Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 02-06-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Jatuh kita pada hari ini bukan untuk mematahkan semangat dan harapan tapi pendorong kita dihari kemudian..

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
Hmm, ni ana dengan best friend ana, Hanani...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 3 hari yang lalu


Kenalkan Diri
Topik: suami muda


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kenalkan Diri
    »» suami muda

Please Mendaftar To Post


Oleh suami muda

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 10:20


:kelip: pendapat anda bersuami muda....bahagia ke sebaliknya... :berfikir:


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

hanku
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 27.01.2009
Ahli No: 9740
Posting: 136
Dari: cheras

malaysia  


posticon Posting pada: 22-05-09 13:19


hurmm..abang ipar saya muda 4 tahun dr kakak saya..mean sebaya saya

hurmm..tapi kan pendapat saya..umur tu tak ada hal..sebab Nabi Muhammad SAW berkahwin dengan wanita yang lebih berusia,,begitu juga dengan Nabi Yusuf AS kan?

bagi saya..perangai tu yang penting....


Bookmark and Share




  Member Information For hankuProfil   Hantar PM kepada hanku   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 13:45


wah, abang ipar sebaya awak hanku.tak pernah jumpa situasi ini.
adik ipar saya pun 2thn lebih muda dr adik perempuan saya.
tak ada masalah rasanya.ok saja.
[ Telah diedit oleh: myway pada 22-05-09 13:46 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 22-05-09 21:21


salam...

tua ke.. muda ke...

kematangan dan rasa tanggungjawab sebagai suami tu yang lebih perlu diperhatikan. ni... kadang tua saja umur, tapi lebih teruk attitud &tak matang dari isteri


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

benevolent_girl
WARGA RASMI
Menyertai: 12.04.2009
Ahli No: 10367
Posting: 6
Dari: alostaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-09 11:28


age is hanya a matter of numbers. yang petang mental maturity..


Bookmark and Share




  Member Information For benevolent_girlProfil   Hantar PM kepada benevolent_girl   Quote dan BalasQuote

benevolent_girl
WARGA RASMI
Menyertai: 12.04.2009
Ahli No: 10367
Posting: 6
Dari: alostaq

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 23-05-09 11:29


age is just a matter of numbers. yang penting mental maturity..


Bookmark and Share




  Member Information For benevolent_girlProfil   Hantar PM kepada benevolent_girl   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-05-09 19:13


Pada 22-05-09 21:21 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

salam...

tua ke.. muda ke...

kematangan dan rasa tanggungjawab sebagai suami tu yang lebih perlu diperhatikan. ni... kadang tua saja umur, tapi lebih teruk attitud &tak matang dari isteri



Betul uh. Kematangan yang penting. Umur tua pun macam kanak-kanak ribena payah juga..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

naswafa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 22.05.2009
Ahli No: 10600
Posting: 49

blank   avatar


posticon Posting pada: 26-05-09 14:50


naswafa pernah kawan dengan lelaki muda tapi matang fikiran dari kita...pernah kawan dengan lelaki berusia tapi tak matang...mana agaknya lebih baik...padahal dua-dua baik...


Bookmark and Share




  Member Information For naswafaProfil   Hantar PM kepada naswafa   Quote dan BalasQuote

putriadam
WARGA RASMI
Menyertai: 10.08.2008
Ahli No: 8856
Posting: 1
Dari: ums,kota kinabalu

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 27-05-09 11:39


salam.senior saya, bersuamikan lelaki yang muda 2 tahun darinya. nampak bahagia dan suami dia pun matang


Bookmark and Share




  Member Information For putriadamProfil   Hantar PM kepada putriadam   Quote dan BalasQuote

kayu_Manis86
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 07.02.2009
Ahli No: 9802
Posting: 22
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-05-09 11:54


usia hanyalah soal angka yang sentiasa berubah mengikut peredaran masa, yang lebih penting adalah sikap brtanggungjawab dan ciri-ciri seorang pemimpin..suami adalah coach dalam gelanggang kecil sebuah rumahtangga..betul tak sahabat?


-----------------
Bekunya airmata dari kerasnya hati, kerasnya hati dari banyaknya dosa, banyaknya dosa dari lupanya mati, lupanya mati kerana terlalu cintakan dunia..


Bookmark and Share




  Member Information For kayu_Manis86Profil   Hantar PM kepada kayu_Manis86   Quote dan BalasQuote

najah_1424h
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 04.05.2003
Ahli No: 951
Posting: 32
Dari: setiu, terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 28-06-09 20:46


emm..me myself older one year than my suami..kematangan seseorang bukan pada usia..yang penting tunai tanggungjawab sebaik mungkin as a husband or wife. sentiasa perbaiki diri semoga mjdi terbaik,ikutan untuk anak-anak. sentiasa mematangkan diri. my husband actually lebih matang than me lagipun he is the head of family automatic matang sendiri.

..mencari keredhoaan Allah..


-----------------
teacherNajah


Bookmark and Share




  Member Information For najah_1424hProfil   Hantar PM kepada najah_1424h   Quote dan BalasQuote

nursyurga
WARGA RASMI
Menyertai: 30.06.2009
Ahli No: 10866
Posting: 3
Dari: Balik Pulau

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 30-06-09 15:59


assalamualaikum..

Berdasarkan pengalaman saya, suami saya lebih muda dari saya.. kalau ikut masihi muda setahun kalau calendar islam 2 tahun muda. Tapi bila da kahwin ni tak rasa dia muda pun...kadang-kadang saya ni lagi keanak-anakan dengan dia..banyak sangat manja dengan dia.. langsung tak fikir soal umur...ya betul umur tu hanya pada nombor saja..


Bookmark and Share




  Member Information For nursyurgaProfil   Hantar PM kepada nursyurga   Quote dan BalasQuote

sofya
WARGA RASMI
Menyertai: 01.04.2009
Ahli No: 10314
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 02-07-09 23:45


salam....

ada yang ok ada yang tak ok...
abang ipar saya 2thn lebih muda...
suami sepupu saya 5thn lebih muda dr dia..
alhamdulillah macam ok...

semuanya ditentukan Allah....
rajin2lah berdoa moga dapat yang baik dan sesuai dengan kita..

ada juga...yang tak ok..
kawan saya ayah dia lebih muda dr mak dia..kalau gaduh asyik nak menang saja...lepas itu asyik ugut nak kahwin lain, katanya dia boleh dapat yang lagi muda....
entahlah....lelaki kadang-kadang tak pandai menghargai wanita yang baik...suka ambil kesempatan..betul ke?

walallahua'lam


Bookmark and Share




  Member Information For sofyaProfil   Hantar PM kepada sofya   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 25-08-09 18:24


tak kisah lah suami muda.... janji bertanggung jawab...

2 dari makcik saya, suaminya lebih muda dari makcik saya... Alhamdulillah, mereka bertanggung jawab... hee... :)


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.077497 saat. Lajunya....