Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tiada apa yang paling berharga di dunia ini selain dari kebahagiaan..tiada apa yang paling memilukan selain dari kesedihan..

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Dari Galeri
Assalamualaikum.. salam ta'aruf:)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu
Laurenjoy: 31 hari yang lalu
jackurban: 32 hari yang lalu
porkalwais: 32 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: sahabat berubah bila ada kekasih


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» sahabat berubah bila ada kekasih

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh sahabat berubah bila ada kekasih

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-05-09 14:40


naswafa ada kawan perempuan...dah lama kawan...tapi sekali dia bercinta terus berubah...dah tak bertegur dan berborak macam dulu...apa patut naswafa buat?buat tak tahu atau ignore saja... :-o duduk pulak sebilik...tapi dia dah tak peduli naswafa...


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 26-05-09 16:38


Assalamualaikum

ni pendapat kawan ana kepada ana...
buat tak tahu saja biarkan dia.. lama2 nanti bila dia susah or else dia akan cari ukhti naswafa semula...InsyaAllah..


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
WARGA RASMI
Menyertai: 18.09.2007
Ahli No: 7887
Posting: 4
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-05-09 07:29


org brcnta memang macam 2...
tambah-tambah yang baru brcnta..
lagi pula, perempuan memang akan lbihkan laki bla brcnta..
laki pula akan lbihkn kawan-kawan dia daripada gf dia sendiri...
biar saja kat dia..
bukan dia seorang kawan kita..
ramai lagi yang boleh buat kawan...


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

sayyidah_nafisah
WARGA RASMI
Menyertai: 18.09.2007
Ahli No: 7887
Posting: 4
Dari: penang

PulauPinang  


posticon Posting pada: 27-05-09 07:30


org brcnta memang macam 2...
tambah-tambah yang baru brcnta..
lagi pula, perempuan memang akan lbihkan laki bla brcnta..
laki pula akan lbihkn kawan-kawan dia daripada gf dia sendiri...
biar saja kat dia..
bukan dia seorang kawan kita..
ramai lagi yang boleh buat kawan...


Bookmark and Share




  Member Information For sayyidah_nafisahProfil   Hantar PM kepada sayyidah_nafisah   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 09:11


Assalamualaikum

Tak bestkan bila roomate sendiri buat tak hirau lagi kat kita bila dah ada kekasih..

Cuba lah ambil masa free dengan dia.. maybe sebelum nak tidur tu bercakapla dulu dengan dia.. Tanya perihal diri dia,kerja atau sebagainya..lepas itu cakap lah.. dulu kita selalu macam ni macam tu.. sekarang dah kurang.. dulu selalu share sama-sama sama ada susah dan senang tapi sekarang dah kurang.. dulu kita roomate yang rapat sekarang dah kurang..

mesti dia akan sedar sikit bila kita bagitahu macam tu.. kadang-kadang org bercinta ni tak sedar dia dah berkawan dengan seseorang tu membuatkan kawan yang rapat dengannya dulu berjauh hati dengan dia.. Maklumlah dah ada kekasih..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

shahzulfairah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10258
Posting: 68
Dari: Selat Tebrau

Johor   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 10:05


Pada 27-05-09 09:11 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Assalamualaikum

Tak bestkan bila roomate sendiri buat tak hirau lagi kat kita bila dah ada kekasih..

Cuba lah ambil masa free dengan dia.. maybe sebelum nak tidur tu bercakapla dulu dengan dia.. Tanya perihal diri dia,kerja atau sebagainya..lepas itu cakap lah.. dulu kita selalu macam ni macam tu.. sekarang dah kurang.. dulu selalu share sama-sama sama ada susah dan senang tapi sekarang dah kurang.. dulu kita roomate yang rapat sekarang dah kurang..

mesti dia akan sedar sikit bila kita bagitahu macam tu.. kadang-kadang org bercinta ni tak sedar dia dah berkawan dengan seseorang tu membuatkan kawan yang rapat dengannya dulu berjauh hati dengan dia.. Maklumlah dah ada kekasih..



saya sokong pendapat cik hales... apa kata awak buat something sikit.. macam ajak dia makan ke.. tak pun tapaukan dia makanan ke... ajaktgk dvd kat bilik ke.. hehhe... mungkin tu boleh merapatkan balik hubungan korng.. kalau tak berani cakap depan2.. bagi lah sms ke.. surat kat kawan naswafa... jelaskan situasi dan prasaan nas.. mana tau.. dia sedar nanti kan3....


Bookmark and Share




  Member Information For shahzulfairahProfil   Hantar PM kepada shahzulfairah   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 11:30


sedikit cadangan daripada saya..
kalau dia dah jadi begitu, jangan kita berdiam diri sahaja. cuba fikirkan cara-cara yang boleh membuatkan dia tersedar sikit tapi janganlah dengan cara yang tidak baik. mungkin cara cik halesolurun_84 boleh dipertimbangkan. pandangan cik suterakasih85 pun boleh difikirkan tapi kalau kawan tu jenis yang memang tak ambil kisah dan sekadar menjadikan kawan tu untuk sesuatu yang terdesak sahaja, rasanya sampai bila-bila pun dia takkan sedar.

di antara sahabat dan kekasih,
sayangnya sahabat kerana ILAHI (insyaALLAH),
kasihnya sang kekasih boleh berubah,
jika dia bukan tercipta untuk "peneman" diri..
dari itu jangan mudah hanyut wahai sang puteri,
moga sentiasa istiqamah mengawal diri.

(peringatan untuk saya juga..insyaALLAH).


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 14:34


naswafa dah buat tapi nak tak nak saja gayanya...kadang-kadang terfikir nak saja pindah bilik seorang saja jadi tak pyhla penat2 nak fikir karenah org kan...tapi naswafa cuba jugak biarlah nampak seolah naswafa saja berusaha...kadang-kadang naswafa rasa macam nonsense saja buat macam ni...


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 20:28


ye naswafa harap enti bersabar dan berusaha kearah kebaikan..sesungguh Allah sentiasa bersama orang yang sabar.. Maybe itu adalah pengajaran..


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 03:08


salamun alaik..
ciannya naswafa..
ada antara kawan-kawan ana pun macam 2 juga prangainya..da break up baru cari kita..tak apalah banyakkan sabar ye..tapi jangan lgsung jauhkn diri dari roomate anti 2..
tgur2la juga biar silaturrahim 2 tak putus..
insyaAllah nanti dia akan sedar juga 1 hari nanti yang anti sahabat dia yang baik..(^_^)


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 08:40


semalam naswafa nekad nak baiki hubungan persahabatan...biarlah buat muka tembok asalkan keadaan pulih macam biasa...hasilnya semalam dia dah boleh borak macam biasa dan naswafa dah malas nak ambil pusing..naswafa akan buat keadaan macam biasa walaupun nampak macam naswafa saja berusaha...biarlah...terima kasih pada ukhawat semua...doakan kebahagiaan kita semua ye....:)


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 15:50


Lumrah dunia.. Bukan kalau ada kekasih saja, kadang-kadang ada kawan baru pun boleh lupakan kawan lama. Tak apalah, yang penting nawsafa dah jalankan tanggungjawab sebagai seorang sahabat, tegur saja dia macam biasa. mudah-mudahan tersentuh jugalah hati dia. Mungkin dia pun tak sedar yang dia mengecilkan hati nawsafa..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 16:22


aah...mungkin dia tak sedar cara dia boleh kecilkan hati kawan dia sendiri..tapi memang tak logik jika tak bertegur siapa...tapi bila kekasih telepon boleh berborak lama...naswafa rasa sangat janggal...tapi apapun selagi naswafa boleh buat muka tembok naswafa akan buat...walaupun dalam hati memang malas nak layan :P


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 07:45


..kadang-kadang kesabaran amat perlu dalam berkawan ni cik naswafa. bertegur sapalah dengan baik, kalau dia buat tak endah jugak takkan kita pun nak buat benda yang sama. kalau kebaikan dibalas dengan keburukan, sabar itulah penguat diri. dalam hati mungkin ada yang tidak puas hati, tapi kalau diturutkan rasa hati takut nanti ada "mahluk" lain yang mencelah dan mengambil kesempatan..insyaALLAH, peringatan untuk saya jugak. ;-)


-----------------
Hidup mesti terus...



Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 10:25


aah betul tu...kemanisan bersabar akan kita rasa lepas kita berjaya hadapi semua tu....sekarang naswafa buat macam biasa dan cuba seimbangkan keadaan semule....apa-apa pun setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannye kan....:)


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 29-05-09 16:47


macam kes saya pula....

kawan rapat sejak tadika terus terputus hubungan bila dia bergelar isteri.padahal zaman belajar dulu walau terpisah lain sekolah, lain univ, kami memang tetap kan berjumpa. keluarga dia + atuk nenek pun dah jadi rapat macam saya & ni sebahagian dari ahli keluarga masing-masing.

ingat lagi hari perkahwinan dia.... dia lambai dari jauh dan kami(saya & kawan-kawan lain) balas lambaian dia. bila nak rapatr, suami dia bawa dia pergi jauh. sampailah saya sendiri tarik tangan dia dari suami dia dan serahkan hadiah 'istimewa'. lepas sebulan baru dia hubungi saya ucap terima kasih sebab waktu tu memang tak sempat nak cakap apa.

sewaktu hari pernikahan /perkahwinan saya... dia balik ke kg suami dia di pantai timur. walhal berkali2 memesan untuk hadir ke majlis... rumah antara dia & mak ayah pun selang lorong sahaja tapi senantiasa dicari alasan oleh suami dia untuk 'menidakkan' apa yang sepatutnya.

kalau telefon... sekiranya suami dia yang angkat... memang takkan berpeluang untuk cakap... hingga kini. tapi kawan saya sentiasa mengambil peluang untuk berjumpa kawan-kawan sewaktu raya.dia akan tunggu di tepi pintu muslimat untuk berjumpa dan bersalam.

mula-mula.. memang terlalu kecil hati. tapi bila fikir balik... asalkan dia dah gembira dengan keluarganya.... saya pun gembira sama


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

nahdatul_adawiyah
WARGA RASMI
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10721
Posting: 3
Dari: Selangor-Negeri9

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 00:11


kalo kte wat2 gurau la ng kwn tu.. ckp la, sejak dah ade bf xingt dh kte kt cni ye..(tp dlm nada bergurau sambil perli lah)
huhu...cme cdgn je..slalu wat cmni je ng kwn2 yg camtu..(eh,pe la yg kte tls ni..hehe)


Bookmark and Share




  Member Information For nahdatul_adawiyahProfil   Hantar PM kepada nahdatul_adawiyah   Pergi ke nahdatul_adawiyah's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-06-09 09:55


hmm...skrg ni naswafa dgn roomate naswafa tu dah ok semula...naswafa buat dan cube sebaiknye..hasilnye die dah kembali mcm dulu....ape yg terjadi skrg die ade problem dgn bf nye.....( tak sesuai tol ) :)....tp naswafa tak kisah..janji die tak buat sikap mcm tu lg...


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 11-06-09 07:52


tapi semalam die dah pindah bilik mase naswafa takde kat umah...kenape die buat mcm tu?bile tanye die ckp saje je...n bilik naswafa nanti kwn die dtg duduk...memang naswafa betul2 tak faham..sedangkan kami dah bertahun berkawan....tp naswafa tak kisah..naswafa lebih suke pikirkan yang positif...


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 12-06-09 09:07


tidak mengapa,yang penting awak bahagia and dia pun bahagia.. di dunia and akhirat InsyaAllah :-)


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» sahabat berubah bila ada kekasih

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.078121 saat. Lajunya....