Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
kita boleh menyimpan kenangan dlm kehidupan, tetapi tidak boleh jadikan kenangan sebagai kehidupan...
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 12
Ahli: 0
Jumlah: 12




  Dari Galeri
Assalamualaikum...

 Salam mawaddah buat semua kakak,adik dan sahabat.Semoga ukhuwah kita abadan abada.

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 35 minit yang lalu


Bersama Ummi
Topik: TUDUNG LABUH SULAM


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, ummimq
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Bersama Ummi
    »» TUDUNG LABUH SULAM

Please Mendaftar To Post


Oleh TUDUNG LABUH SULAM

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 18:18


Salam..

Saya nak tanya ada tak sesiapa tahu kat mana jual tudung labuh sulam di area KL/Selangor atau on-line shop ke..
Minta k/sama anda untuk maklumkan pada saya.


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 20:32


Kalau kat area Jalan Tar, wisma Yakin memang ada dijual tapi tak banyak pilihan. saya tak berapa suka tudung labuh siap sebab potongannya terlalu bulat.


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 21:55


Pada 03-12-08 20:32 , Hanan posting:

!!! QUOTE !!!

Kalau kat area Jalan Tar, wisma Yakin memang ada dijual tapi tak banyak pilihan. saya tak berapa suka tudung labuh siap sebab potongannya terlalu bulat.

Adik Hanan ambik tempahan tak?


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 22:04


Saya tak ambil tempahan. Selalu tudung saya pun saya tempah, tapi ikut ukuran sendirilah. Kalau jahit sendiri tak ada mesin jahit tepi. Guna lilin tak berapa kemas. Ni pun dah lama tak beli tudung sebab susah nak menempah..


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 03-12-08 22:11


Biasa adik Hanan tempah kat mana?


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 07:42


saya ada kawan yang menjual tudung labuh sulam tepi

ukuran & kain dia akan buat mengikut yang kita tempah. tak seperti yang dikedai2 kain, hasil jahitran agak kurang kemas

tapi sekarang musim cuti sekolah lagi. insya allah lagi 2 minggu baru jumpa dia. kalau nak.. boleh pm saya & saya akan cuba tanya pada kawan tu


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 04-12-08 23:01


Huhu... oklah itu.. boleh tempah ikut ukuran. Sebelum ni Hanan pas pada kawan mak saja. Kawan mak hantarkan pada kawannya.. panjang citernya sebab tu dah tak hantar lagi..


-----------------

[ Telah diedit oleh: Hanan pada 30-12-08 20:27 ]


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-12-08 23:16


Sekarang ni agak susah nak dapatkan tudung labuh yang memenuhi citarasa tersendiri....nampaknya kena buat bisnes ni!!..ada pasaran tak?


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

Ummi_Iza
WARGA RASMI
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 8065
Posting: 20
Dari: SABAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 07-12-08 09:27


Pada 04-12-08 07:42 , nur_kamar posting:

!!! QUOTE !!!

saya ada kawan yang menjual tudung labuh sulam tepi

ukuran & kain dia akan buat mengikut yang kita tempah. tak seperti yang dikedai2 kain, hasil jahitran agak kurang kemas

tapi sekarang musim cuti sekolah lagi. insya allah lagi 2 minggu baru jumpa dia. kalau nak.. boleh pm saya & saya akan cuba tanya pada kawan tu


asalamualaikum.

ana nak juga


-----------------
SaHaBaT uMpaMa PaSiR YaNG TeRDaMpAr Di PaNTaI.SaHaBaT SeJaTi uMpaMa MuTiaRa Di DaSaR LaUTaN.


Bookmark and Share




  Member Information For Ummi_IzaProfil   Hantar PM kepada Ummi_Iza   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-12-08 09:55


Boleh tau tak berapa RM tudung siap termasuk kain sekali..


Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

nur_kamar
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 26.11.2008
Ahli No: 9438
Posting: 456
Dari: cheras

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-12-08 10:12


salam..

bila jumpa kawan tu nanti.. apa-apa saya akan inform kat sini...

harganya lebih kurang sama dengan harga luar.. beza pun sebab kain dengan sulam.... rasa tak lebih rm50


Bookmark and Share




  Member Information For nur_kamarProfil   Hantar PM kepada nur_kamar   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-12-08 15:01


Kalau nak beli tudung labuh ada dijual dikompleks pkns shah alam, selain itu kat kedai jual tudung biasa pun ada, cuma selalunya tak banyak warna sangat. Biasanya dalam rm30 ke rm35 sehelai bergantung pada bunganya dan jenis kainnya. kat Kuala Lumpur tepi semua house pun ada juga tapi kainnya lembut sikit dan harganya dalam rm25 ke rm30. Kalau nak warna yang pelbagai boleh dapatkan dijalan petaling, kain yang tebal sikit, nipis atau tebal semuanya ada. Beli 1 meter 1/2, dalam rm8 ke 10 semeter.

Kalau nak tahu macam mana nak potong kain, bolehlah sahabat-sahabat kat sini ajar macam mana nak potong dan jahit.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

sadiqah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 30.03.2005
Ahli No: 5121
Posting: 205
Dari: sabah

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-01-09 13:37


hampir kesemua tudung labuh saya beli kat pasar siti khadijah. kalau ada peluang pergi kelantan, memang tak sah kalau tak berkunjung ke PSK. dulu harga sepasang boleh dapat RM 15 hingga RM 20, sekarang ni tak tahulah berapa. beli sulam biasa sahaja..


Bookmark and Share




  Member Information For sadiqahProfil   Hantar PM kepada sadiqah   Quote dan BalasQuote

Sejadah_Usang
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.09.2009
Ahli No: 11304
Posting: 54
Dari: Subang Jaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 12:53


Salam

Saya pula buat sendiri tudung labuh, ikut ukuran sendiri. Kemudian saya lilin atau pun saya klim tepi kat kedai jahit.


Bookmark and Share




  Member Information For Sejadah_UsangProfil   Hantar PM kepada Sejadah_Usang   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-09-09 12:59


Pada 02-01-09 13:37 , sadiqah posting:

!!! QUOTE !!!

hampir kesemua tudung labuh saya beli kat pasar siti khadijah. kalau ada peluang pergi kelantan, memang tak sah kalau tak berkunjung ke PSK. dulu harga sepasang boleh dapat RM 15 hingga RM 20, sekarang ni tak tahulah berapa. beli sulam biasa sahaja..


kat ganu harga tudung labuh siap sulam comey rm22-38..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.068329 saat. Lajunya....