Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kejayaan sebenar adalah terletak pada tidak pernah jatuhnya seseorang....tetapi manusia mana yang tidak pernah melakukan kesalahan. Oleh itu kejayaan yang sebenar-benarnya adalah kesanggupan tegak kembali pada setiap kali jatuh...

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 32
Ahli: 0
Jumlah: 32




  Dari Galeri
bersama akak2 hosmet

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 7 hari yang lalu
Swarig123: 24 hari yang lalu


Muslimah Surirumah
Topik: PREGNANT OR..?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» PREGNANT OR..?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh PREGNANT OR..?

dyanalove
WARGA RASMI
Menyertai: 13.02.2011
Ahli No: 12789
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-11 11:04


salam semua...

saya ad kmusykilan lah... saya baru 3 bulan kahwin.. dan tak plan nak dapat bby awal sebab masih study lagi... so saya dan suami buat lah prancangan sendiri... en suami memang tak p*dan*c*t dalam kalau kami buat hbungan klamin... then Boleh ad potensi untuk preggy ke sebab period saya da lewat 4 hari.... dan ad yang kata baru-baru kahwin period pun brubh sebab perubahan hormon.....


Bookmark and Share




  Member Information For dyanaloveProfil   Hantar PM kepada dyanalove   Quote dan BalasQuote

maisarahlisa
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2004
Ahli No: 3361
Posting: 118
Dari: Pahang~Sel~Dubai

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-02-11 09:34


doakan moga saya dan suami beroleh zuriat yang soleh dan solehah.. memang dah lama menunggu .. dan alhamdulillah kami masih bersabar atas ujian nan satu ini :)


Bookmark and Share




  Member Information For maisarahlisaProfil   Hantar PM kepada maisarahlisa   Quote dan BalasQuote

cikdira
WARGA RASMI
Menyertai: 05.04.2010
Ahli No: 12043
Posting: 10
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 17-02-11 19:50


untuk dyanalove... sila periksa selepas seminggu lagi... selain hormon ada banyak faktor menyebabkan period lewat selepas berkahwin...


Bookmark and Share




  Member Information For cikdiraProfil   Hantar PM kepada cikdira   Quote dan BalasQuote

nafwannaila
WARGA RASMI
Menyertai: 15.04.2011
Ahli No: 12910
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 15-04-11 01:23


Pada 13-02-11 11:04 , dyanalove posting:

!!! QUOTE !!!

salam semua...

saya ad kmusykilan lah... saya baru 3 bulan kahwin.. dan tak plan nak dapat bby awal sebab masih study lagi... so saya dan suami buat lah prancangan sendiri... en suami memang tak p*dan*c*t dalam kalau kami buat hbungan klamin... then Boleh ad potensi untuk preggy ke sebab period saya da lewat 4 hari.... dan ad yang kata baru-baru kahwin period pun brubh sebab perubahan hormon.....


syarat kehamilan adalah mesti ada persenyawaan. syarat persenyawaan mesti ada ovum dan sperma. ovum dilepaskan di dalam rahim, sperma pula dari mani. kalau tidak masuk mani ke dalam faraj, tak berlakulah persenyawaan...


Bookmark and Share




  Member Information For nafwannailaProfil   Hantar PM kepada nafwannaila   Quote dan BalasQuote

adeqqu
WARGA RASMI
Menyertai: 12.10.2011
Ahli No: 13191
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 12-10-11 23:46


salam
saya sudah bkawwin..kali terakhir saya datang haid ialah 4ogos yang lalu...saya telah mcuba ujian urine...jawapannya ialah negative...jadi sekarang apa yang boleh saya lakukan??tunggu bberapa minggu lagi atau btindak berjumpa doktor??


Bookmark and Share




  Member Information For adeqquProfil   Hantar PM kepada adeqqu   Quote dan BalasQuote

cancermom
WARGA RASMI
Menyertai: 01.11.2011
Ahli No: 13220
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-11-11 23:40


salam, org baru nak bertanya... saya mengalami haid yang tak menentu... baru-baru ni saya datang haid untuk 4 hari... tapi dalam masa yang sama saya mengalami keadaan muntah dan rasa mual yang teramat... nak telan air liur pun macam lain macam, makan juga terasa kurang selera... adakah saya mengandung..


Bookmark and Share




  Member Information For cancermomProfil   Hantar PM kepada cancermom   Quote dan BalasQuote

eika89
WARGA RASMI
Menyertai: 14.02.2012
Ahli No: 13352
Posting: 2
Dari: teluk intan

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-02-12 11:12


salam...hye semua..saya ad kmusykilan.saya baru berkahwin tgah bulan 1 hari tu..sekarang ni saya ada tnde2 hamil seperti, breast rasa sakit macam nak datang period tapi tak pun..cepat rasa lapar..loya2 (tapi xmuntah pun)..pening & sakit kepala...kadang-kadang rasa nak dmam..selera makan naik mndadak...teringin makan macam-macam walaupun makan sikit saja..badan berangin saja...emosi xtentu..kadang-kadang cepat mrah..period tak datang bulan 1 hari tu..ni dah masuk tengah bulan 2.period saya xteratur..mungkin priod saya tak datang bulan lepas sebab xteratur tapi tnde2 hmil tu,dah ada sikit-sikit kat saya..tak nak brhrap sangat sebab takut nanti kecewa tapi lau betul preggy,saya nak tahu awal..boleh jaga kndungan sbaik mungkin.. buat masa ni tak buat ujian air kncing lagi..maybe bulan 3 baru saya buat kalau bulan ni pun tak datang period lagi..doakan saya pregnant..


Bookmark and Share




  Member Information For eika89Profil   Hantar PM kepada eika89   Quote dan BalasQuote

tiee
WARGA RASMI
Menyertai: 26.04.2012
Ahli No: 13432
Posting: 1
Dari: kota kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 26-04-12 20:32


Assalamualaikum....

saya orang baru kat laman Hanan.com.my ni...:) saya ni jenis period tak menentu tapi sebelum kahwin saya ada datang haid 2 minggu sebelum nikah. selepas 3 minggu berkahwin selera makan saya bertambah...,pening kepala...rasa lain saja. Jadi saya buat lah ujian UPT line (+) ada 1 titik....bila buat ujian UPT lagi titik da tak ada....saya dan suami merancang awal ada zuriat. Tapi memandangkan saya ni period tak teratur agak susah saya tahu masa subur saya ni...apa perlu saya buat?


Bookmark and Share




  Member Information For tieeProfil   Hantar PM kepada tiee   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» PREGNANT OR..?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 2 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.048655 saat. Lajunya....