Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Cabaran sebenar bukan bagaimana hendak menguruskan masa tetapi bagaimana hendak menguruskan diri kita

-- Tokoh Korporat

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 24
Ahli: 0
Jumlah: 24




  Dari Galeri
ermmm.. a'kum semua.. ekk.. ergghh.. uiiksssss..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Muslimah Surirumah
Topik: PREGNANT OR..?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» PREGNANT OR..?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh PREGNANT OR..?

butterfly1105
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.09.2009
Ahli No: 11313
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 14:42


Salam muslimah semua..dah lama saya tak masuk ruangan ni...
saya ada kemusykilan tentang tanda awal kehamilan..saya dah lewat period 5 hari..period sepatutnya datang 2 hb(jumaat), tapi belum datang juga..dhtu hari ahad saya try check guna pregnancy kit...ada 2 line..tapi line yang pregnant tu kelabu sangat..
Dhtu saya terus pergi jumpa doktor semalam..tapi doktor cakap negatif..
sekarang ni saya still xperiod..tapi perut rasa senak macam nak period saja..dhtu sakit pggang..puting payudara sakit sangat..
:-(


Bookmark and Share




  Member Information For butterfly1105Profil   Hantar PM kepada butterfly1105   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 15:08


salamun alaik..

ana bknla doc..tapi ada lah belajar sikit-sikit pasal medic sikit-sikit..
kadang-kadang pregnancy kit 2 xtpt sangat..kalau da jumpa doc dan doc cakap ngatif boleh try cek lagi kat doc lain pula..selalunya kalau nak tau pregnancy memang cek gna urine..sebab kalau org pregnant urine ada HCG(sory2 ana lupa nama pnhnya) 2 yang boleh detect pregnancy..
insyaAllah ada rezeki dptla ukhti baby..kalau tak belum rezeki..
ada hikmahnya..sabar mmbuahkn kemanisan iman..
:-)


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

hanie
WARGA RASMI
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 894
Posting: 17
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-10-09 22:20


kadang-kadang kalau org yang baru kawin, memang period2 lambat sikit, sebab ada gangguan terhadap hormon tu... tapi apa pun better refer DR. dia lagi arif.


Bookmark and Share




  Member Information For hanieProfil   Hantar PM kepada hanie   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 07:27


salam butterfly.....jangan kuatir . itu memang akan terjadi pada org yang baru bekahwin. sebab sebelum ni kita bujang tapi bila kita berkahwin dia memang akan jadi macam tu.bak kata hani ia cumalah gangguan hormon saja. ok perubahan period kita berubah nanti. apa butterfly buat jangan minum ais dan pedas bykan minum air panas ok. so jangan risau.

kalau pregnant kan bagus. (base by my experience)


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 08:46


Pada 06-10-09 15:08 , nurzatul posting:

!!! QUOTE !!!

salamun alaik..

ana bknla doc..tapi ada lah belajar sikit-sikit pasal medic sikit-sikit..
kadang-kadang pregnancy kit 2 xtpt sangat..kalau da jumpa doc dan doc cakap ngatif boleh try cek lagi kat doc lain pula..selalunya kalau nak tau pregnancy memang cek gna urine..sebab kalau org pregnant urine ada HCG(sory2 ana lupa nama pnhnya) 2 yang boleh detect pregnancy..
insyaAllah ada rezeki dptla ukhti baby..kalau tak belum rezeki..
ada hikmahnya..sabar mmbuahkn kemanisan iman..
:-)


Salam

Betul tu....masa saya mula-mula baru kawin macam tu juga, perubahan pada fizikal. ingat pregnant tapi rupanya tak. perubahan hormon


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:20


ya sejadah usang. maklumlahkan sebelum ni belum pernah terusik. tiba-tiba terusik maka berubahlah sedikit. :lol:


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-10-09 09:50


Pada 07-10-09 09:20 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

ya sejadah usang. maklumlahkan sebelum ni belum pernah terusik. tiba-tiba terusik maka berubahlah sedikit. :lol:


Salam

Heheheee....ni tak kena banned ka limah...ehehee.......

betui2 limah


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

butterfly1105
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 02.09.2009
Ahli No: 11313
Posting: 27

blank   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 13:06


Salam Semua..
Alhamdulillah..lepas menuggu selama beberapa hari..hari ini saya try test again..and keputusannya positif..syukur..


Bookmark and Share




  Member Information For butterfly1105Profil   Hantar PM kepada butterfly1105   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 13:22


Pada 09-10-09 13:06 , butterfly1105 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Semua..
Alhamdulillah..lepas menuggu selama beberapa hari..hari ini saya try test again..and keputusannya positif..syukur..


Tahniah butterfly.. bertambah lagi umat Muhammad. Jaga diri dan kesihatan tau..bila due baby..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 09-10-09 15:39


Tahniah dan semoga tempoh 9 bulan ni dilalui dengan sabar dan tabah samping berdoa agar dikurniakan zuriat yang soleh / solehah. Amin Ya Rabbal Alameen.

WA


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.01.2007
Ahli No: 7247
Posting: 54
Dari: PaHAnG dArUL MakMuR

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 11:27


Pada 09-10-09 13:06 , butterfly1105 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Semua..
Alhamdulillah..lepas menuggu selama beberapa hari..hari ini saya try test again..and keputusannya positif..syukur..


salam...
tahniah butterfly1105... bulan lepas saya lewat semggu, ingat dah lekat, tapi sehari nak raya, saya period. biasa kena awal bulan, sekarang ni masih tak ada tanda... kawan-kawan asik tye, bila nak dapat baby... sedihnya, belum ada rezeki.. :cry:


-----------------

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Bookmark and Share




  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

zahrahpermata
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 10.09.2009
Ahli No: 11347
Posting: 39
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 11:54


assalamualaikum..

tahniah nak dapat baby...tentu bast kan....semoga selamat melahirkan ......


Bookmark and Share




  Member Information For zahrahpermataProfil   Hantar PM kepada zahrahpermata   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-10-09 13:45


tahniah butterfly. jangan lupa jaga kesihatan. butterfly akak nak kongsi pengalaman itu pun kalau sudi. waktu mengandung ni akak nasihatkan agar butterfly ambil banyak vitamin terutama c dan kalsium. vitamin c nak elakan anak dari kena deman kuning bila melahirkan kalsium kita akak berkurangan ini boleh menyebabkan tulang kita sakit dan gigi kita pun mudah reput. kalau bolehkan masa mengandung ni bykan makan kurma. insyallah minda anak-anak akan bagus. anak-anak akak 4 dan 5 dah boleh hafal alfateha( buat masa ni)memang bagus. cubalah


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 15-10-09 10:49


Pada 13-10-09 11:27 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-09 13:06 , butterfly1105 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Semua..
Alhamdulillah..lepas menuggu selama beberapa hari..hari ini saya try test again..and keputusannya positif..syukur..


salam...
tahniah butterfly1105... bulan lepas saya lewat semggu, ingat dah lekat, tapi sehari nak raya, saya period. biasa kena awal bulan, sekarang ni masih tak ada tanda... kawan-kawan asik tye, bila nak dapat baby... sedihnya, belum ada rezeki.. :cry:



Salam

senasib lah kita ayu, sabar ya :)

p/s kalau bulan ni tak pregnant juga saya nak mengurut :P


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 19-10-09 13:18


tahniah ya...

saya kahwin lebih kurang 2thn gaklah, baru dapat baby...


-----------------
Lilypie First Birthday tickers
[ Telah diedit oleh: Alisha_Mardhiyah pada 19-10-09 13:43 ]


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 26-10-09 16:15


tahniah butterfly1105... bertambah lah keluarga ukhwah nanti ye.... hee... hapie 4 u


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

mujadihahsolehah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11393
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-12-09 18:16


tahniah...3x

moga sentiasa dalam rahmatNYA dan pemeliharaanNYA


-----------------
Didalam hidup ini, kita tidak boleh lari dari masalah, masalah merupakan liku dan rintangan yang patut kita lalui. tabahkan hatimu wahai manusia


Bookmark and Share




  Member Information For mujadihahsolehahProfil   Hantar PM kepada mujadihahsolehah   Pergi ke mujadihahsolehah's Website   Quote dan BalasQuote

mas_ayu
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.01.2007
Ahli No: 7247
Posting: 54
Dari: PaHAnG dArUL MakMuR

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 08-02-11 15:52


salam.. lama tak join.. alhamdulillah.. saya dah 7 bulan dah.. lekat masa bulan puasa tahun lepas... :-)


-----------------

Dapatkan Mesej Bergambar di Sini



Bookmark and Share




  Member Information For mas_ayuProfil   Hantar PM kepada mas_ayu   Pergi ke mas_ayu's Website   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-11 16:14


Pada 15-10-09 10:49 , Sejadah_Usang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-09 11:27 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-09 13:06 , butterfly1105 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Semua..
Alhamdulillah..lepas menuggu selama beberapa hari..hari ini saya try test again..and keputusannya positif..syukur..


salam...
tahniah butterfly1105... bulan lepas saya lewat semggu, ingat dah lekat, tapi sehari nak raya, saya period. biasa kena awal bulan, sekarang ni masih tak ada tanda... kawan-kawan asik tye, bila nak dapat baby... sedihnya, belum ada rezeki.. :cry:



Salam

senasib lah kita ayu, sabar ya :)



same lah dengan e-zah...berharap sangat...suami pun tak sabar nak jadi ayah...jeles bila dengar cerita mmbr2 yang kahwin sama hari dah ada ec...tapi e-zah belum lagi...



-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

e-zah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 14.10.2008
Ahli No: 9176
Posting: 137
Dari: alor setar

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 10-02-11 16:14


Pada 15-10-09 10:49 , Sejadah_Usang posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 13-10-09 11:27 , mas_ayu posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-10-09 13:06 , butterfly1105 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Semua..
Alhamdulillah..lepas menuggu selama beberapa hari..hari ini saya try test again..and keputusannya positif..syukur..


salam...
tahniah butterfly1105... bulan lepas saya lewat semggu, ingat dah lekat, tapi sehari nak raya, saya period. biasa kena awal bulan, sekarang ni masih tak ada tanda... kawan-kawan asik tye, bila nak dapat baby... sedihnya, belum ada rezeki.. :cry:



Salam

senasib lah kita ayu, sabar ya :)



same lah dengan e-zah...berharap sangat...suami pun tak sabar nak jadi ayah...jeles bila dengar cerita mmbr2 yang kahwin sama hari dah ada ec...tapi e-zah belum lagi...



-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For e-zahProfil   Hantar PM kepada e-zah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» PREGNANT OR..?

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.073472 saat. Lajunya....