Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jangan buat esok, jika boleh dibuat hari ini

-- Abraham Lincoln

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Gordon29
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13711

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 36
Ahli: 0
Jumlah: 36




  Dari Galeri
assalammualaikum salam perkenalan buat semua=)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 11 jam, 51 minit yang lalu
Swarig123: 14 hari yang lalu
Gordon29: 23 hari yang lalu
cida1019: 27 hari yang lalu


Warisan Kita
Topik: Silat


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Warisan Kita
    »» Silat

Please Mendaftar To Post


Oleh Silat

Yoyoy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.07.2009
Ahli No: 11000
Posting: 53
Dari: www.yoyoyspa.com

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 29-07-09 18:08


Silat bukan sahaja untuk pertahankan diri, malah juga aktiviti riadah yang menyihatkan.

siapa minat silat kat sini? :kelip:
Silat apa?
Releven tak silat di masa kini?
Ada yang kata, masa sekolah boleh lah, bila dah kerja susah, dah kahwin lagi lah susah, betul ke?
habis jenayah makin banyak ni, apa kita nak buat, siapa yang kita boleh harapkan...

Kini silat semakin berkembang, silat2 yang dulu tak pernah dengar nama pun muncul. Ada juga kelas silat untuk wanita sahaja.

Dalam keghairahan terhadap silat, ada garis panduan silat oleh Jakim, so cek2 lah...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For YoyoyProfil   Hantar PM kepada Yoyoy   Pergi ke Yoyoy's Website   Quote dan BalasQuote

mayonis02
WARGA RASMI
Menyertai: 13.04.2011
Ahli No: 12904
Posting: 5
Dari: perak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 18-04-11 11:25


Salam..yoyoy..
silat memang bagus dr segi kesihatan dan mental..
dulu-2 lagi dah ada silat ni..cuma nya..
bergantung pada diri dan ketahanan fizikal &mental kita sama ada kita mampu mempelajari silat tu...

relevan ke tidak..bergantung pada individu itu dan penggunaan nya..

silat ni...kaalu diperhatikan secara jelasnya..hari-2 kita buat..contohnya membasuh pinggan ...
kan tapak tangan kita membilas tangan dengan begitu lembut dan berhati-2 sekali..macam tu juga kita mnggunakan bilasan tangan tadi untuk memulas tangan musuh kita...
yang ni memang tak nampak..kena imagine lebih sikit baru nampak gayanya...

lagi satu dalam tarian tradisional kita pun ada...mak yong ke..zapin ke..ingat saja-2 lompat ke...ada makna tu...


Bookmark and Share




  Member Information For mayonis02Profil   Hantar PM kepada mayonis02   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.045348 saat. Lajunya....