Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 04-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
"Kalau besar yang dituntut dan mulia yang dicari, nescaya banyaklah kepayahan dan kesusahan melaluinya, panjang jalannya dan banyak rintangannya."
-- Imam Al-Ghazali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
This is my friends!!

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 13 jam, 58 minit yang lalu
Laurenjoy: 29 hari yang lalu
jackurban: 30 hari yang lalu
porkalwais: 30 hari yang lalu


Komputer dan IT
Topik: cimbclicks --Awas !!


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Komputer dan IT
    »» cimbclicks --Awas !!

Please Mendaftar To Post


Oleh cimbclicks --Awas !!

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-12-08 09:51


Copy paste saja ..saya jumpa perkara yang sama 2-3 hari ni... sebab tu tak dapat login..


cimbclicks
November 5, 2008 by brightnur

I got an email this morning. Masa dapat tu saya pelik tengok email ni Kenapa pulak boleh randomly chosen. Bila baca sampai habis terus dah rasa ni mesti orang nak hack account ni. Saya click link tu dan keluar page sebijik macam cimbclick.

Sebagai rakyat Malaysia yang cintakan keamanan saya pun telefon lah hotline cimb untuk report perkara ni. Saya taknak lah ada orang lain yang percaya dan terkena benda ni. Saya tahu, mungkin ramai juga yang akan percaya terutama students. Saya harap pihak cimb dapat do action secepat mungkin. Saya bayangkan kalau dua orang adik saya dapat email ni mesti mereka percaya habis punya. So be careful k.

Ini email yang saya dapat:

…………………………………………………….

For security purposes your account has been
randomly chosen for verification. To verify
your account information we are asking you to
provide us with all the data we are requesting.
Otherwise we will not be able to verify your identity
and access to your account will be denied. Please click
on the link below to get to the CIMB BANK secure
page and verify your account details.

https://www.cimbclicks.com.my/wps/portal/!ut/p/c0/!!/

CIMB BANK are authorised and
regulated by the Financial Services Authority

…………………………………………………….


:-o /


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-12-08 15:13


Berjaga-jaga. Bukan sahaja CIMB, malah bank2 lain pun ada web klon macam ini. Berhati2lah dan gunakan website official sahaja untuk urusan online banking ini.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

soleh07
WARGA RASMI
Menyertai: 22.03.2009
Ahli No: 10181
Posting: 2

blank   avatar


posticon Posting pada: 22-03-09 18:38


good info :welcome:


Bookmark and Share




  Member Information For soleh07Profil   Hantar PM kepada soleh07   Quote dan BalasQuote

Aida_ed
WARGA RASMI
Menyertai: 19.03.2009
Ahli No: 10123
Posting: 6
Dari: Gombak

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 23-03-09 09:48


bahaya nya..!!!!!
ana ada dapat juga tapi nasib baik ana tak isi lagi..
ana ingat nak p bank terus..leceh intenet slo kat cini..huhu
Alhamdulillah selamat ana..


Bookmark and Share




  Member Information For Aida_edProfil   Hantar PM kepada Aida_ed   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.061696 saat. Lajunya....