Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 18-11-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tak tahu formula sebenar kejayaan, tetapi saya pasti dengan formula sebenar kegagalan iaitu cuba menyukakan hati semua orang

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
assalamualaikum...kalau nak berkenalan ngan ana,hantarlah e-mail ke wardah_comel@yahoo.com

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 10 jam, 40 minit yang lalu


Ringan
Topik: mari sambung cerita...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» mari sambung cerita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:

Oleh mari sambung cerita...

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-09 11:02


salam

pada kawan yang rasa2 nak cuba berkarya mari kita main-main sambung cerita..saya mulakan dulu...


pada suatu hari pak ali sedang menunggu bas berhampiran KLCC...ketika sedang menunggu bas,tiba-tiba pak ali di datangi oleh seekor harimau.melihat harimau itu,pak ali menggigil ketakutan harimau itu bertanya kepada pak ali..."apa pandang2?" dengan ketakutan pak ali pun cakap "handsome lah pak belang" sambil mengigil kepala lututnya, lalu.................................................................................
..................


sambung lah....:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 11:17


suasana KLCC semakin gelap ...pak belang tersenyum menampakkan taring yang patah...Pak Ali tergeletek hati lihat taring Pak Belang.."nasib baik taring dah patah" ..Hati Pak ALi kembali lega.......
continue...

p/s: dah knfius menaip Pak belang dengan Pak Ali.. hihi

:sopan:


-----------------
Success Through Endeavour ;

[ Telah diedit oleh: suterakasih85 pada 04-11-09 11:17 ]


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 12:04


pak ali bertanya pak belang nak kemana. pak belang menjawab " nak pergi pudu raya", " nak ambil bas balik kampong, sebab cuti seminggu".

pakali bertanya lagi " dah makan"

pak belang menjawab " belum lagi sekarang ni lapar gila"

dengarkan jawapan pak belang sekali lagi lutut pak ali mengigil tiba-tiba badannya terasa sejuk....diperhatikan oleh pak belang dan bertanya "mengapa?'lalu


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 14:42


*entah macam mana pak belang jauh sesat sampai KLCC, pas tu nak pergi pudu pulak balik kampung dengan menaiki bas di pudu raya.. :lol: . ni mesti sesat sebab tak baca signboard..hehehehehe :lucu: ..

ok, saya sambung pula..

lalu pak ali pun menjawab dengan selambanya..

"bukan apa pak belang, dari pagi tadi saya pun tak makan apa-apa ni, tu pasal lapar gila sampai menggeletar kepala lutut..jom makan nasi ayam, saya belanja...

tanpa berfikir panjang, pak belang pun........

silakan sambung, jangan malu2..
:-)


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

aqil
WARGA RASMI
Menyertai: 03.11.2009
Ahli No: 11568
Posting: 10
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 14:56


tanpa fikir panjang
pak belang pun mengangguk setuju
pak ali berkira-kira duit yang masih berbaki dalam poketnya
masih boleh pekena pak belang 2-3 pinggan nasi ayam

mereka berjalan ke sebuah restoran
.......

tak ada idea dah..hihihi


-----------------
Everything I Do
I Dedicate To You


Bookmark and Share




  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 15:42


Pak Belang memilih untuk ke Western Food Restaurant. Pak Ali yang sengkek hujung bulan berpeluh2, mahu tidak mahu pak Ali terus mengikut Pak Belang.

(Di meja makan)

Pak belang membelek menu satu persatu. Pak ali hanya memandang ke tingkap sambil membaca doa pelindung. Sesekali meja bergegar kerana menahan pak Ali yang menggigil.

Datang seorang pelayan bertanya "Nak order apa bang"

"Daging manusia panggang satu" kata Pak belang dengan tenang....


sambung


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 15:49


Pada 04-11-09 15:42 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Pak Belang memilih untuk ke Western Food Restaurant. Pak Ali yang sengkek hujung bulan berpeluh2, mahu tidak mahu pak Ali terus mengikut Pak Belang.

(Di meja makan)

Pak belang membelek menu satu persatu. Pak ali hanya memandang ke tingkap sambil membaca doa pelindung. Sesekali meja bergegar kerana menahan pak Ali yang menggigil.

Datang seorang pelayan bertanya "Nak order apa bang"

"Daging manusia panggang satu" kata Pak belang dengan tenang....


sambung



adoi cik hanan..tak sampai hati nak sambung ayat tu....huhu. tak ada idea..(sambil tersengih2..

:sopan: :lucu:


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 16:23


sambung cepat.. karang pak belang marah.. (pak belang ni adek badek rusydi ramli Waris Jadi Hantu ke)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 16:33


ni macam mana boleh tukar. tadi kata pak ali ajak makan nasi ayam ni tiba-tiba pergi wastern food pulak. ok lah nak tak nak kena sambung juga lah ni.

tadi pak belang pergi shooping kat klcc dulu baru nak balik kg. pergi pudu raya ambik bas lah sayang. hehehehe

"maaf encik itu tidak ada dalam menu kami, boleh order yang lain" kata pelayan tadi.

" oh ic, kalau macam tu beri saya beef stick sajalah" kata pak belang dengan rasa hampa.

wuhh!!! "lega rasa hati pak ali bila dengar macam tu, awak ni pun satu pak belang order benda yang tak ada dalam menu.

" aku bukan apa pak ali......semejak aku duduk kat dalam hutan batu bata ni dah lama aku tak merasa kan nikmatnya daging tu. jawap pak belang." oh ya lupa nak bertanya pak ali ni nak kemana sebenarnya"?

hehehe sambung jangan tak sambung


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 04-11-09 17:51


maka pak ali pun menjawab
"saya nak balik cheras ni...kasihan nya pak belang..lama xmakan daging manusia ye..."
pak belang pun tersengih-sengih dan seraya berkata
"betul tu pak cik...saya pun mengidam ni...kalau dapat makan daging manusia taruk lada hitam sedap...dapat isi macam pak ali pun dah bagus...hehe..apa kata pak ali ikut saya balik kampung,boleh bermalam satu malam dalam kandang saya" pak belang tersengih lagi sambil matanya tepat memandang pak ali yang terkulat-kulat.

pak ali meneguk air liur"erkk...bo...boleh saja..."

:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

qing_er
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 27.09.2003
Ahli No: 2531
Posting: 38
Dari: Pontian,Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 22:31


kemudian pak belang bertanya semula untuk kepastian


"Pak Ali... ni kira deal nak ikut lah ye..."


dan kemudian Pak Ali bertanya


"Kampung Pak Belang kat mana ye?"


sambung....



P/S: Nak nengok kampung siapalah yang kena selepas ini...


Bookmark and Share




  Member Information For qing_erProfil   Hantar PM kepada qing_er   Pergi ke qing_er's Website   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 01:35


'kampung saya kat belakang gunung everest tu saja' kata pak belang sambil menjilat2 badannya.

'biar betul engko pak belang. duduk kat kawasan everest tu. tak sejuk ke.
kalau macam tu, saya tak boleh ikutlah pak belang. sejuk sangat kawasam tu.
mati keras saya kat situ nanti' ada canlah aku nklari ni kata pak ali dlmhati.

tiba-tiba handphone pak ali sebesar botol air tu berbunyi...


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 10:10


besar nya hp pak ali.. pak ali beli kat mana?

oo beli kat low yatt saja..hp besar-besar lah line clear pak belang.. satt na saya nak menjawab telefon..

tiba-tiba pak ali menjerit dalam telefon..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 05-11-09 11:33


pak ali bingkas bangun dan mahu meninggalkan meja. tapi di halang oleh pak belang..."eh nak ke mana tu?"

pak ali menjawab"emergency,,kena pergi cepat ni"

"sabar pak ali... makan dulu..eh bagi saya tengok henset pak cik"
pak belang secara tiba-tiba merampas telefon pak ali.

"besar nya telefon pak ali ni...wahhh..boleh isi pula tu kat dalam ni"

:)


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 05-11-09 12:59


erkk terkantoi.,. rupa-rupanya itu hanyalah handphone botol air..

"pak ali nak tipu aku ye? jangan lari pak ali.. sekali lagi kamu tipu aku,aku ngapp !! "

"ampon pak belang.. aku nak ke tandas.. sudah tak tahan nak terkucil.. "

"baiklah,aku izinkan.. tapi kamu jangan cuba2 mahu lari dari aku.. hahaha..."

pak ali cepat-cepat berlari ke tandas.. dalam hati,ada can nak lari ini..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 03:11


di dalam tandas

'ish,mampuih aku..macam mana aku nak lepas dari pak belang tu ?:berfikir: '

setelah 20 minit dalam tndas...

'hai pak ali,awat lama sangat anda dok dalam tnds ni.anda dok fikir macam na nak lpskn diri dari aku ke?' pak ali yang sedang duduk di atas sinki smbl tangan memicit dahi mncri idea, telah terkejut tahap tapir melihat kdtngn pak belang ke tnds tersebut.....


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 06:04


kejutan tahap tapir tu hampir menyebabkan pak ali pitam.

tapi pak ali gagahkn juga dirinya menghampiri pak belang sambil tersenyum kambing.
senyuman kambing itulah juga yang menyebabkan anak mak nab terpikat padanya ketika zaman sekolah dulu.

'pak belang. Aku hairanlah dengan engko ni....
[ Telah diedit oleh: myway pada 06-11-09 06:05 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-09 11:40


hahaha...


"Kenapa pula nak hairan pak ali oiii"usik pak belang.

"erk...Kenapa kuat bebenor iman pak belang..takkan tak ada selera dengan saya agaknya?" terkulat-kulat pak ali di tepi sinki.

pak belang senyum penuh makna"ibarat cinta seorang kekasih kepada kekasihnya..macam tu lah selera saya.tapi Allah belum takdirkan perkara tu berlaku pada pak Ali...jadi pak Ali jangan risau...belum lagi...hehhehe. jom pak ali kita ke meja makan,pesanan dah lama sampai" Pak belang menarik tangan pak Ali yang dr tadi berdoa..moga terlepas dr pak belang ni...
[ Telah diedit oleh: hanku pada 06-11-09 11:42 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-11-09 14:13


apa menu yang pak belang pesan ye?

ala nasi beriayani gam.. sekali sekala makan yang mahal2 apa salahnya.. pak ali kata nak belanja aku kan? hahaha

iye saya belanja pak belang.. sila makan pak belang,sila makan...

tergaru2 kepala pak ali memikirkan macamana nak bayar makanan pak belang ni.. dah;a habis 8 pinggan termasuk pinggan2nya sekali.. air takkyah cerita lah..memang banyak dia minum..

Errrkkkk.. alhamdulillah kenyang sungguh aku,pak ali.. sendawa pak belang sambil tersengih..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 06-11-09 15:51


hehehe


"hurm..kita pun dah kenyang...rasanya baik kita balik...lagipun tak ada apa lagi dah kan?soal pak ali."makan2 ni biar saya yang bayar ye..tak apa lah kopak sikit pun..kita kan baru kenal"pak ali memanggil "waiter"!,sejurus kemudian pelayan tersebut datang dan menerima bayaran dr pak ali.pak ali dan pak belang pun bersurai.mereka menuju ke arah hentian bas................


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, e-zah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ringan
    »» mari sambung cerita...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 3

Go To Page: 1 · 2 · 3  
Jump To Page:


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.092116 saat. Lajunya....