Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 34
Ahli: 0
Jumlah: 34




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam ukhwah bt smua :)..smoga hubungan kita sesama ISLAM akan kekal Selamanya

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 7 hari yang lalu
Swarig123: 24 hari yang lalu


Muslimah Surirumah
Topik: Memahami hati suami


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, mazidah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Surirumah
    »» Memahami hati suami

Please Mendaftar To Post


Oleh Memahami hati suami

ummi_solehah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 03.02.2009
Ahli No: 9783
Posting: 57
Dari: JayBee

Johor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-09 15:07


Assalamualaikum ...
Bagaimana nak memahami @ memikat hati suami ye?
kadang-kadang tu punca pergaduhan datangnya dr perselisihan faham antara suami isteri, betul tak?
;-)


-----------------
@@Permulaan sabar adalah pahit tapi Manis [email protected]@


Bookmark and Share




  Member Information For ummi_solehahProfil   Hantar PM kepada ummi_solehah   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 11-03-09 15:14


Permulaan sebuah perkahwinan biasanya pasti ada sedikit perselisihan faham kerana masing-masing dibesarkan dalam situasi berbeza, adakalanya salah seorang patut beralah. Lupakan siapa salah dan betul. Jika salah seorang sedang marah seorang lagi kena jadi penyabar. Kalau dua-dua pemarah dan angin, rasanya payah nak baik..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

yumna
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 25.03.2009
Ahli No: 10224
Posting: 29
Dari: Tasmania, Australia

australia   avatar


posticon Posting pada: 25-03-09 12:04


ummi.. kena selalu berbincang.. masa memula kahwin dulu yumna pernah lalui saat genting gara-gara tak faham apa kehendak suami. Bila dah berbincang.. luahkan ketidakpuasan hati antara pasangan.. kita cuba perbaiki kelemahan diri supaya rumahtangga harmoni.

Apa pun yang penting komunikasi dengan pasangan dan jangan pendam perasaan. Harap membantu ummi.


-----------------
Jemput datang rumah di Tassie.. http://yumnayusouf.fotopages.com jangan lupa bagi salam dulu ye..


Bookmark and Share




  Member Information For yumnaProfil   Hantar PM kepada yumna   Pergi ke yumna's Website   Quote dan BalasQuote

nafisatul
WARGA RASMI
Menyertai: 28.03.2009
Ahli No: 10261
Posting: 2
Dari: Kuala Lumpur

Kedah   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 14:35


Masa mula-mula kahwin, kedua-dua pasangan baru mula nak serasi, mesti ada lidah yang tergigit. Bagi saya, satu saja, kena sabar, itu yang utama. Bila suami marah atau tegur, jangan sekali-kali menjawab, diam saja dulu. Bila nampak dah reda, kita cuba cakap baik-baik. Kalau kita betul-betul sayangkan suami, dah tentu kita taknak rumahtangga kita penuh dengan kemurungan, marah2 kan..jadi bila kita sama-sama ada usaha untuk keharmonian, InsyaAllah akan selesai. Satu lagi, marah tu tak mengapa, tapi sikit-sikit saja lah, tapi bahaya kalau simpan dalam hati, itu kita kena elak.


-----------------
Aku mencintai DIA kerana telah menganugerahkan aku seorang lelaki bernama suami...


Bookmark and Share




  Member Information For nafisatulProfil   Hantar PM kepada nafisatul   Pergi ke nafisatul's Website   Quote dan BalasQuote

LIZAtshirt
WARGA RASMI
Menyertai: 02.04.2009
Ahli No: 10321
Posting: 4
Dari: Petaling jaya

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 18:46


Masa mula-mula berumahtangga memang kena banyak bersabar.....paling penting tolak ansur dan cuba memahami.kalau boleh jagan bergaduh time PENAT!!!!!!!!! banyakkan berdoa pada allah swt.Sebelum tidur maafkan pasangan.CHEWAH macam pakar MOTIVASI pula..
Ada masa wargaa hanan semua sila lawati blog
http://islamtshirt.blogspot.com/


-----------------
Pembekal Tshirt Muslimah
http://islamtshirt.blogspot.com/
Jika Berminat sila layari laman web diatas


Bookmark and Share




  Member Information For LIZAtshirtProfil   Hantar PM kepada LIZAtshirt   Pergi ke LIZAtshirt's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-04-09 19:46


salam...

org kata 5 tahun pertama waktu paling kritikal.. sebab kita memang mula nak belajar memahami..dah cecah 10 tahun.. kena sabar dengan perangai anak pulak(Kalau yang ada anak)

jadi memang banyak perkara kena sabar.. dia sabar dengan perangai kita(lelaki selalunya pendam saja tang mulut tapi luah tang perangai) & kita sabar dengan perangai dia(perempuan ni memang akui ratu air mata ++ potpetpotpet merata)

Kalau yang jenis senang ajak bincang.. syukurla... kira allah permudah urusan untuk mencapai persefahaman.. tapi Kalau jenih yang pendiam melampau tu...apakan daya... sabarje lah... mudah mudahan urusan di masa depan kan lebih mudah dr yang dilalui pada masa sekarang

apa pun.. macam makan sambal belacan... yang pedas & berbau limau itulah yang sedap dimakan..begitu juga perkahwinan.. Kalau dok mandom saja... boring juga sebab tak ada siapa nak manja manja :P


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-10-10 11:07


Salam untuk semua..

Saya rasa topik ini sangat menarik..Pergaduhan,perslisihan pendapat memang dah jadi asam garam dalam kehidupan berumahtangga..pandai-pandailah mengendalikannya supaya tidak berlaku keruntuhan rumahtangga..

Cuba memahami hati suami adalah satu usaha yang mulia..tapi untuk memahaminya ia memrlukan masa..
bukan setahun dua...

Allahua'lam

[ Telah diedit oleh: mazidah pada 15-10-10 07:56 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.046607 saat. Lajunya....