Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
keadilan yang ada pada seseorang laksana sebentuk mutiara . Meskipun yang empunya telah mati , mutiara itu tetap tinggal dengan cahayanya ..

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
assalamualaikum....salam ukhwah dari ana untuk sahabat2 semua....

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 31 hari yang lalu
jackurban: 32 hari yang lalu
porkalwais: 32 hari yang lalu


Masa Lapang
Topik: kepelbagaian bahasa


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Masa Lapang
    »» kepelbagaian bahasa

Please Mendaftar To Post


Oleh kepelbagaian bahasa

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-05-09 09:36


siapa sini tahu bahasa tamil....teringin belajar...macam susah saja...ada tak sesiapa pandai bahasa tamil..boleh lah ajar...:) :sopan:


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 31-05-09 20:16


salam...

sekolah saya ada kelas untuk bahasa tamil...

teringin juga nak belajar sementelah anak murid ramai kaum itu

tapi

baru tengok tulisan............... rasanya saya tak mampu ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 01-06-09 09:48


hukk.. bahasa tamil? hmm saya pernah dengar orang kata kalau lidah kita pendek,agak sukar untuk kita belajar bahasa tamil.. sebab sebutannya nanti akan jadi lain..hehe..

tapi apa pun boleh jadi kan.. yang penting,belajar dan usaha.. :sopan:


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 15:36


ikut cara pemerhatian saya la kan

ornag yang nafas panjang memang sesuai belajar bahasa ni sebab dorg jenih akan bercakap non stop

hikhikhik~~ ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 09:56


ade tak antum tahu laman web yg ade belajar bahasa tamil ni
?


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 10:02


banyak dik....

minta sahaja pakcik google carikan...- type 'learning tamil online'

ok


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 10:16


bahasa tamil dengan bahasa urdu len ye?? :berfikir:
ukthi naswafa nak blaja bahasa tamil snang nak ajar skolah tamil ke camne?? menarik nih ;-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 14:02


yup lain... urdu cam berpuitis skit, ada campur2 cam arab + rasanya org2 muslim yg guna

dia lebih kurang cam bahasa hindustan


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

mawarEmas
WARGA RASMI
Menyertai: 08.06.2009
Ahli No: 10700
Posting: 16
Dari: Negeri Sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 14:29


Dulu penah belajar satu ayat dlm bahasa tamil nie,cam nie ayat dia; na onney kadelligerin
maksudnya saya cintakan awak (klu tak salah ingat la)
tp klu bab tulisan dia mmg tak blajar lagi la :-)




-----------------
"Mencari cinta sejati umpama mencari berlian di dlm timbunan kaca,dlm pencariannya kita pasti akan terluka"


Bookmark and Share




  Member Information For mawarEmasProfil   Hantar PM kepada mawarEmas   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 15:50


Pada 10-06-09 14:29 , mawarEmas posting:

!!! QUOTE !!!

Dulu penah belajar satu ayat dlm bahasa tamil nie,cam nie ayat dia; na onney kadelligerin
maksudnya saya cintakan awak (klu tak salah ingat la)
tp klu bab tulisan dia mmg tak blajar lagi la :-)





:-o :-o peninggg...

nak belajar bahasa bangla.. :sopan: :sopan:
nahi..nahi..nahi bo lena.. :sopan: :sopan: :sopan:


-----------------



[ Telah diedit oleh: suterakasih85 pada 10-06-09 15:54 ]


Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 15:55


Pada 10-06-09 15:50 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 10-06-09 14:29 , mawarEmas posting:

!!! QUOTE !!!

Dulu penah belajar satu ayat dlm bahasa tamil nie,cam nie ayat dia; na onney kadelligerin
maksudnya saya cintakan awak (klu tak salah ingat la)
tp klu bab tulisan dia mmg tak blajar lagi la :-)





:-o :-o peninggg...

nak belajar bahasa bangla.. :sopan: :sopan:
nahi..nahi..nahi bo lena.. :sopan: :sopan: :sopan:



ni bukan bahasa bangla hihi :sopan:


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 15:58


he he ... itula...ramai member india...kdg2 geram tak faham dorg ckp...bile mintak ajar...ya allah susahnye nak sebut..buat sakit otak je..jadi tu la yg nak belajar sendiri...fahamkan sket2..:P


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-06-09 08:16


saye dah bukak nur_kamar...tq tp bile sy tanye kwn india sy die mcm berkerut sket..lame2 baru faham he he he...mungkin dialek sebutan lain kot tp maksudnye same....:P


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.071911 saat. Lajunya....