Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 10-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jangan biarkan apa yang tidak boleh anda lakukan mempengaruhi apa yang boleh anda lakukan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
dari kiri diri sendiri dan sebelah tu best friend ana, ummu

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 7 hari yang lalu
Laurenjoy: 35 hari yang lalu
jackurban: 36 hari yang lalu
porkalwais: 36 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: kawan anda seorang gay.apa pendapat antum?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» kawan anda seorang gay.apa pendapat antum?

Please Mendaftar To Post


Oleh kawan anda seorang gay.apa pendapat antum?

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 18:18


Assalamualaikum

ana nak tanya pendapat antum semua..ana ada seorang kawan sekuliah..memang rapat dengan ana dan kawan baik ana..dia ngaku kat kami yang dia memang gay..tak tahulah nak nsihat bagaimana.. :-? kalau antum,apa tindakan antum?

eh sory ayat posting celaru..huhu..
[ Telah diedit oleh: nurzatul pada 29-05-09 18:19 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 30-05-09 09:19


pendapat naswafa..anti mesti selalu nasihat dia...lama-lama mana tahu terbuka hati dia untuk insaf...pendapat naswafa dalam apa pun keadaan kita tak boleh terlalu memaksa sebab nanti lain jadinya...usaha berterusan menjanjikan kemanisan dalam penyelesaian sebarang masalah walaupun kita tertekan tapi bila masalah selesai kita rasa manisnye kesabaran atas usaha yang kita lakukan :)


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 31-05-09 14:29


susah2..
create 1 titik keraguan dalam hati dia tentang lifestyle dia. insyaAllah dia akan cuba cari yang selebihnya.susahkn nak paham.
memang susah.usahalah.;)


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 31-05-09 17:49


salamun alaik..
syukran atas pendapat antum..
ana dan sahabat ana pernah tanya kat dia..xknla tak pernah ada perasaan langsung kat perempuan..lepas itu dia jawab even nampak perempuan bogel pun dia tak rasa apa-apa pun..lepas itu kami tnyala sejak bila dia jadi macam itu..dia cakap dari kecik lagi dia da tertarik pada lelaki..parents dia tak tahu pasal ini..dia 2 anak tinggal..memang agak spoil lah..solat 5 waktu memang tak buat langsung..kalau waktu kuliah kalau semua budak laki p solat jumaat dia rilex saja dalam kelas..tak tahulah nak nasihat bagaimana lagi..hanya doakan dia agar berubah..ana perasan yang dia ini macam perempuan kalau dari segi perasaan..hanya fizikal appearance saja lah macam lelaki normal..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

ada_nur183
WARGA RASMI
Menyertai: 05.09.2008
Ahli No: 8978
Posting: 16
Dari: Pulau Mutiara

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 18-07-09 21:53


:-? Assalamualaikum

Izinkan ana yang masih setahun jagung ini memberikan pendapat.
Memang susah untuk mengubah sesuatu yang telah sebati dalam diri lebih-lebih lagi ianya telah dipupuk sejak kecil.
Tapi ana yakin 100% bahawa Allah akan membantu orang yang memerlukan pertolongan. Mungkin dia sendiri tak mahu atau berasa putus asa untuk menjadi seorang yang normal.
Oleh itu, anti sebagai teman rapatnya tidak harus berputus asa dan sentiasa berdoa serta melakukan solat hajat supaya Allah membuka pintu hatinya untuk kembali ke pangkal jalan.
Walaupun mungkin akan mengambil masa yang lama namun kita perlu bantu golongan seperti ini untuk sedar fitrah mereka dalam pelbagai cara yang berhikmah.
Setiap perubahan mengambil masa yang lama. Ana harap dia sempat bertaubat sebelum terlambat. Good luck for you!
Jangan putus asa. Ana sokong anti. Teman yang baik takkan membiarkan temannya berada dalam kesesatan! :bunga:


Bookmark and Share




  Member Information For ada_nur183Profil   Hantar PM kepada ada_nur183   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 18-08-09 19:17


nasihat sedikit demi sedikit tanpa jemu, supaya dia pulang ke pangkal jalan... saya pun ada teman seorang gay


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

guidance
WARGA RASMI
Menyertai: 27.07.2009
Ahli No: 11027
Posting: 20

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-08-09 11:01


kena bawa dia pergi berubat juga...


Bookmark and Share




  Member Information For guidanceProfil   Hantar PM kepada guidance   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 21-08-09 14:23


kena bawa pergi ke kelas2 agama juga..
ini salah satu inisiatif juga untuk ubat hati..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-08-09 17:00


itulah..ana pun selalu juga kadang-kadang nasihat..
dalam gurau2 bagi sikit ayat pedas..
hehe..
tapi alhamdulillah bulan puasa ini dia puasa juga walopn solat tak buat langsung..
maybe 1 hari nanti dia akan berubah..
ana akan selalu doakan..
[ Telah diedit oleh: nurzatul pada 25-08-09 17:02 ]


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

dafiaisyah
WARGA RASMI
Menyertai: 17.01.2004
Ahli No: 3111
Posting: 12

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 24-09-09 00:36


dafi juga ada teman seorang gay tapi sekarang dia dah mula berubah untuk menjadi lelaki seperti fitrah yang sebenar...
memang payah dan susah nak ubah dia tapi jadi senang bila keinginan tu timbul dalam hati mereka ini...
apa yang dafi buat dulu belikan buku-buku agama yang ada kaitan dengan apa yang dia buat....macam apa hukum mereka buat macam tu tapi permulaan tu just buku2 agama yang ringan2..
insya-ALLAH kalau niat kita baik ALLAH akan sentiasa membantu.....


Bookmark and Share




  Member Information For dafiaisyahProfil   Hantar PM kepada dafiaisyah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 24-09-09 10:46


Salam, pada pendapat ana kena sentiasa nasihat pada dia.. jangan putus asa berikan nasihat.. ajak selalu dia ke ceramah agama dan juga berubat..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065195 saat. Lajunya....