Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 03-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Tak kiralah berapa kali anda jatuh; yang penting ialah berapa kali anda boleh bangun kembali selepas jatuh.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 11
Ahli: 0
Jumlah: 11




  Dari Galeri
ni ler dier afnan...budak MMU

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 8 jam, 51 minit yang lalu


Muslimah Remaja
Topik: salam, lelaki tahu dalaman wanita?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, suterakasih85
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Remaja
    »» salam, lelaki tahu dalaman wanita?

Please Mendaftar To Post


Oleh salam, lelaki tahu dalaman wanita?

iznie92
WARGA RASMI
Menyertai: 13.03.2009
Ahli No: 10000
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 02:24


salam...ana baru saja kenal website ni..and ana rasa teruja sangat nak join web ni walaupun belum dapat pasword...;)
ni blog rasmi ana... http://iznie92.via.my/
harap dapat eratkan ukhwah dengan rakan-rakan ahli hanan.com....

nak tanya sikit....ana ada sedikit kemusykilan...sapa tau pasal iqrob?

kat sekolah ana, kami selalu discuss pasal i'qrob...
tau tak?
orang laki ni boleh kenal wanita punya "dalaman / peribadi" dengan melihat beberapa anggota badan dan cara wanita tersebut berjalan.

macam budak laki kelas ana sendiri pun mengaku yang mereka memang tengah meng' iq'rob perempuan bila ditanya kepada mereka.
itu pun selepas budak perempuan rasa pelik selepas selalu dipandang dengan pandangan tajam dan mengasyikkan dari kaum adam.

contohnya: mereka akan tengok kening kita and tahu sama ada kita datang haid ke tak.. lepas tu ada juga yang boleh tahu perempuan tu sembahyang ke tidak...

lelaki juga boleh tahu perempuan tu masih dara ke tidak dengan melihat tumit kakinya (kalau tak silap)..sebab tu kita diwajibkan menutup aurat/... kaki kan aurat..so, pakai lah stokin...

lepas tu, pasal alat sulit wanita, dan sebagainya, semuanya dapat dikenali dengan mudah oleh lelaki...

terlalu banyak sebenarnya...

tapi, tak semua laki tahu...hanya laki yang beriman dan belajar kitab saja yang tau..

wa llahu 'alam...

so, ada sesiapa yang tau lagi tak pasal ini? dan macam mana lelaki ni dapat tau? kongsi please....


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For iznie92Profil   Hantar PM kepada iznie92   Pergi ke iznie92's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 10:19


Assalamualaikum

Selamat datang ke portal hanan buat iznie92 ;-)
Tak dinafikan ada sesetengah lelaki boleh membaca tentang 'dalaman' wanita..
Tak mengapa dik..
Selagi kita menjaga pergaulan... Aurat.. Tutur kata..
Semua tu tak menjadi masalah pun buat kita..
Biarlah orang nak tengok kita macam mana pun...
Janji.. kita adalah kita..
Tiada hak orang lain mempertikaikan Kenapa kita begitu dan begini.. ;-)

Saya kongsikan apa yang saya ketahui:..
: Pipi melambangkan breast wanita..
: Kening melambangkan datang haid
: Bibir melambangkan bahagian sulit dan kesihatan dalaman
: Warna kulit di lengan bawah melambangkan warna breast
: Tapak tangan melambangkan saluran peranakkan kita..
: Tumit melambangkan dara ataupun tidak dan segi kesihatan..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 11:03


Salam, yang penting kita tutup aurat seperti yang diwajibkan.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

iznie92
WARGA RASMI
Menyertai: 13.03.2009
Ahli No: 10000
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 13:11


salam....betul.....yang penting jaga aurat....

tapi takot juga.....
adush!!


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For iznie92Profil   Hantar PM kepada iznie92   Pergi ke iznie92's Website   Quote dan BalasQuote

iznie92
WARGA RASMI
Menyertai: 13.03.2009
Ahli No: 10000
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 13:14


erm...ada lagi kan...pasal kuku....
tapi tak ingat apa dia...


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For iznie92Profil   Hantar PM kepada iznie92   Pergi ke iznie92's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 13:20


erm.. kuku?
kalau ada bunga kuku tu kiranya sihat lah..
hehe..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 13:44


salam..

erm...

kadang mereka ni tak tau...
tapi biasalah perempuan ni.. bila diprovok... terus ngaku.padahal lelaki tu setakat try and error.

usah dilayan sangat orang-orang yang suka nak meng i'rob kita2 ni. ....macam lah diri mereka tu bagus sangat sampai nak mengintai latar diri perempuan.

***tau juga nak 'tengok' lelaki ni... ;)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

iznie92
WARGA RASMI
Menyertai: 13.03.2009
Ahli No: 10000
Posting: 5
Dari: kedah

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 13:57


aik?? yang lelaki pun ada juga ke??

husy...kalau ada pun....
tak teringin nak tengok....;p
:)


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For iznie92Profil   Hantar PM kepada iznie92   Pergi ke iznie92's Website   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-03-09 17:01


Pada 13-03-09 13:57 , iznie92 posting:

!!! QUOTE !!!

aik?? yang lelaki pun ada juga ke??

husy...kalau ada pun....
tak teringin nak tengok....;p
:)


bukan tak teringin tengok ditgk..memang tak ada apa yang nak menarik untuk ditgk hihi.. selain akhlak dan budi perkerti mereka... ;-)


Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

Yoyoy
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 23.07.2009
Ahli No: 11000
Posting: 53
Dari: www.yoyoyspa.com

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-07-09 16:44


ilmu bermanafaat kalau guna pada tempatnya...

ilmu iqrob tu memang berguna untuk lebih mengenali peribadi.. patut guna masa nak tengok bakal isteri, tengok tapak tangan dengan muka saja... dah tau semua, sihat ke tak, BMI berapa, color kulit ...

selain ilmu tu banyak lagi ilmu seumpamanya...contohnya

Iridology... ni tengok anak mata.. boleh diagnos penyakit, taraf kesihatan, tanda-tanda awal penyakit

Saraf tangan... tengok tapak tangan...


Pernafasan.. berdasarkan nadi tangan... macam cerita kungfu hong fe hung..

ada lah saya artkel pasal iridology dah saya muatkan kat blog


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For YoyoyProfil   Hantar PM kepada Yoyoy   Pergi ke Yoyoy's Website   Quote dan BalasQuote

mujadihahsolehah
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 24.09.2009
Ahli No: 11393
Posting: 36
Dari: kuala lumpur

blank   avatar


posticon Posting pada: 24-09-09 18:45


ada benarnya..
tapi hanya muslimin yang belajar ilmunya saja yang akan tau..

apa yang penting?
TUTUPILAH AURATMU WAHAI MUSLIMAH SOLEHAH
PELIHARALAH MAHKOTA PERHIASANMU


-----------------
Didalam hidup ini, kita tidak boleh lari dari masalah, masalah merupakan liku dan rintangan yang patut kita lalui. tabahkan hatimu wahai manusia
[ Telah diedit oleh: mujadihahsolehah pada 24-09-09 18:46 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mujadihahsolehahProfil   Hantar PM kepada mujadihahsolehah   Pergi ke mujadihahsolehah's Website   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-09 14:18


Pada 13-03-09 13:20 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. kuku?
kalau ada bunga kuku tu kiranya sihat lah..
hehe..









apa kebendenye bunga kuku tu..
cerita sikit..


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

aiaishah
WARGA RASMI
Menyertai: 03.02.2010
Ahli No: 11885
Posting: 2
Dari: GOMBAK

blank   avatar


posticon Posting pada: 04-02-10 02:36


takut juga kadang-kadang dengan orang laki macam 2 tapi apa2pn dia tak boleh baca hati kita ... hanya ALLAH yang lebih memahami hambanya...


Bookmark and Share




  Member Information For aiaishahProfil   Hantar PM kepada aiaishah   Quote dan BalasQuote

akhwat
WARGA RASMI
Menyertai: 20.11.2009
Ahli No: 11629
Posting: 4
Dari: tasek gelugor

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 12-02-10 23:33


ada saya dengar....
kalau bulu tangan (bulu roma banyak )
nafsu kuat....
tak tahu lah betul ke tak....



Bookmark and Share




  Member Information For akhwatProfil   Hantar PM kepada akhwat   Quote dan BalasQuote

SiNaRaBaDi
WARGA RASMI
Menyertai: 12.02.2010
Ahli No: 11901
Posting: 20

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 13-02-10 19:57


Pada 13-03-09 13:20 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

erm.. kuku?
kalau ada bunga kuku tu kiranya sihat lah..
hehe..



Salam.,
ana nak tanya, bunga kuku tu macam mana?
ALHAMDULILLAH, syukran buat kawan-kawan yang berkongsi,
jika ada lagi boleh sama-sama dkongsikan ye sahabat..
ana pun sebenarnya tengah nak belajar juga perkara ni.
harap ada yang sudi berkongsi.

JazakaALLAH:-)


Bookmark and Share




  Member Information For SiNaRaBaDiProfil   Hantar PM kepada SiNaRaBaDi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.081642 saat. Lajunya....