. Ada tujuh tempat perkataan tersebut.



thank you tokcik...saya akan amalkan..insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 07-12-09 10:54


Pada 24-11-09 15:48 , tokcik posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 23-11-09 20:19 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

bosan dengan cerita hantu dalam tv tu..banyak sangat pengaruh dr luar..:)

tapi alang2 dah cakap bab ni..ada tak sesiapa tahu ayat2 boleh di amal ketika kena ganggu selain al kursi,al baqarah dan surah yassin..saya ni jaga hostel..bila time macam ni..susah betul saya nak handle..kena cari ustaz lah malam2..especially kalau kena histeria


Assalamualaikum
Tokcik nak cakap ni berdasarkan pengalaman tokcik membantu perawat sewaktu histeria atau rawatan yang lain. Jangan letak ayat2 Al-Quran sebagai berkuasa kerana ayat2 Al Quran adalah sebagai senjata sahaja untuk menyakitkan makhluk halus tersebut. Jika kita anggap ayat tu punya kuasa maka kita dah menduakan Allah..nauzubillah.
Ingat ayat Al Quran hanya sebagai senjata dan jika kuat ibadat kita terutama zikir dan sewaktu menolong pesakit, ada ikhlas dalam hati kita..insyaAllah Allah akan tolong kita. Bacalah ayat suci apa pun seperti Yassin, Al Fatihah atau Selawat Syifa sekali pun..insyaAllah dengan kemakbulan yang Allah berikan maka gangguan makhluk halus ni dapat diatasi.
Ingat, makhluk halus ni diizinkan Allah untuk ganggu kita saja tapi tak dapat mudaratkan diri kita...
tapi yang paling penting jangan minta bantuan bomoh atau dukun yang kadang-kadang menyamar macam ustaz..mereka ni berdamping dengan khadam atau jin yang boleh merosakkan akidah kita kerana secara tak langsung kita dah mensyirikkan Allah..

Tokcik hanya boleh nasihat saja.. jika nak elak gangguan, cuba amalkan apa yang tokcik suruh ni..
1. Sebaiknya amalkan solat sunat taubat setiap hari dan minta Allah ampunkan dosa kita yang dahulu, kini dan akan datang..
2. Amalkan setiap hari bacaan Yassin dan di setiap perkataan MUBIN, berhenti sekejap dan berdoalah pada Allah dalam hati, minta apa yang dihajati..kemudian sambung kembali bacaan. Ada tujuh tempat perkataan tersebut.



thank you tokcik...saya akan amalkan..insyaAllah


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 12-12-09 14:25


Assalamualaikum
Tokcik nak kongsi satu cerita seram dengan semua..

Hujan masih turun di luar sana... Sudah dua hari hujan turun tidak berhenti. Sesekali terdengar guruh berdentum dan kilat memancarkan cahayanya. Rumah Pak Keri (nama sebenar dirahsiakan) di hujung kampung A (pun dirahsiakan) kelihatan berbalam-balam. Pak Keri adalah seorang bomoh di kampung tersebut. Beliau merupakan seorang bomoh yang agak disegani oleh orang ramai kerana setiap kali beliau mengubati penyakit yang pelik, beliau akan berjaya.

Hari telah menjelang senja dan ada seorang budak melalui rumah Pak Keri. Budak itu adalah Umar pencerita kisah ini. Umar terdengar seseorang sedang bercakap dalam bahasa yang agak pelik dan tidak pernah didengarinya sebelum ini.

Umar cuba mengintai dari celah lubang dinding yang agak usang. Beliau melihat Pak Keri bercakap mengadap sekeping cermin. Oleh kerana lubang tersebut agak kecil Umar tidak nampak keseluruhan cermin tersebut. Umar cuba mencari lubang yang agak besar. Akhirnya dia menjumpai lubang yang lebih besar. Melalui lubang tersebut, Umar dapat melihat bayangan pada cermin tersebut bukanlah Pak Keri tetapi sekujur tubuh yang sungguh ngeri wajahnya.

Matanya kelihatan tersembul dan pipinya kelihatan berlubang. Tubuh makhluk itu dibaluti oleh kain putih yang berwarna coklat seperti warna tanah. Tiba-tiba Umar melihat mahkluk itu seperti memandang kearahnya. Bulu romanya meremang. Tanpa membuang masa Umar terus melarikan diri.

Sampai saja di rumah Umar terus menemui bapanya dan menceritakan kepada bapanya. Bapanya sekadar tersenyum seraya memberitahu ramai orang kampung sudah lama mengetahui perihal Pak Keri. Bapanya mengatakan bahawa Pak Keri menggunakan hantu peliharaannya untuk merasuk orang dan apabila orang tersebut sakit beliau akan datang dan mengubati orang tersebut. Dengan cara ini beliau akan lebih mendapat duit dan orang kampung akan menghormatinya. Mereka hanya menunggu masa untuk membuktikan pada orang kampung.

Pada malam tersebut Umar berasa seperti tidak sedap badan, tubuhya terasa lemah. Mungkin kerana terkejutkan peristiwa yang dilihatnya tadi membuatkan dia rasa begitu. Selepas makan malam, Umar terus masuk tidur. Apabila dia cuba hendak melelapkan mata dia terbau seperti bau bangkai di dalam biliknya. Dia cuba membuka matanya tetapi kelopak matanya berasa amat berat sekali.

Umar cuba menjerit untuk memanggil bapanya tapi suara tersekat dikerongkong sahaja. Dia cuba membaca ayat suci yang diingatinya. Akhirnya beliau berjaya juga menjerit memanggil bapanya, sebelum jatuh pengsan.

Apabila Umar membuka matanya didapati rumahnya penuh dengan orang dan mendengar orang menyebut nama Pak Keri. Dia memandang ke arah bapanya yang sedang menghampirinya sambil tersenyum dan meminta dirinya supaya bertenang kerana segalanya telah berakhir. Dia kembali terlelap.

Pagi besoknya apabila dia tersedar Umar melihat bapanya berjalan diiringi ibunya dengan pakaian seperti orang ingin ke masjid. Dia bertanya bapanya apa yang berlaku. Bapanya menyuruh Umar bersiap2 untuk pergi menziarahi jenazah Pak Keri. Umar terkejut mendengarnya dan penuh dengan persoalan bermain dibenaknya sambil mengorak langkah ke bilik mandi.

Sesampainya di tanah perkuburan Umar melihat orang sedang menggali kubur. Tiba-tiba dia terdengar orang di dalam lubang bertempik apa ni!!! Umar berlari untuk melihat dengan lebih dekat tetapi dihalang oleh bapanya. Umar melihat beberapa orang dewasa seperti mengangkat sesuatu yang berat dari lubang tersebut.

Sebaik sahaja objek tersebut berjaya dikeluarkan dari lubang tersebut, mereka semua terpegun melihat sekujur bentuk tubuh seperti seekor anak gajah di dalam kubur tadi. Setelah diteliti maka sahlah sebenarnya di dalam kubur yang akan disemadikan jenazah Pak Keri tadi terdapatnya……

SEKETUL UBI GAJAH yang sangat besar. Jadi sesiapa yang ingin beli UBI tersebut bolehlah menghubungi Umar di talian bebas tol :
1-800-88-88-88

Kerepek Ubi Pedas - RM 2.00 sebungkus
Kerepek Ubi Masin - RM 2.30 sebungkus
Ubi rebus - RM 1.50 sebungkus
Ubi Mentah - RM 0.50 sebungkus

Penghantaran akan dibuat kepada kawasan di Lembah Kinta sahaja. Cukai perkhidmatan sebanyak 2% akan dikenakan. UBI …… UBI… siapa NAK BELI UBIIIII..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-12-09 10:55


Pada 21-11-09 09:08 , DHambaAllah posting:

!!! QUOTE !!!

Tak sangka daripada seorang yang berani...saya berjalan dalam hutan di tengah malam seorang diri, pernah berjalan seorang diri pergi kedai pukul 4 pagi...tapi setelah kejadian tu saya menjadi seorang yang paling penakut....

Salam dinley,

Wah berani nya awak jalan dalam hutan di tengah malam seorang diri? Gelap tak masa tu? Kedai kat rumah awak
tu buka 24hrs ke? :berfikir:


arwah ayah ada kebun kat pedalaman....kalau naik bas...kena jalan lebih kurang sejam sebelum sampai ke tanah kebun tu...

7 eleven kan buka 24jam....


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

cikinaka
WARGA RASMI
Menyertai: 06.12.2010
Ahli No: 12604
Posting: 2
Dari: Kulim

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 06-04-11 19:58


Assalamualaikum

Kisah seram saya..ada banyak siri..

PERTAMA kali kena adalah selepas pantang anak pertama. Anak saya Amir ada masalah kesihatan ketika lahir.. jadi saya agak berhati-hati dalam menguruskan dia. Satu mlm, tengah sedap tidur, saya terdengar dia terbatuk kuat..terus tersentak..dan dalam fikiran fikir dia tersedak..terus saya peluk Amir..tapi dalam masa yang sama saya dapat rasakan kehadiran makhluk lain....terasa meremang bulu roma...dan terasa makhluk tu cuba masuk dalam badan melalui ubun2.... Amir terus saya letakkan..dan dia terus nyenyak.

Saya menjerit "Ada benda cuba masuk..." berulang kali...husband terjaga.. tapi ..( lawakla pulak..sebab dia ingat ada binatang gigit saya ) .. bila abah masuk dalam bilik, abah pun dapat rasa benda lain... dalam masa yang sama saya bagitau abah.." benda tu nak masuk dalam hati..." entah Kenapa ... saya boleh rasa dia cuba nak kuasai saya sepenuhnya tapi tak berjaya.. saya juga genggam ibu jari tangan seerat mungkin... takut sangat kalau jari tu terlepas dr genggaman...seolah-olah saya genggam erat makhluk tu dari masuk sepenuhnya...

Abah cuba ubatkn saya.. akhirnya keadaan pulih... tapi husband tak percaya saya dihimpit oleh makhluk halus...

Malam esoknya, saya nak solat maghrib, saya dapat rasakan kehadiran makhluk tu lagi..terus saya cakap ”aku makhluk Allah..kau pun makhluk Allah..jangan ganggu aku”.. Kemudian rasa sangat mengantuk...sekali lagi Amir terbatuk kuat... saya dah panik... ajak suami pusing pada Amir..memang benar...mata Amir terbeliak!!! Serta merta benda tu mula menyerang, dan saya terus menjerit-jerit... kali ni Abah tak berdaya nak pulihkan saya hingga terpaksa memanggil org yang lebih berilmu. Sejak itu, hidup saya sentiasa mengalami keadaan misteri ini... saya boleh rasa kehadirannya...tetapi dia tidak pernah berjaya menguasai saya sepenuhnya... pelik jugak sebab saya tahu apa yang terjadi tapi tak mampu nak melawan balik...

Nantikan siri kedua....
:-o


-----------------
*Jom berzikir dengan tasbih digital..Mudah dan betul2 melatih*


Bookmark and Share




  Member Information For cikinakaProfil   Hantar PM kepada cikinaka   Pergi ke cikinaka's Website   Quote dan BalasQuote

WafaHafiz1980
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2011
Ahli No: 13241
Posting: 6
Dari: Bandar Sri Damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-11 08:45


oh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.....

sayalah mangsa yang sering diperlihatkan dengan benda-benda ghaib ni...dari usia 5 tahun sampailah sekarang... :cry:

kadangkala saya rasa dah tak sanggup nak hadapi dan akhir sekali saya ternampak 2 minggu lepas..melintas depan pintu bilik saya.saya bukan jenis tutup muka dengan selimut..tapi buka semua lampu dan buka radio ikim yang banyak bacaan zikir atau bacaan ayat2 suci al-quran.dan tak tidur sampai ke subuh...

tapi oleh kerana saya sudah terbiasa dari kecil..saya melihat..dan rasa seolah nak gugur jantung..badan rasa panas macam sauna..dan selama seminggu saya berteman saja di mana dan ke mana walau dalam rumah sendiri.

tidak pula saya menjerit macam org kena histeria.semuanya dari pandangan yang agak jauh.kalau depan mata mungkin saya menjerit sampai terkeluar anak tekak atau terus pengsan..wallahualam.....

:roll:


Bookmark and Share




  Member Information For WafaHafiz1980Profil   Hantar PM kepada WafaHafiz1980   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Pengalaman Cerita Seram

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 4 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.06456 saat. Lajunya....