Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jatuh kita pada hari ini bukan untuk mematahkan semangat dan harapan tapi pendorong kita dihari kemudian..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 25
Ahli: 0
Jumlah: 25




  Dari Galeri
sesi taaruf sesama muslimah...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 9 hari yang lalu
Swarig123: 26 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: Taknak singgah Singapore???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» Taknak singgah Singapore???

Please Mendaftar To Post


Oleh Taknak singgah Singapore???

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 17-08-09 16:56


Assalamualaikum

Kawan kawan semua taknak singgah singapore ke sebagai destinasi percutian anda??? kat sini senang dapat makanan halal... dun weri.. mana anda pergi, mesti ada makanan halal....

banyak jugak tempat tempat menarik boleh pergi.. seperti singapore flyers, sentosa dan banyak tempat lagi


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 15:42


Belum ada rezeki nak sampai sana. Kalau ke sana, bolehlah sayang semuanya bawa jalan-jalan ye..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 11-11-09 22:02


selalu mengharap untuk pulang kesana semula untuk berjumpa ahli keluarga.terakhir ke sana sewaktu saya darjah 4 @ 6 tak ingat. masih ramai relative di sana. mak ayah & abang sahaja yang selalu pergi melawat. selebihnya nenek, atuk & lelain yang akan naik ke kl.

insya allah ada masa & rezeki lebih akan ke sana juga - lebih-lebih untuk bawa suami ke tanah asal susur galur keluarga isteri dia ni ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 13:00


dulu,org johor kalau datang singapura tak payah pakai pasport.. sekarang ni saya tak pasti lah pulak macamana.. huhu.. teringan juga nak pergi sana


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 13:04


Pada 17-08-09 16:56 , sayang_semuanya posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Kawan kawan semua taknak singgah singapore ke sebagai destinasi percutian anda??? kat sini senang dapat makanan halal... dun weri.. mana anda pergi, mesti ada makanan halal....

banyak jugak tempat tempat menarik boleh pergi.. seperti singapore flyers, sentosa dan banyak tempat lagi


insyaallah akan kesana juga satu hari nanti...
ada atuk kat sana...
asyik atuk saja yang datang Malaysia...
mungkin tahun depan boleh ke sana...


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

DHambaAllah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11391
Posting: 20
Dari: Fort Nelson, Kanada

canada   avatar


posticon Posting pada: 12-11-09 17:31


Saya pun org S'pore dari Tampines. Dah dekat setahun belum balik lagi kesana. Tak tahu apakah perkembangan nya sekarang?



Bookmark and Share




  Member Information For DHambaAllahProfil   Hantar PM kepada DHambaAllah   Quote dan BalasQuote

zeti
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 13.06.2009
Ahli No: 10753
Posting: 56

blank   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 09:59


salam

susah sikit...sebab tidak ada kawan atau saudara mara kat sana

nak p melancong,bajet tak cukup

hehehehe


Bookmark and Share




  Member Information For zetiProfil   Hantar PM kepada zeti   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-11-09 12:14


Assalamualaikum sayang bukan tak nak pergi tapi kat malaysia ni pun belum habis lagi melawat dan melancung. tak habis bila cuti asyik melawat dapor lepas itu dan depan rumah. insyallah lah kalau ada rezeki nanti sampai. bila tak tau tunggu dapat tiket free agaknya.

cerita pasal singapore aka teringat dulu zaman kekanak kalau makcik ada rombongan pergi singapore seronok sangat bukan dapat ikut tapi kalau dia balik mesti banyak bawah buah2an macam apel, anggur lah. dia kata murah masih adalagi ke macam tu?


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-11-09 14:03


buahan buahan memang murah kat sini... hehehe... kalau sesiapa nak pergi, cari saja saya... boleh saya jadi tour guide antum semua


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

hudaahmad
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.08.2008
Ahli No: 8882
Posting: 31
Dari: germany

germany   avatar


posticon Posting pada: 27-11-09 23:31


Saya minat sangat melancong, tak kisah kat dalam malaysia atau luar, tapi kenalah bergantung pada kosnya, maklumlah bukan murah...

Singapore pun teringin jugak nak pergi... inshaAllah kalau diberi kesempatan, sampailah kat sana..


-----------------
Nasyid&#<br /><div align=

Bookmark and Share




  Member Information For hudaahmadProfil   Hantar PM kepada hudaahmad   Pergi ke hudaahmad's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066955 saat. Lajunya....