Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tidak berbuat apa-apa ialah kubur kehidupan. Hidup tanpa bekerja ialah hidup tanpa kebahagiaan.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Dari Galeri
assalamualaikum selamat berkenalan....sama2 memupuk ukhwah mahabbah fillah

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 12 jam, 2 minit yang lalu
rainersmith: 4 hari yang lalu
Swarig123: 23 hari yang lalu


Muslimah Surirumah
Topik: Pengalaman Cerita Seram


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Pengalaman Cerita Seram

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:

Oleh Pengalaman Cerita Seram

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 09:57


salam

ceritalah hanku

tak sabaq niee...walaupon seram gila cerita awak tu

hehe
[ Telah diedit oleh: zeti pada 14-11-09 09:57 ]


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-09 10:29


hehehe..kerana ada permintaan saya pun cerita lah..nak kata seram..tak lah sangat...tapi saya rasa seram agaknya..before tu saya kena rahsiakan nama tempat dan nama2 org yang terlibat..man tahu kalau-kalau ahli kga dia ada masuk forum ni..tak fasal-fasal pula kena marah...huhh..satu lagi cerita ni banyak berkait...

part 1

ni peristiwa tahun 2002, berlaku pada bulan syawal...masa tu kami makan-makn kat kedai makan..kawan saya bagitahu..abang dia kerja kat sebuah stesen petronas kat satu tempat..dia cakap..ada ramai staff kat situ nampak hantu dua beradik merayap(saya rasalah sesiapa yang datang dr area kawasan tu mesti tau ni..). tapi saya xambik pusing sangat,sampailah 2 3 pas tu saya jumpa kawan saya seorang ni nama dia dayah(bukan nama sebenar) dia datang kat saya dengan gelabah sekali.. so saya tanya Kenapa awak ni..pas tu dia pun cakap lah..."hantu 2 beradik cari dia..cari kawan-kawan mereka...aku ni kwan baik dengan si kakak tu..aku jumpa dia pagi raya tu." saya dah blur dah..sebab tak faham..so dia pun cerita lah..

al kisahnya..menurut dyah tadi..2 beradik ni si kakak nama dia ani umr masa ni 18 tahun (bukan nama sebenar), si adik nama ayu(bukan nama sebenar). dayah satu kampung dengan mereka ni dan kawan baik dengan si ani. ayu pulak jenis mengikut..ikut saja kakak dia tu..adik yang setia lah katakan. ani baru saja keluar dr pusat pemulihan akhlak bbrapa bualn sebelum raya dan paling terkejut dia pengikut black metal..masa tu memang hot pasal black metal..hgakan sesiapa yang pakai baju hitam kena tangkap!!. pagi raya tu,dayah ni p jumpa ani dan ayu kat tepi pantai..ani cakap lah..dia mengandung dan nak minta rm2000 dengan mak dia nak gugurkan anak,lepas itu dia minta maaf dengan dyah dan terus masing-masing balik rumah. petang tu..si dayah ni terkejut dengar berita mereka berdua meninggal sebab kena langgar dengan treler petronas,dekat simpang nak masuk stesen petronas tu.

part 2

menurut dayah: ini berlaku selepas 2 beradik tu balik ke rumah,dan di ceritakn oleh mak budak-budak tu.. masa tu mak dia tengah sembahyang zohor..tiba-tiba si ani tu cakap "mak aku nak duit aku nak pergi k*****dan !" si mak tengah sembahyang..dah tentu tak jawab. sekali lagi ani tengking mak dia"aku nak duit!!!" masa tu mak dia tengah sujud,terus ani tu tendang mak dia!! dia terus keluar dan ajak adik dia sekali. mak dia pun sumpah lah dia,mak dia cakap"kau keluar dr rumah aku,kau kena langgar lori,kau mati kubur takterima kau! mereka terus pecut motor..ni peristiwa hari raya pertama.. jadi berlaku lah kmalangan pada petang tu..dekat simpang yang saya bagitahu tadi....menurut org..mereka terlanggar treler petronas yang besar tu dan keadaan mereka teruk dan meninggal kat situ juga.
[ Telah diedit oleh: hanku pada 14-11-09 11:03 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-09 10:47


part 3
mayat mereka di bwa ke sebuah klinik kesihatan sebelum di hantar ke hospital besar..so bla dah settle semua mayat mereka di bawa balik ke rumah kira-kira pukul 12 lebih.. tapi mak budak tu xpanggil org kampung,hanya bbrapa org saja, masa tu pukul 1 pagi. mak dia berkeras juga nak tanam anak-anak dia time tu jugak. so ,terpaksa lah..menurut dayah mas atu hujan lebat gila,angin kencang gila,sehinggakan masa kat tanah perkuburan..tak ada siapa yang nak tunggu cuma pak imam saja...


part 4

2,3 hari lepas tu kecoh dekat stesen miyak tu kunun ada hantu dua beradik merayap2..then satu story berlaku kat klinik kesihatan tu.. masa tu pukul 3 lebih...pagi..seorang pembantu kesihatan yang juga suami kepada kawan mak saya bertugas malam tu. dia di datangi seorang perempuan,dalam keadaan berdarah2..dan seorang lagi tunggu kat luar..dekat pokok saga. perempuan dengan muka yang pucat dan cakap"saya nak ubat antibiotik dan ubat tahan sakit"..serentak dengan itu,yang kat luar pun cakap.."cepatla..tak tahan sakit ni". lelaki tu terkejutla tengok keadaan perempuan tu lepas itu di tanya"Kenapa awak ni?" perempuan tu jawab.."kami accident dengan lori kat depan sana tuuu.." lelaki tu amatibetul2 muka perempuan tu,lepas itu dengan agak terkejut dia berani juga bertanya"awak bukan yang mati accident malam tu?" perempuan tu tak jawab,tapi tiba-tiba muka perempuan tu berubah.terus lelaki tu pengsan..menurut mak saya yang pergi melawat suami kwan dia ni..mak saya cakap..lelaki tu macam dah tak betul time tu..lelaki tu kata..dai tak kisah org percaya ke tak.tapi tu pengalaman dia...hurmmmm


part 5

then,dua beradik tu terus merayap sampai ke rumah mereka. ada satu cerita menceritakan,yang mereka ni bali rumah mereka..siap duduk depan tv lagi lam keadaan berdarah,muka pucat dan macam dah nak reput..satu malam tu mak dia terkejut tengok dua beradik tu duduk depan tv..mak dia halau mereka balik"pergi balik tempat kau!" mak mereka jerit kuat2...tapi si kakak tu jawab "aku tak nak,panas!!!!" yang ni saya tak berapa pasti...tapi itu yang di ceritakan kawan saya dayah. then,malam seterusnya si kakak dan adik ni pergi rumah mak long mereka pula yang tak berapa jauh dr rumah mereka..siap bagi salam dan ketuk pintu..bila tak ada org jwab..dia cakap dengan adik dia.."jom ayu,tak ada org nak layan kita" sepanjang peristiwa ni adik dia tak pernah cakap apa-apa pun melainkan dia ikut saja. kebetulan mak long dia terlupa nak tutup pintu dapur,cepat-cepat mak long dia berlari ke dapur nak tutup pintu..xsemena2 si kakak ni menjenguk ikut pintu tu dan berkata"eh ada...ingat tak ada tadi.." huhuh..seram..bayangkan dengan muka yang pucat lesi macam mayat tu..dan dalam keadaan berdarah..hurmmm
[ Telah diedit oleh: hanku pada 14-11-09 11:06 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-09 11:00


part 6

mereka terus merayap pergi jumpa mat2 motor yang kenal mereka kat satu pekan,hinggakan masa cerita ni merebak..start pukul 8 saja,kat pekan tu tak ada mat mat motor yang melepak..semua takut dengan hantu2 tu. tapi lepas beberapa minggu, mereka ni terus merayap cari kawan-kawan mereka..sampai dah berjalan ke satu kampung,menurut dayah lagi,kawan dia jugak yang cerita kat dia.seorang mamat ni duduk tengah cakap lam telipon dengan kawan diakt tepi tingkap..lepas itu dia nampak si ani ni..dia pun tegur lah.." oi nak pergi mana?" si ani xjwb. al kisahnya..mamat tu tak tahu yang ani dah meninggal. lepas itu dia bagitahu lah kawan dia yang lam tefon tu "ani tu sombong lah..aku tanya xjwb" terus kawan dia menjerit lam telefon.lebih kurang macam ni lah" oii..anda tak tahu ke ani tu dah mati kena langgar!! sekarang ni dia merayap kacau org tau..dia kacau org yang kenal dia saja tahu!!!!" huhuh...apa agaknya keadaan mamat tu.?yang ni saya tak tahu sebab saya duduk gelak2 hahhahaha


part 7

begitu lah ceritanya...dia terus merayap dengan adik dia hinggakan dah macam nak reput...dan pas 2,3 mlm dua beradik ni tak lagi mengganggu..pas agak 2,3 minggu saya tak jumpa dayah..dayah kol saya kat rumah. dia pun bagitahu..mayat kakak tu di gali semula dan di tanam ke kubur kristian sebab dia dah murtad.. mak mereka pun ampunkan mereka sekali. menurut dyah..rupanya masa kat hosp org ch nampak tatu salib dan rantai salib...hurmmm begitulah cerita nya. bagi saya ni cerita ni xseram pun..tapi ada pengajaran....

habis daaaa


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 11:01


wah hanku..dahsyat betul cerita.
hanku ni memang suka bercerita ye..
'pada suatu hari....'
hihi.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 11:05


erm..ada lagi pengalaman yang nak dikongsi ni tapi tiap kali ingat balik, meremang kat leher ni..huhu.. :roll:


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-09 20:17


Pada 14-11-09 11:01 , myway posting:

!!! QUOTE !!!

wah hanku..dahsyat betul cerita.
hanku ni memang suka bercerita ye..
'pada suatu hari....'
hihi.



hehehe

saya ni memang suka bercerita lah...hhuu


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 14-11-09 20:29


Pada 11-11-09 22:29 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

banyak-banyak yang berlaku... satu ni saja memang bermain di ingatan saya hingga hari ini

saya duduk berasingan dengan suami sejak minggu pertama bernikah.kiranya jumpa setiap hujung bulan atau hujung minggu semata.

kisah ni berlaku di rumah sewa saya sebelum pindah ke rumah sendiri sekarang.sebelum2 itu saya seringkali bermimpi suami dibawa lari seorang perempuan tetapi anak di dalam tangan. masuk yang terakhir ia bukan lagi mimpi tapi perkara betul depan mata.

waktu tu suami sedang tidur. saya genggam tangan suami sambil mengadap wajah dia.tiba tiba rasa pelik sebab saya boleh pegang kedua tangan suami dengan senang sedangkan dia tidur mengiring. sepatutnya sebelah tangan lagi berlipatkebawah.

rupanya waktu tu ada '2 suami' depan mata saya. satu lagi mengiring di belakang suami dan tangan 'dia' lah yang saya sedang pegang. ya allah.... getar rasa hati sebab kita jadi blur siapa perlu saya tentukan suami sebenar.

ringkas cerita, 'yang belakang' itu bangun selepas saya memilih suami yang betul(kebetulan bela kucing, jadi kucing ni yang 'bantu' saya pilih). dia berbogel menjadi seorang nenek tua, bangun dan terus hilang menembusi tingkap & dinding rumah.

ustaz kata hantu raya yang menetap dirumah itu. kebetulan pula penyewa sebelum saya rupanya meninggal dalam rumah secara mengejut. mungkin rumah tak disamah betul(sebab kebetulan semalam meninggal, hari ni tuan rumah kemas barang & iklankan rumah untuk disewa) dan kami pula masuk tanpa tahu menahu apa-apa.sejak itu saya pesan pada suami, nak pulang MESTI telefon dahulu & bagitahu dimana. dah sampai rumah di pagar pun MESTI call juga.

dah hampir 2 tahun lebih kisah tu berlalu & sekarang kucing dah serah pada pensyarah saya untuk dibela di kg. kami pun dah pindah rumah sendiri. tapi pengalaman AGAK ngeri tu memang takkan lupa sampai bila-bila




bahaya nya..kalau saya memang saya dah xduduk rumah tu lagi
mlm tu juga saya tak masuk rumah tu...saya rela ajak suami saya tdor kat hotel dan cari rumah lain..tak nak...


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 09:41


salam

wah..hanku :-o

seram dan penuh pengajaran...


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 11:14


err.....

palm spring ke.... adeii....

baruuuuuuuuuuuuuu balik dari sana ni.... dishdishdish~~~


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 09:54


Pada 14-11-09 09:41 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

ni lagi story masa saya form 2... mak saya dulu selalu mandikan jenazah kalau ada kes kematian kat kampung. pada satu hari tu,hari rabu,,,ada lah seorang makcik ni datang ke rumah,cakap ada kematian budak perempuan umur 15 tahun. mati bunuh diri. kes kematian dia ni pernah masuk berita pada tahun tu.. so mak saya pun pergi lah mandikan jenazah tu. balik saja dari rumah arwah tu mak terus pergi rumah nenek sebab adik lelaki saya nak berkatham ke esokkan hari tu. saya pun pergi sekali lah...pagi esok tu...mak sibuk2 bersihkan laman rumah nenek..(atuk dan ayah saya dah tak ada).petang saja mak terus jatuh sakit,demam lepas itu tercirit..saya lah yang bersihkan semua tu..lepas itu mak cakap..mak suruh saya balik rumah sebab kakak saya dan adik perempuan saya saja kat rumah dan pula tu kakak saya tengah ambik spm.

saya pun balik lah.naik basikal saja..huhu....sebab tak ada lah jauh sangat. saya pula jenis tak boleh berenggang dengan anak sepupu saya..dia dan saya beza cuma 2 tahun. so nak tidor malam tu,saya ajak dia tdor kat rumah sekali. rumah saya rumah kampung..so ada kelambu lah..(ni yang best)

dipendekan cerita ,mlm tu nak tidor kami pakat nak pasang kelambu..lebih kurang pukul 2 ke aats macam tu..tiba-tiba anak sepupu saya kejutkan saya..sebab kelambu tiba-tiba runtuh...lepas itu dia tunjuk keluar..sebab pintu bilik malam tu saya lupa nak tutup. so saya toleh lah..dia cakap"ada org kat luar,siapa tu?" saya tengok betul-betul..saya nampak ada seorang perempuan duduk bersandar pada kerusi,dia pakai selendang,muka tak ada..ada wajah tapi tak ada muka..tak ada mulut...tak ada hidung,tak ada mta..kosong..warna coklat gelap..macam warna kertas yang kena bakar..gelap macam tu lah..apa lpagi sepupu saya terus nangis..cakap..hantuuuuuu....saya pun bingkas bangun dan tutup pintu. bsok tu saya p cerita kat mak saya..mak saya suruh p masjid baca yassin..kbetulan malam tu malam nisfu..so saya dan kakak saya p lah masjid baca yassin semua...dengan perasaan penuh takut,saya dan kakak dengan berpelukan kami ambil air yassin tu siram keliling rumah..pas tu cabut masuk lam bilik heheeh...so terjdilah satu lagi peristiawa..tiba-tiba bila pintu bilik di tolak sesorg..kuat sangat..sampaikan bergegar..nasib baik berkunci kami diam saja..tak tau bagaimana? boleh tertidur..subuh tu nak keluar bilik p ambik air sembahyang..berpeluk2 kami dua org ni macam kembar siam hehe.start pada malam tu tak ada lagi dah..tapi kan ada org kampung bgtahu...abang budak perempuan tu selalu nampak adik dia balik rumah..pakai selendang macam tu lah..3 mlm berturut2.. saya pun tak tahu lah Kenapa dia mngganggu org lain
WA..

p/s: pas peristiwa tu anak sepupu saya terus tak nak tidur lagi dah rumah saya,then punca dr situ lah saya mulai renggang dengan dia..sampai sekarang dah macam org asing..:(...tak suka lah hantu tu!!!

ada lagi cerita pasal anak derhaka dan murtad yang kecoh kat sini satu masa dulu,sampai masuk mastika...saya akan cerita Kalau ad permintaan..Kalau ada org nak saya ceritakan saya boleh taip kat sini...ni lagi seram kaw2..huhuh

roh dia tak twnteram agaknya...
almaklumlah... mati bunuh diri kan...
nauzubillahi min zalik...


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 10:01


Pada 13-11-09 21:40 , hanku posting:

!!! QUOTE !!!

saya banyak cerita macam ni..ni satu lagi cerita (best pula bercerita..ni kalau kita duduk ramai-ramai bercerita peg masing-masing mahu berbulan2 baru khatam ..hehe)

ni terjadi masa duduk hostel juga..huhu..malam tu kami decide nak berjaga sampai subuh,pas solat baru tdor..saja nak buat kerja gila..pulak keesokan hari tu hari sabtu..banyak lah story mory..sampailah masuk cerita kawan saya duduk cerita pasal kawan dia pergi bercinta dengan makhluk ghaib ni..kawan saya tu tak nak bagi tau nama makhluk tu sebab dia cakap kawan dia pesan jangan bagitahu sesiapa nama benda tu..dah alang2 bercerita tak syok lah Kalau sekerat jalan.kami pun paksa lah kawan kami tu bagitahu..dan then dia pun bagitahu lah

dia sebut saja nama benda tu,terus kami dengar bunyi gendang cina(macam tahun baru cina tu...gendang naga eak?) depan pintu bilik.kami terdiam,saya dengar betul-betul...memang bunyi gendang cina..eh kitorng fikir..takkan lah ada cina main gendang pukul 3,4 pagi..habis saja bunyi gendang tu..angin tiup kencang gila sekali dengan hujan,,lepas itu dengar suara macam org menjerit..lepas itu kami peluk sama ramai-ramai..ada yang berzikir..ada yang takbir..ada yang baca macam-macam lah..tak silap saya 6 org agaknya masa tu...ada juga part kelakar..kawan saya ni seorang org sabah..dia ni dusun..dia tanya saya...aku mahu baca apa?saya jawab..baca lah apa-apa pun..hahaha

tapi tak lama 5 min saja agaknya.then bila dah reda semua lari masuk tdor..esok tu kami tanya member seorang lagi yang tak join kami malam tu..dia tdor..dia jawab..memang semalam hujan,tapi tak ada angin..anda menjerit Kenapa?huhu...kami cerita lah..lepas itu dia cakap..tu lah..anda berjaga lagi malam2..kih2

habis lah..ad banyak lag..tapi bagi peluang kat org lain pula

part tu memang kelakar...
tak tahan nak gelak...

yang kisah 2 beradik tu seram gila... :-o


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 11:44


Lepas Spm dulu,saya ada mengikuti latihan khidmat negara.. masa tu kami semua kena night walk kat kebun kelapa sawit.. start 12 mlm,kena beratur panjang2 ambil no masing-masing.. peserta yang masuk hutan tu 120 orang.. bila keluar dr kawasan kelapa sawit tu... jumlah kami semua 122 orang.. banyak kali kira,tetap jumlah yang sama.. balik ke tmp penginapan,kami buat solat hajat.. alham,dulillah,subuh tu kami kira sekali lagi.. jumlahnya memang 120 orang bukan 122 org.. huhu.. naik bulu roma..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 12:35


Pada 16-11-09 11:44 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Lepas Spm dulu,saya ada mengikuti latihan khidmat negara.. masa tu kami semua kena night walk kat kebun kelapa sawit.. start 12 mlm,kena beratur panjang2 ambil no masing-masing.. peserta yang masuk hutan tu 120 orang.. bila keluar dr kawasan kelapa sawit tu... jumlah kami semua 122 orang.. banyak kali kira,tetap jumlah yang sama.. balik ke tmp penginapan,kami buat solat hajat.. alham,dulillah,subuh tu kami kira sekali lagi.. jumlahnya memang 120 orang bukan 122 org.. huhu.. naik bulu roma..




hurm..saya pernah kena..mastu buat jungle tracking..waktu malam..bila sampai kat check point..ketua akan kirakan...sepatut 40..tapi lebih seorang...memang banyak kali kira 41..huhu...lepas itu ketua suruh kira sendiri ..masing-masing sebut no masing-masing..40 saja..tapi dia kira kepala..41..dia tak puas hati dia p dkt2..sebut kuat2..40..huhu...dia salah kira ke macam mana tu?selagi tak cukup 40 tak boleh jalan..lepas itu dia suruh jalan saja...jalan kejap..dia kira balik 41 juga..alih2 makin dia ni benggang..dia cakap kuat...yang belakang sekali sila datang ke depan tolong kira untuk saya..so yang belakang datang lah..dia pun kira..40...so entah lah..makin ketua saya dah letih agaknya..tapi dia cakap...memang lebih satu masa tu...:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 14:46


bila ingat-ingat balik kisah-kisah seram ni kan.. ada juga terselit rasa lucu.. kalau lah dirakam wajah kita masa kejadian tu,mesti rasa nak gelak balik..

hehe..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

safia14
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2009
Ahli No: 11593
Posting: 9
Dari: kajang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 15:04


hurm..cerita bab seram ni..tak pernah terjadi kat saya pun..tapi kat pak cik..
tahun lepas ada pergi pada kat mana 2 biarlah rahsia..
secnd day kat sna..pak cik cakap kena kcu..time kteorang semua pergi madi kolam..pak cik kat bilik..ingat nak pnggl tapi hanya kol..dye cakap dye nampak kol 2 tapi tak dapat angkt..sebab kena himpap..
pagi nya adik cerita dye nampak benda putih berlari..
tak silap dalam kol 2,3 pagi..


Bookmark and Share




  Member Information For safia14Profil   Hantar PM kepada safia14   Pergi ke safia14's Website   Quote dan BalasQuote

safia14
WARGA RASMI
Menyertai: 10.11.2009
Ahli No: 11593
Posting: 9
Dari: kajang

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 15:06


hurm..cerita bab seram ni..tak pernah terjadi kat saya pun..tapi kat pak cik..
tahun lepas ada pergi pada kat mana 2 biarlah rahsia..
secnd day kat sna..pak cik cakap kena kcu..time kteorang semua pergi madi kolam..pak cik kat bilik..ingat nak pnggl tapi hanya kol..dye cakap dye nampak kol 2 tapi tak dapat angkt..sebab kena himpap..
pagi nya adik cerita dye nampak benda putih berlari..
tak silap dalam kol 2,3 pagi..


Bookmark and Share




  Member Information For safia14Profil   Hantar PM kepada safia14   Pergi ke safia14's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 15:42


Pada 16-11-09 14:46 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

bila ingat-ingat balik kisah-kisah seram ni kan.. ada juga terselit rasa lucu.. kalau lah dirakam wajah kita masa kejadian tu,mesti rasa nak gelak balik..

hehe..




huhu..betul-betul...
banyak yang funny

tapi kan banyak juga pengalaman seram saya hadapi...setiap tahun mesti kena..tapi kalau takut time tu saja..rasa macam amazing pun ada..hehhehe....


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 16-11-09 15:52


ni pula kisah tahun lepas...hehe..(banyak mulut betul si hanku ni..hehe)

ni kisah kat rumah saya..
masa tu adik saya baru nak kawin..tingkat atas memang kosong. tak ada org duduk,cuma adik lelaki saya saja yang duduk bilik tu. tapi dia balik 2 minggu sekali sebab dia still belajar kat kolej. masa tu kat rumah saya ramai lah juga org..ye lah org nak kawin kan.ramai lah saudara datang

adik saya yang nak kawin tu duduk lam bilik dia..tiba-tiba dia menjerit-jerit dan tarik2 tangan saya sambil tunding2 jari ke bilik dia...adik saya yang ni OKU..dia bisu..nak cakap dengan dia kena cakap cakap bhasa isyarat lah..pas tu dia nangis..saya tanya Kenapa..dia cakap dia tengah tulis senarai nama nak bagi kad jemputan,lepas itu dia rasa macam rambut dia terbang,lepas itu dia toleh lah..dia rasa pelik..kipas xkuat pun..lepas itu dia buat dont know saja..
then tiba-tiba dia macam terpandang ada benda terbang kat belakang dia..dia toleh lah..dia nampak macam kepala org ..rambut panjang duduk tengok dia kat atas...terus dia cabut lari...huhuh

saya ni dengan berani campur takut p lah jenguk...tapi tak ada pun... then kami pun berusaha lah panggil ustaz. ustaz cakap tu benda datang dr luar...mungkin itu laluan dia..tapi terserempak...sekarang ni dah ok. bukan nak cakap lah..tapak rumah saya tu keras sikit..dulu masa kecil-kecil..kiri kanan rumah org berbela ni..sebelah kanan rumah bomoh.belakang org tu bela hantu raya..nak meninggal dulu bukan amin susah..pas tu dia turunkan pada anak-anak saudara pula..hujung sikit rumah bomoh jugak..tapi sekarang tak ada orang2 tu..:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 16-11-09 16:16


kenal tak hantu big sweet? :D

nama melayunya hantu pocong tapi kat sekolah dulu selalu bagi gelaran big sweet.. macam-macam..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Pengalaman Cerita Seram

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 4

Go To Page: 1 · 2 · 3 · 4  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.075705 saat. Lajunya....