Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 23
Ahli: 0
Jumlah: 23




  Dari Galeri
gambar yang diambil semasa jalan2 kat pantai tanjung aru....

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: perasaan anda melihat umat islam ditindas


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» perasaan anda melihat umat islam ditindas

Please Mendaftar To Post


Oleh perasaan anda melihat umat islam ditindas

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-05-09 09:32


rasa satu macam saja perasaan bila melihat dan mendengar banyak umat islam dianiaya dan ditindas sesuka hati... :roll:


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-09 18:07


salamun alaik..
marah dan sedih sangat-sangat..tapi apakan daya..kita xpunya kuasa untuk melawan org yang aniaya umat Islam..
sedih bila kuasa2 besar dikalangan negara Islam pun tak mampu nak bertindak lawan kafir laknatullah..padahal jumlah umat Islam didunia lebih banyak dari yang kafir..
cuma mampu berdoa agar Allah berikan kekuatan pada umat yang dianiaya..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-06-09 15:41


rase marah..benci nyampah..
rase nk bergado pn ade..
maklum lar..
ira nie jenis yg agak brutal ckit...
xabeh2 nk di tindasnye agam kite..
plik btol lar..
kite xkaco pn die..
die plak cbuk nk kaco kite.. :-|


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 07:44


tidak beriman seseorang yg tidak mengasihi saudara seagamanya.
hmmmmm...mcm2 kita rasakan.
kalau kita syg pd saudara2 kita, kita kena teruskan tanggungjwb kita 'dakwah'. dakwah..jln yg tidak dismbt dgn kompang dan berliku2 laluanya.

ikutilah cara nabi kita dlm menangani setiap masalah


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

akuhambanya
WARGA RASMI
Menyertai: 08.09.2009
Ahli No: 11340
Posting: 4

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 08-09-09 20:33


Assalamualaikum
rasa sedih sangat melihat umat Islam ditindas
terfikir...Kenapa umat Islam sekarang lemah...
dimana silapnya..
mungkin rasa persaudaraan antara umat Islam sekarang tidak kuat...tidak sekuat persaudaraan Muhajirin dan Ansar..
ingatlah kuatnya persaudaraan dan kasih sayang antara muhajirin dan ansar hingga ada kaum ansar sanggup nak menceraikan isteri agar dapat dinikahi oleh kaum muhajirin..adakah persaudaraan kita sesama Islam pada hari ini mampu ketahap tersebut...


-----------------
Hidup Sekali Hiduplah Yang Terbaik


Bookmark and Share




  Member Information For akuhambanyaProfil   Hantar PM kepada akuhambanya   Pergi ke akuhambanya's Website   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 09-09-09 08:09


Assalamualaikum semua. sapa yang tak marah.
kak limah lagi marah. tapi kita kena bertindak sapa kata kita tak boleh buat apa-apa. apa kata bagi anda yang sedang belajar dan muda ini. belajar sungguh-sungguh dan bukti kan yang kita orang islam boleh berjaya. dan jangan anda termakan degn pujuk rayu orang kafir. ini tidak kebanyakan student akak tengok ramai yang bercinta dari minat belajar. anda sebagai pelapis harus bersedia dan inilah caranya untuk melawan kafir laknat ni. yang buat business buat betul-betul dan pelanggan jangan lah asik mengutuk atau mencerca bangsa sendiri yang baru nak mula . bagi mereka semangat itulah caranya bila kita nak orang seagama kita berjaya dan tidak dihina dan dicaci.

ALLAH HU AKBAR 3x (MELAYU jangan MUDAH LUPA)


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

ustazah_hidayah
WARGA RASMI
Menyertai: 27.11.2009
Ahli No: 11653
Posting: 4
Dari: negeri sembilan

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 27-11-09 01:35


salam...

jika ditanya kepada semua umat Islam berkaitan isu ni, ana pasti dengan yakin mereka semua marah atas tindakan orang kafir menindas orang Islam. kita juga turut sedih dan simpati di atas nasib yang menimpa mereka yang ditindas... Tetapi sejauhmana seseorang muslim itu sedih dan bersimpati kepada umat Islam yang ditindas oleh orang kafir???????


Bookmark and Share




  Member Information For ustazah_hidayahProfil   Hantar PM kepada ustazah_hidayah   Pergi ke ustazah_hidayah's Website   Quote dan BalasQuote

sury_ana
WARGA RASMI
Menyertai: 19.11.2008
Ahli No: 9399
Posting: 12
Dari: Kuala Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 29-11-09 10:36


Assalamualaikum..

Ye2. ana setuju ngat. siapa yang tak geram...sikit hati, sedih, dan beribu macam lagi lah perasaan.

Allah berfirmn yang brmksd:
"yahudi dan nasara tidak akan rdha pada umat islam shnggalh kita mengikut mereka"(Kalau salah, tolong btulkn..)

oleh itu, sentiasalh kita mnjg dr kita dr mngikuti mereka. berdoalh pada Allah agar kita dberi kekuatn untuk terus brjuang d jalan Allah dan berdolh agar Allah menolng umat islam yang d tinds. aplh kuasa kita untuk mghlg penindasan itu.

Wallahua'alam..
[ Telah diedit oleh: sury_ana pada 01-12-09 09:43 ]


Bookmark and Share




  Member Information For sury_anaProfil   Hantar PM kepada sury_ana   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.048838 saat. Lajunya....