Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 26-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Pengetahuan adalah harta yang patut dimuliakan, perilaku baik adalah busana baru, dan fikiran adalah cermin yang jernih
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 29
Ahli: 0
Jumlah: 29




  Dari Galeri
akum semua..:)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 19 jam, 44 minit yang lalu
rainersmith: 3 hari yang lalu
Swarig123: 22 hari yang lalu


Muslimah Surirumah
Topik: Pengalaman Cerita Seram


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Pengalaman Cerita Seram

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Pengalaman Cerita Seram

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 21:12


Pada 16-11-09 16:16 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

kenal tak hantu big sweet? :D

nama melayunya hantu pocong tapi kat sekolah dulu selalu bagi gelaran big sweet.. macam-macam..




heheh...gula2 tu..hahaha...


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 17-11-09 09:28


salam semua

hantu pocong memang suka senyum ka?

baru-baru ni tengok filem seram bertajuk kuntilanak vs pocong....tapi pocong dalam cerita ni mukanya tak senyum pun...menakutkan ada lah..


..masa saya form 2 atau 3 dulu.pernah 3 mlm berturut-turut katil saya kena goyang masa saya tidur kat rumah sendiri....

pas 3 mlm,dah ok...entahla

seram banget sihhhh........ :sopan:


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 12:54


waah..banyak cerita seram...diniey pun nak share jugaklah...Kisah ni berlaku dalam tahun 2004 kalau tak silap kat bilik saya sendiri....

Sebelum kejadian tu berlaku saya seorang yang memang tak begitu percaya tentang hantu...bukan tak percaya syaitan dan iblis...cuma hantu ni saya memang tak berapa nak percaya...walaupun sebelum ni pernah 2 3 kali kena tindih tapi bagi saya ianya sekadar khayalan....pendek kata sebelum peristiwa tu...saya seorang yang berani..

Peristiwa ni berlaku masa saya balik rumah cuti sem....saya memang sering ditinggalkan seorang-seorang kat rumah...jadi tidur seorang-seorang memang dah menjadi kebiasaan sejak kecil..abang saya belajar kat asrama...jadi kat rumah tu hanya ada saya dan arwah ayah..bila dapat masuk u..arwah ayah tinggal seorang-seorang kat rumah....sepanjang 3 bulan kat kampus bilik saya kat rumah tu memang tak pernah ada org masuk apalagi nak dikemaskan.....

Yang hairannya masa mula-mula balik...tiada apa yang berlaku..kejadian ni berlaku 3 hari sebelum saya bertolak ke kampus semula...

Dah jadi habit waktu tu saya tidur dengan walkman kat telinga...kalau tak dengar walkman tak sah....masa tu saya dengar segmen carta ikim....Saya padamkan lampu dan berbaring tapi mulut saya menyanyi nyanyi ikut lagu nasyid yang berkumandang.....tiba tiba saya rasa macam ada sesuatu berbulu yang duduk kat tepi bantal saya...saya ingatkan kucing tapi baru teringat yang rumah saya tak ada kucing...tak sempat nak berfikir apa-apa saya terasa tubuh saya dipeluk erat...benda yang terasa macam kucing menjadi semakin besar dan memeluk saya..Terasa jelas bulu bulu lembaga tersebut bergesel dengan tengkuk saya...dalam keadaan lemas macam tu saya masih dapat mendengar celoteh dj erwan yang menyambut panggilan pendengar....tubuh saya makin lama makin erat sehingga saya tak dapat bergerak langsung dan sukar bernafas....saya cuba baca ayat qursi dan apabila bacaan saya sampai ke baris terakhir pelukan terasa makin longgar dan akhirnya terlerai..

Apalagi setelah dapat bergerak terus saya bangun buka lampu...ketuk bilik arwah ayah dan malam tu saya tidur kat bilik arwah ayah...

Bermula dr kejadian tu sampai sekarang saya memang tak berani tidur seorang...kalau kat hostel saya akan tidur dengan kawan...bila cuti sem saya akan ajak cousin saya temankan saya tidur....lepas itu tidur dengan suami...

Tak sangka daripada seorang yang berani...saya berjalan dalam hutan di tengah malam seorang diri, pernah berjalan seorang diri pergi kedai pukul 4 pagi...tapi setelah kejadian tu saya menjadi seorang yang paling penakut....


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 18:12


Saya pun ada pngalaman seram.. Pernah terserempak dengan jin.. betul-betul depan mata..


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"
[ Telah diedit oleh: assiddiq pada 19-11-09 18:12 ]


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 19-11-09 20:33


Pada 19-11-09 18:12 , assiddiq posting:

!!! QUOTE !!!

Saya pun ada pngalaman seram.. Pernah terserempak dengan jin.. betul-betul depan mata..




ooo...macam mana terserempa tu?


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-11-09 23:27


Masa tu duduk kat ruang tamu.. buka saja tv terus nampak dia.. Nama penuh dia, Jin Shamsuddin..

:-D :-D


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"
[ Telah diedit oleh: assiddiq pada 19-11-09 23:28 ]


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-09 09:10


Pada 19-11-09 23:27 , assiddiq posting:

!!! QUOTE !!!

Masa tu duduk kat ruang tamu.. buka saja tv terus nampak dia.. Nama penuh dia, Jin Shamsuddin..

:-D :-D




hahahahaahhaah :lol:

buat lawak ye...ingatkan betul-betul dahh


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 14:38


Huhu.. tapi yang pelik bulu roma tak meremang pun.. Ahaks..

Gurau2 saja.. :)


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 18:01


cerita ini berlaku waktu saya study dekat matrix Johor...

huhuuuh..

kisahnya pada satu malam.. saya dan kawan-kawan saya lepak kat bilik saya.. sedang duduk asyik berborak.. saya terpandang kelibat hitam melintas di luar bilik saya.. sebab pintu bilik saya masa tu terkuak sikit.. jadi saya pun gitau lah kawan-kawan saya.. ' weii.. aku macam nampak ada benda lalu kat depan bilik aku tapi aku tak pasti apa'.. kawan-kawan saya kat situ dah terdiam.... sebab mereka nampak muka saya macam serius dan cuak... lepas itu kawan saya pun keluar lah cita nya.. dia kata dia pernah beberapa kali ternampak ada kelibat hitam lalu depan bilik saya dan masuk ek dalam bilik depan saya.. bilik depan saya tu bilik kosong... so.. kami semua cuak lah.. dalam tengah rasa seram2 sejuk tu tiba-tiba saja lampu bilik kami on off on off.. apa lagi kami menjerit lah masa tu.. dalam 1 minit lampu tu on off on off keadaan lampu kembali okay... kami tak cakap banyak.. 2 orang kawan saya balik bilik memasing dan sorng kawan saya temankan saya tidur mlm tu.. sebab memang saya sorng saja duduk dalam bilik tu...

sebab takut sangat.. kawan saya tidur sekatil dengan saya.... masa dalam kol 3 pagi tu.. tibe saya terasa bantal di atas muka saya bergegar2.. seperti digoncang2.. saya pasti bukan kawan saya yang buat sebab kawan saya tidur statik saja dan sangat lena.. saya pun apa lagi.. saya tekup kuat2 bantl tu kat muka saya.... bila saya lepaskan.. bntal tu bergegar lgg.. saya memang tak berani nak angkat bantal tu tengok apa yang gegarkn bntal saya tu.. takut pengsan... dalam masa tu baru saya teringat bantal yang saya guna tu saya baru saja ambil dr bilik depan yang kosng tu.. jadi saya terus niat dalam hati saya.. saya akan pulngkn bantal tu esok pagi... lepas tu gangguan tu tak ada..

then esok harny pagi tu saya ajak kawan saya masuk bilik kosong tu.. saya letakkn bantal tu kat katil dan cakap.. ini.. aku pulangkn bantal anda.. Sorry ye.. lepas itu terus cabot lari...

hehehheheeee.... walaupun tak nampak secara jelas objek tu.. tapi memang seraaaaaammm.... trauma lah juga lepas itu kalau pergi toilet nak kena teman.. hehehehehe


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 20-11-09 20:05


tu lah shahzulfairah...lain kali jangan ambik yang bukan milik kita..dah awak ambil bantal dia...dia tak ada bantal lah nak tidur..hehe..gurau saja


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 21:27


ok... ni pula cerita di rumah parents saya...

memang kami akui & semua yang pernah tidur kat rumah akui, rumah kami tu 'ada keluarga lain' menumpang...

waktu sebelum kawin dulu.. bilik air ayah tak buat lagi dalam bilik anak perempuan. saya pula asal pukul 3 pagi musti tersedar nak pergi pasti urine. masuk bilik air mesti dengar satu family nyanyi karaoke.

sekali satu malam tu..... saya boleh pula ikut mereka nyanyi. lepas itu mereka tersenyap. anak dia boleh pulak kata - ehh.... dia ikut kita nyanyi. lepas itu mereka gelak anak beranak. saya apa lagi..... menggelupur lari keluar bilik air


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 23:06


Tak Faham.. Ada org karaoke dalam toilet ke?


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 23:10


Iblis ni tiada lain tugasnya nak kita kufur pada ALlah saja.. Takut tu memang takut ye tak? Dah lumrah lah. Cuma kuatkan keyakinan tu yakni mereka tidak boleh beri mudharat pada kita atau bekas melainkan dengan izinNya..

So hantu ni memang wujud,kuatkan tauhid kita dengan ALlah,InsyaALlah..

Usha,Ikhtiar dan Tawakkal..


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 09:08


Tak sangka daripada seorang yang berani...saya berjalan dalam hutan di tengah malam seorang diri, pernah berjalan seorang diri pergi kedai pukul 4 pagi...tapi setelah kejadian tu saya menjadi seorang yang paling penakut....

Salam dinley,

Wah berani nya awak jalan dalam hutan di tengah malam seorang diri? Gelap tak masa tu? Kedai kat rumah awak
tu buka 24hrs ke? :berfikir:


Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 09:12


kak nur kamar..

mereka nyanyi lagu apa ek...

=)


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 10:21


Kes paling teruk masa kat sekolah, awal tingkatan 4.. masa tu saya baru masuk asrama.. pengalaman duduk asrama ni macam-macam..

maghrib,macam biasa kami semua berkumpul untuk solat berjemaah di surau asrama perempuan.. biasanya bila maghrib dan isyak , pelajar perempuan kena bersolat di surau besar berjemaah sekali dengan pelajar lelaki tapi disebabkan malam tu hujan, kami semua bersolat di asrama saja..

bila selesai solat, ada slot tazkirah dari warden kami.. masa tu lah tiba-tiba dengar jeritan suara perempuan.. sangat nyaring.. kuat pulak tu.. satu surau terdiam..

marah juga warden masa tu, yelah maghrib2 menjerit-jerit pula..ni mesti budak-budak yang datang period punya kerja lah ini.. bila warden suruh panggil siapa yang menjerit tu, ada yang dalam surau tiba-tiba pengsan.. panik juga kami.. dalam masa yang sama, kat dorm2 pun ada yang tiba-tiba pengsan.. bila disedarkan balik,semua histeria.. menjerit macam ternampak hantu..

perkara ni berlaku sampailah ke awal pagi.. dah pukul 2 pagi pun,masih ada yang histeria.. jumlah yang kena histeria lebih dari 20 orang.. huh, penat rasanya.. ustaz2, tok imam2.. semua ada masa tu..yang hairannya, pelajar lelaki pun ada yang kena.. entah macamana boleh kena pun,tak tahu lah..

warden pesan, siapa rumah berdekatan sekolah hubungi keluarga.. tidur kat rumah masing-masing.. malam tu saya call ayah, suruh ambil.. saya bawa lah 3,4orang kawan saya ajak tidur rumah sekali..

esok paginya, gempar pulak.. kat sekolah tiba-tiba ada pelajar histeria dalam kelas.. dia duduk tepi tingkap,habis tangan dia luka sebab pecahkan tingkap kelas.. masa ni tenaga dia kuat, bila dia dah sedar.. lemah longlai selruh badan.. kasihan..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 21-11-09 11:27


hurmm...selalu macam tu lah..dengar org jerit saja terus hangin.huhuhuhu

masa sek ren pun ada kes macam ni...:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-11-09 14:58


Pada 21-11-09 09:12 , shahzulfairah posting:

!!! QUOTE !!!


mereka nyanyi lagu apa ek...

=)



tak ingat dah... lebih 10 tahun juga kisah ni... sebelum ayah renovate rumah tu.

assiddiq- bukan orang yang karaoke, tapi 'orang'.

banyak lagi kisah-kisah di rumah itu... tapi tak lah seteruk dulu sebab dah di 'pindah sekeluarga' ke tempat lain...yang ada sekarang pun kira 'anak-anak dia' sahaja. walau pun masih ada yang 'nakal', tapi taklah mengganggu macam mana dulu

**nanti cerita banyak-banyak tak ada orang nak datang dah rumah parents :-P :sopan:


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-11-09 14:28


Pada 19-11-09 23:27 , assiddiq posting:

!!! QUOTE !!!

Masa tu duduk kat ruang tamu.. buka saja tv terus nampak dia.. Nama penuh dia, Jin Shamsuddin..

:-D :-D



iyakah?
hiihi sekarang ni dah jumpa antu dimana2 sahaja..asal buka tv malam jumaat ada lah cerita antu malam2...hihi
:roll: tak ada cerita lain dah... ni nak pupuk sifat BERANI atau PENAKUT? :-D
tapi layann saja... ;-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 22-11-09 19:57


cerita kat tv tu..hiburan saja..rasanya semua penonton dah pandai nilai yang kat tv tu cuma lah lakonan sekadar untuk hiburan se isi keluarga..sama juga dengan cerita dongeng semua tu..cma dunia sekarang..dunia teknologi...

apa-apapun..Allah Maha Besar


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Pengalaman Cerita Seram

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 3 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.095614 saat. Lajunya....