Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 28-02-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Iman dan Islam tidak dapat dipisahkan dari diri seseorang sepertimana setianya warna merah pada darah dan rasa enak pada buah-buahan...
--
Jijah

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: citey
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13721

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
apa tu..?

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 16 jam, 2 minit yang lalu
nishazainal: 9 hari yang lalu
sarahhanee: 14 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: kecewa dengan suami...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» kecewa dengan suami...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh kecewa dengan suami...

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 15:07


salam semua kawan-kawan hanan...
minta maaf sebab ujee terpaksa ceritakan masalah ujee dengan suami kat sini, ujee tak berniat nak aibkan suami tapi dah terlalu lama ujee pendam perasaan ni dan saat ni ujee rasa nak menjerit saja..ujee perlu luahkan kat sini...ujee rasa teramat2 kecewa dengan suami sebab sekali lagi suami bersikap cakap tak serupa bikin, tak pernah fikir perasaan ujee sebagai isteri...suami selalu buat ujee risau tentang dia dan ujee rasa dah tak larat sangat nak menanggung perasaan ni, kadang-kadang ujee fikir, hanya ujee saja pkkan tentang dia tapi dia langsung tak pkkan tentang ujee... :-(
SETIAPKALI...dia datang nak jenguk ujee kat sini, suami selalu buat ujee terlampau risaukan dia, dengan keadaan dia sakit, dengan rasa mengantuk ketika drive, dengan keadaan dia tak pernah on telefon bimbit bila perjalanan jauh, dengan janji2 dia untuk sampai sini jam2 berapa, semuanya tak pernah ditepati..
sabtu lepas, suami janji nak datang jenguk ujee, dia janji petang akan sampai tapi sampai sekarang kelibat suami tak nampak, ujee langsung tak dapat nak kontek dia sekarang..apa yang dah berlaku pada dia..tau tak dia yang sekarang ujee terlalu risaukan dia...tau tak...semlm jam 5 pagi, ujee terima satu mesej mengatakan, jangan risaukan dia, dia akan sampai pagi dalam pukul 10 tapi MANA SUAMIKU... :cry:
dah kontek famili dia, semua famili tak tau........mana suami ujee....
ujee dah tak tahan menanggung perasaan ni lagi...rasa nak berpisah dengan suami sebab ujee ada penyakit takut, berdebar2, mungkin lama sudahnya ujee akan dapat sikit jantung..nauzubillah...


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 15:39


walaikumsalam ujee.....Kenapa jadi macam ni pula. suami ujee kat mana? dan ujee pula kat mana?


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 15:45


ujee kat kuantan, suami kat selangor, ujee tak tau kat mana suami sekarang kak...nak nangis rasanya...dah 4 hari ujee tak dapat kesan suami..


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 15:51


ujee cuma harap dia selamat, memang suami salu buat hal macam ni tapi sebelum ni satu hari saja dia dah kontek ujee balik tapi ini dah 4 hari dah,...memang ujee ngaku masa dia anta mesej bagitahu akan sampai pagi semalam, ujee balas dengan mengatakan kenapa dia buat ujee macam ni, ujee sekadar tegur dia kenapa suka off telefon bimbit bila perjalanan jauh macam ni tapi terus senyap macam tu saja sampai sekarang..ujee dah tak tau nak buat macam mana lagi, tak bermaya rasanya sebab TERLALU risaukan dia..rasa nak pagi jumpa famili dah tak nak teruskan perkahwinan ni sebab takutkan perasaan ujee ni..sekali dua buat macam ni tak apa, ini dah banyakali tapi kali ni lama dia menghilang...


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 15:52


ya allah kenapa ujee tak ikut saja dia. ujee zaman sekarang ni berani2 biarkan suami berseorangan. tapi pergi mana pun sabaq ya. duuuugaan bak kata pramlee.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

husna02
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10794
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 16:11


Salam Ujee,maaf nak tanya ..dah telefon kat pejabat suami ke?
Betul kata limah tu..tak boleh biarkan suami tinggal seorang-seorang..doa saja selamat!


Bookmark and Share




  Member Information For husna02Profil   Hantar PM kepada husna02   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 16:21


Pada 01-09-09 15:52 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

ya allah Kenapa ujee tak ikut saja dia. ujee zaman sekarang ni berani2 biarkan suami berseorangan. tapi pergi mana pun sabaq ya. duuuugaan bak kata pramlee.


nak ikut macam mana kak...suami ngah otw nak datang kuantan, terus senyap sampai sekarang...takut sangat ada apa berlaku..tak tau macam mana nak merilekskan diri ni..tenangkan diri yang suami Insya Allah ok...fikiran asik fikir yang negatif2 saja


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 16:23


Pada 01-09-09 16:11 , husna02 posting:

!!! QUOTE !!!

Salam Ujee,maaf nak tanya ..dah telefon kat pejabat suami ke?
Betul kata limah tu..tak boleh biarkan suami tinggal seorang-seorang..doa saja selamat!


suami ujee tak kerja pejabat..kerja dia tak tetap sekarang..ikut hati nak saja ujee redah pergi klang sekarang tapi kena kerja...cuti tahunan da habis.. :-(


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

husna02
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10794
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 20:01


Dah cuba tanya kawan-kawan suami atau keluarga , saudara-mara dimana dia sekarang? Kalau tak dapat dikesan, kena mintalah bantuan polis nampaknya...apa-apapun cubalah bincang dengan keluarga dulu..


Bookmark and Share




  Member Information For husna02Profil   Hantar PM kepada husna02   Quote dan BalasQuote

muslimah_09
WARGA RASMI
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11310
Posting: 14
Dari: bumi Allah

blank   avatar


posticon Posting pada: 01-09-09 21:51


salam..ujee

saya bersimpati dengan masalah ujee ni.........
Anggaplah ini ujian dari Allah s.w.t...
setiap manusia diuji dengan keadaan atau situasi yang berbeza......
gunakan kesempatan di bulan yang penuh Barakah ini untuk tunduk dan sujud kepadaNya... banyakkan berzikir, kerna dengan jalan ini lah hati akan menjadi tenang... jangan cepat berputus asa, sesungguhnya Allah murka kepada sesiapa yang berputus asa...insyaAllah mudah mudahan Allah buka pintu hati suami untuk mengenal tanggungjawab dan mengetahui hak isteri keatasnya..
banyakkan berdoa dan mengingati Allah.. Sesungguhnya Doa itu adalah senjata orang mukmin..


-----------------
Jk SYURGA menjadi idaman.. jlnnya seluas lautan...
jika KEAMPUNANAN yang didamba, gerbangnya setia menanti.. jika CINTA ALLAH yang dikejar, laluannya


Bookmark and Share




  Member Information For muslimah_09Profil   Hantar PM kepada muslimah_09   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-09 08:16


selamat pagi komuniti hanan dan assalamualaikum..

terima kasih kerana bersama2 ujee dalam masalah ni...
hari ni pun ujee masih tak dengar berita tentang suami..
semoga Allah memberi kekuatan pada ujee untuk teruskan hidup ujee walaupun tanpa suami dcc..ujee tak nak mengharap kehadiran suami lagi, ujee cuma mengharapkan hati ujee tenang...
dan semoga Allah memberi perlindungan kepada suami ujee walaupun di mana sahaja dia berada..ameen..


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 02-09-09 08:20


Pada 01-09-09 20:01 , husna02 posting:

!!! QUOTE !!!

Dah cuba tanya kawan-kawan suami atau keluarga , saudara-mara dimana dia sekarang? Kalau tak dapat dikesan, kena mintalah bantuan polis nampaknya...apa-apapun cubalah bincang dengan keluarga dulu..

ujee dah tanya semua tapi tiada seorang pun yang tahu mana dia..ujee tak ceritakan apa yang berlaku, ujee cuma tanya dia ada ke tak ada kat sana, ujee tak berani nak cerita masalah sbenar takut famili dan kawan-kawan risaukan dia..kalau habis minggu ni suami masih tak dapat dikesan, ujee akan report polis


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

husna02
WARGA RASMI
Menyertai: 18.06.2009
Ahli No: 10794
Posting: 18

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-09-09 08:42


Cuba call suami dengan menggunakan no. lain.bagaimana? masih off juga ke? kalau tak dapat juga, berbincanglah dengan keluarga..jng memndam rasa ..sabar2 banyak-banyak..InsyaAllah suami selamat!


Bookmark and Share




  Member Information For husna02Profil   Hantar PM kepada husna02   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-09-09 10:35


ujee akak orang klang. pergi tau suami ujee kerja syk apa. manalah tau akak boleh jadi spy. hehehehe spy gajet. jangan mrah risau2 kena senyum juga tau. kalau tak nanti cepat tua.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 10:25


mungkin suami keluar pergi buat dakwah. atau i'tikaf kat mana-mana masjid. ;)

wah k limah ni. bagus betul ada org berpengalaman macam k limah. banyak betul idea dia.hee.

suka baca pengalaman org.


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 10:37


pengalaman mengajar ku segala2 so ....ni nak ajar kat orang.tapi kalau lelaki tau mampos kak limah.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 10:50


Pada 02-09-09 10:35 , limah posting:

!!! QUOTE !!!

ujee akak orang klang. pergi tau suami ujee kerja syk apa. manalah tau akak boleh jadi spy. hehehehe spy gajet. jangan mrah risau2 kena senyum juga tau. kalau tak nanti cepat tua.

Klang kat mana kak?boleh kalau pergi sana, kita temu2, hehe


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 10:54


suami nak pergi berdakwah, xkannn lah..hehe


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 11:39


ujee tak baik cakap macam tu, mana ujee tau dia dah burbah. dia ikut orang2 tabliq agaknya. klang....bandar klang lah.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

ujee
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.08.2009
Ahli No: 11199
Posting: 77
Dari: kuantan

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 03-09-09 13:08


ye lah, tak baik cakap macam tu....tapi tak lah kak, semlm ujee kol kak ipar, kak ipar cakap ujee jangan lah risau sangat, dia kadang-kadang memang macam tu, esok lusa dia muncul lah, baru lah ujee lega sikit, asal ujee tahu dia bukan berada kat hospital, cukup lah..minggu ni cuti nuzul quran hari isnin, ujee nak ke klang, mana tau agaknya jumpa suami, kat kg delek baru


Bookmark and Share




  Member Information For ujeeProfil   Hantar PM kepada ujee   Pergi ke ujee's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» kecewa dengan suami...

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061489 saat. Lajunya....