Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 21-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
BANYAK DIAM TIDAK SEMESTINYA BODOH,B ANYAK CAKAP TIDAK SEMESTINYA CERDIK, KRN KECERDIKAN ITU BUAH FIKIRAN, ORG CERDIK YG PENDIAM LEBIH BAIK DR ORG BODOH YG BANYAK CAKAP
-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
hasanah

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 10 jam, 33 minit yang lalu
uzmawahida: 12 hari yang lalu
fayyzah: 24 hari yang lalu
bintanghatee: 31 hari yang lalu


Kenalkan Diri
Topik: suami tak banyak cakap


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» suami tak banyak cakap

Please Mendaftar To Post


Oleh suami tak banyak cakap

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 10:26


macam mana nak jadikan suami dari tak banyak cakap jadi peramah?yelah bila kita saja cakap banyak tapi suami balas sekadar jawab apa yang di tanya saja... :berfikir:


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 10:36


bangkitkan lah isu-isu yang menarik minat suami naswafa tu.. bercerita tentang kegemaran dia misalnya..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 10:39


naswafa belum kawin tapi bila tengok kawan-kawan yang dah kawin dan bf sekarang memang tak banyak cakap...kadang-kadang kita saja cakap banyak...itu yang bengang jugak...bila fikir balik agaknya lelaki memang jenis tak banyak cakap agaknya.....


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 21:25


salam..

keluarga saya jenih banyak cakap + peramah. manakala keluarga mertua + suami saya terlalu pendiam. kadang soalan pun tak nak jawab kalau MEREKA rasa tak penting untuk dijawab ;)

bengang? tak juga.. cuma terasa sikit sebanyak sebab pernah juga sekali mertua terlepas kata-sejak dah kawin, suami dah pandai merapu(sebab saya jenih suka melawak.. jadi bila suami pun dah pandai melawak.. maka dianggap suka merapu).

masuk tahun 3 ni.... anggap biasa sahaja. sementelah ipar duai (yang kawin dengan adik beradik suami seramai 12 org)pun jenih banyak cakap... kira ada kawan lah banding terasa seorang.. :)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

saidatul_aisyah
WARGA RASMI
Menyertai: 28.09.2008
Ahli No: 9118
Posting: 18
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 23:09


kak nur kamar memang kelakar...ana rasa seronok jugak kalau kita banyak bercakap...tapi bukan merapu lah...biar lah apa org nak kata...yang petang kita happy...


Bookmark and Share




  Member Information For saidatul_aisyahProfil   Hantar PM kepada saidatul_aisyah   Pergi ke saidatul_aisyah's Website   Quote dan BalasQuote

ummi_solehah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 9783
Posting: 57
Dari: JayBee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-05-09 11:07


Salam..
alah bersyukur lah tu,..
nanti Kalau dapat suami banyak cakap, kita pula tak boleh tahan dengar dia membebel saja, ada saja yang tak kena.:roll:
Lagi lah kita sakit hati,..sabar sajalah...
Terima lah seadanya...aaminn :bunga:


-----------------
@@Permulaan sabar adalah pahit tapi Manis [email protected]@


Bookmark and Share




  Member Information For ummi_solehahProfil   Hantar PM kepada ummi_solehah   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 23-05-09 13:44


Kenapa ummi..

hubbby saja ini banyak cakap ye... sabar ye ;)

**ketawanya pendek sahaja... bagai sengaja, direka.. namun penuh bermakna... lantas mengubat, segala duka ;) (petikan lirik lagu suhaimi meor hamzah)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-09 19:16


Selalunya kontra, salah seorang mesti pendiam seorang lagi banyak cakap kan.. :-o :-o :-o


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-05-09 14:44


itula...kadang-kadang lebih baik dia diam dari bercakap...kadang-kadang betul jugak ckpnye..tapi kadang-kadang bila kita seronok saja bercerita...jwpnnye...oooo...okla tu...lepas itu pandang tv..waaaaaaaa....bila tanya dengar ke tak..jawabnya...lah dengar katanya....adoi seribu kali...:p


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

aqil
WARGA RASMI
Menyertai: 03.11.2009
Ahli No: 11568
Posting: 10
Dari: Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 09:47


huhuhu
topik ni bukan diletak disini sepatutnya,kan?
tapi tak apa..kita di Hanan boleh kongsi macam-macam


-----------------
Everything I Do
I Dedicate To You


Bookmark and Share




  Member Information For aqilProfil   Hantar PM kepada aqil   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 04-11-09 12:00


nasib baik dapat suami yang peramah... :D

kalau suami yang tak banyak cakap tu, kita kena tau dia minat apa...
kemudian, banyakkan topik yang dia minat...


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

I_Luv_mySelf
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 09.10.2009
Ahli No: 11463
Posting: 23

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 14:21


salam semua...

ayah saya pendiam saja..mak agak banyak cakap....^_^


Bookmark and Share




  Member Information For I_Luv_mySelfProfil   Hantar PM kepada I_Luv_mySelf   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-11-09 14:30


bak kata kawan saya

Kalau anda dua dua kuat bercakap... takkan lah dinding pulak nak jadi tukang dengar....

ehehehe ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.076058 saat. Lajunya....