Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Membantu orang yang terlanda kesukaran dan menghiburkan orang di dalam kesusahan bererti menebus dosa-dosa besar
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 19
Ahli: 0
Jumlah: 19




  Dari Galeri
Dua wajah muslimah APRIL, Hanan (17/4) dan SimPle_SHIda(18/4)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 15 jam, 50 minit yang lalu
nishazainal: 9 hari yang lalu
sarahhanee: 14 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: saya di tuduh sebgai seorang lesbian....


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» saya di tuduh sebgai seorang lesbian....

Please Mendaftar To Post


Oleh saya di tuduh sebgai seorang lesbian....

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 20:02


menangis ana bila orang tuduh ana lesbian... yang paling ana sedih, orang kepercayaan ana yang tuduh... dan, beliau sendiri yang pergi call mak saya cakap saya lesbian

salah ke, kalau saya memang batas kan pergaulan antara lelaki dan wanita.. memang saya akui, saya ramai teman perempuan... dan saya rapat dengan mereka... tak kan sebab itu sahaja, saya dituduh lesbian... sayu hati ini.... lebih sayu lagi, ibu tak mahu bebual dengan saya... sebab termakan hasutan orang...

lesbian??? benar benar jijik sesiapa yang terlibat.... dan saya memang tak terlibat langsong... saya wanita normal... saya ada hati dan perasaan dekat lelaki....


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 27-10-09 20:42


kesiannya sayang semuanya.
tak mengapa, jangan risau.tu ujian dr Allah.
Allah lebih tau sgalanya.
seolah s_s ni sedang dizalimi/dianiaya.

nabi pernah bersabda:
'takutilah kamu doa org yang dizalimi/dianiaya kerana tiadalah sesuatu penghalang antara doanya itu dengan Allah s.w.t.'

mohonlah padaNya.
1 of the methods to solve the problem.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

nurani
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.03.2004
Ahli No: 3487
Posting: 90
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 09:32


Assalamualaikum...

Semoga 'sayang semuanya' tabah hadapi ujian ini, percayalah semua ini adalah teguran dan didikan buat adik disana, berdoalah semoga mendapat petunjuk dalam menyelesaikan permasalahan yang dihadapi.. yang paling penting, solat hendaklah dijaga doa senjata yang tidak ternilai.. Mohon lah Pada ILAHI .. DIA Maha Tahu dan Maha Pengasih.


Bookmark and Share




  Member Information For nuraniProfil   Hantar PM kepada nurani   Pergi ke nurani's Website   Quote dan BalasQuote

wafahafiz
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 29.06.2009
Ahli No: 10856
Posting: 250
Dari: bandar sri damansara

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 09:43


hal kecil saja ni...bukan apa...dia cemburu...

bila dah cemburu,mula lah cari jalan nak musnahkan kebahagiaan kita...

kawan macam ni jangan beri muka...jangan tunjuk sedih kerana perbuatan dia...

tunjuk kita happy saja...dengan mak,awak terangkan hal sebenarnya...ye lah..mak kita tentu risau dengar. dah anak dia..

bila kita bijak tangani masalah ni dan steady macam tak ada apa-apa,,musuh akan jadi lemah bila tengok..percayalah...

kalau setakat dia seorang nak buat kita sedih tu,,lupakan sajalah...cakap pada dia...cari kerja lainlah...

MORAL: JANGAN MUDAH TERGUGAT BILA MENYEDARI ADA ORANG HENDAK JATUHKAN KITA.

:jangan:

[ Telah diedit oleh: wafahafiz pada 28-10-09 09:50 ]


Bookmark and Share




  Member Information For wafahafizProfil   Hantar PM kepada wafahafiz   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.01.2007
Ahli No: 7247
Posting: 54
Dari: PaHAnG dArUL MakMuR

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 12:40


Betul.. saya setuju dengan wafahafiz tu.. abaikan saja apa yang dia cakap, sayang_semuanya berada di pihak yang benar, jangan takut dan risau... satu hari nanti, mesti dia menyesal.. tentang mak anda tu, cuba col lagi bagi tau...


-----------------

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Bookmark and Share




  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-10-09 15:35


fitnah adalah lebih dahsyat dari membunuh. Jadi bersabarlah dan beritahulah ibu dengan baik bahawa anakanda tidak terlibat. Selain itu solat taubat banyak-banyak agar Allah SWT memberi ketenangan kepada hati anakanda kerana setiap taubat yang diterima dibalas dengan kebajikan dan kebaikan bermakna rahmat Allah SWT diberikan.

Bagi yang memfitnah pulangkan saja pada Allah SWT untuk menilainya. Di akhirat kelak segala-galanya akan terbongkar. Yang salah tetap salah.

Wallahuta'ala a'lam bissawab


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8035
Posting: 44
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 00:05


Salam ....

Sabarlah dan banyakkan berdoa supaya Allah tunjukkan kebenaran.


Bookmark and Share




  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 07:53


Assalamualaikum kepada semua rakan muslimah & adik sayang semuanya. Apa kata ummi tu memang betul adik kena buat dalam masa yang sama cuba adik perbetulkan cara komunikasi adik dengan rakan wanita adik. cara bercakap, cara bergurau, cara bermesra dan sebagainya. kemungkinan adik ada cara tersendiri tapi pandangan orang yang tak tau boleh tentang adik dia akan berpendapat yang negatif.

kak limah nak tanya adik ni tomboy atau macam wanita lain. Ini juga ada berkemuningkinan, sekiranya adik berwatakan tomboy adik kena tukar imej. adikan tau pandangan org terhadap tomboy ni pergi mana. tapi semua tu salah kerana akak pun tomboy tapi kerana tidak ada adik beradik lelaki so akan anak sulung. kena bantu mak dekat warung dan kebun so kerja-kerja lelaki semua akak buat macam angkat tong gas, tong racun, mesin rumput pengang cangkul tanam pisang, ubi. tapi akak berjiwa perempuan cuma gaya pakaian saja tomboy. hehehe

ok tu tadi selingan ok. so adik kena tengok dipelbagai segi agar org tidak berpandang negatif pada adik. ok adik selamat mencuba dan jangan mrah sekiranya apa yang akak cakap tadi ok.

yang penting sekarang kita. kena ubah agar org tidak pandang kita begitu ya. kalau semua nya tidak senang saja. buat macam mana ummi kata pas tu pekak kan telinga anggap saja mereka cemburu dengan adik kerana adik ramai kawan. kalau adik belajar berikan tumpuan pada pelajaran jangan ambil pot perkara yang remeh temeh ni. ok SELAMAT MENCUBA DAN BERJAYA.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

bintang_itu_indah
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10793
Posting: 5
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 13:36


pedih bila dituduh...kan? sebenarnya...saya pun pernah. walaupun mungkin 'tuduhan' itu hanyalah dengan niat gurauan...tapi percayalah, pedihnya Allah sahaja yang tahu.

mentang-mentanglah dulu saya sekolah menengah perempuan, tambah pula saya memang tak pernah berkomunikasi dengan lelaki...sewenang-wenangnya manusia nak menghakimi saya.

salah ke saya menjaga pergaulan? salahkah saya tiada kawan lelaki??

paling pedih, bila yang berkata ialah orang yang mengetahui akan selok belok agama. seolah-olah dia memandang rendah saya yang menjaga ikhtilat. apa ni?!

kuciwa~ T_T


-----------------
~ bintang itu indah ~


Bookmark and Share




  Member Information For bintang_itu_indahProfil   Hantar PM kepada bintang_itu_indah   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 13:50


Assalamualaikum adik bintang. akak paham rasa hati pedih bila dituduh. as long diri u tau apa u buat dah. jangan kerana itu u nak berkecil hati.macam akak cakap kadang-kadang kita tak sedar apa yang kita buat itu boleh menimbulkan syak wasangka orang.

adalah baik kita kaji diri kita.jangan suka menilai diri kita perfect sebab bak kata pepatah kalau tak ada angin pokok tak akan bergoyang. so u all kena kaji apakan yang cara u all bergaul dengan rakan wanita tu ada sedikit kesilapan.

u all semua student kan akak rasa u all semua bijak so pikirlah dengan waras jangan kerana perkara2 tersebut boleh menjejaskan pelajaran kerana ianya merugikan masa depan adik. perjalanan hidup u all masih jauh so itu kena pikirkan. Bagaimana nak berjaya dalam hidup, menjadi orang yang berjaya. ok dek maaflah kiranya pendapat akak ni tak boleh diterima . anyway selamat mencuba. dan berjaya ok


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-10-09 19:59


waalaikumsalam dik.

Bersabarlah dan banyakkan berdoa. Fitnah macam ini tak lama, buat tak tahu dan jangan fikirkan sangat. Masa ni lah kita dapat kenal mana sahabat dan mana kawan. Jangan sedih-sedih ye.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 30-10-09 13:49


siapa org tu?sampaikan dia berani tuduh awak lesbian???

atau perilaku dan perkara yang awak buat dengan kawan baik awak tu menampakkan macam lesbian agaknya..contoh pakai bju sama..jalan pegang-pegang tangan..atau pun awak terlalu take care kawan awak tu..atau org tu sebenarnya iri hati dan nak menjatuhkan maruah awak..sampai tahap kol mak awak..tu macam ada sumthing wrong...

awak...sabar ye..doa banyak-banyak pada Allah..moga Allah beri awak kemenangan...awak di fitnah dan di aniayai...doa2 org yang di aniayai lebih cepat Allah makbulkan...doa kan semoga kebenaran terbuka...


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

assiddiq
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.08.2009
Ahli No: 11167
Posting: 25
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-11-09 20:37


Fitnah munafiqun tak kenal sesiapa
Insan yang mulia atau sahaya
Hatta dirimu mahar melebih
Yang setanding embun kasirin

Usah ditanyakan mengapa
Lewatnya turunnya wahyu itu
Bagi membuktikan kepalsuan
Tuduhan seorang pendusta

Pilihlah hikmatnya
Di sebalik tiap kejadian yang telah berlaku
Tuhan tidak akan pernah
Mempersia-sia ketabahan soerang insan
Dalam mengharungi arus kehidupan
Yang penuh lena ujian

Takkan terhidu harum mewanggi
Jika tak dinyalakan setanggi
Takkan terasa manisnya hidup
Andai tak dilambung gelora


-----------------
"Dengan Kehendak dan kuasaMu"


Bookmark and Share




  Member Information For assiddiqProfil   Hantar PM kepada assiddiq   Pergi ke assiddiq's Website   Quote dan BalasQuote

tokcik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10712
Posting: 129
Dari: perlis

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 21:38


Assalamualaikum
Bravo..puisi yang menarik..tokcik bagi :bunga:
Dulu tokcik pun pernah dipanggil tomboy atau lesbian...:jangan:
Tapi tokcik tak kisah sebab tokcik tak buat benda haram tu..
Kita doakan saja orang yang tuduh kita macam tu agar Allah memberikan hidayah dan pertunjuk kepadanya. Mudah-mudahan orang macam ni akan berubah dan kita pun tak perlu susah hati..


-----------------

[ Telah diedit oleh: tokcik pada 14-11-09 21:40 ]


Bookmark and Share




  Member Information For tokcikProfil   Hantar PM kepada tokcik   Pergi ke tokcik's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.072652 saat. Lajunya....