Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Orang yang miskin bukanlah mereka yang tidak mempunyai wang, tetapi mereka yang tidak ada impian.

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 17
Ahli: 0
Jumlah: 17




  Dari Galeri
Salam UkhuwwahFillah buat semua muslimah...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 19 hari yang lalu
harith: 33 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: nak hilangkan tahi lalat


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» nak hilangkan tahi lalat

Please Mendaftar To Post


Oleh nak hilangkan tahi lalat

sepohon_kayu
WARGA RASMI
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 9362
Posting: 3
Dari: kl

Kelantan  


posticon Posting pada: 24-11-08 11:11


salam sahabat-sahabat...
herm...saya nak bertanya..
bagaimana caranya nak hilangkan tahi lalat ye?
lau ada...kita share kat sini ye...
wassalam :-)


-----------------
Kita merancang, Allah merancang, sebaik-baik perancangan adalah perancangan Allah


Bookmark and Share




  Member Information For sepohon_kayuProfil   Hantar PM kepada sepohon_kayu   Quote dan BalasQuote

inun
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 8250
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-08 11:17


em... kenapa nak hilangkan..??
kan manis kalau ad... :-) :-)


Bookmark and Share




  Member Information For inunProfil   Hantar PM kepada inun   Quote dan BalasQuote

sepohon_kayu
WARGA RASMI
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 9362
Posting: 3
Dari: kl

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-08 11:25


memang manis lau kena tmpatnya...tapi ada certain2 tu ada defect nya..... :)


Bookmark and Share




  Member Information For sepohon_kayuProfil   Hantar PM kepada sepohon_kayu   Quote dan BalasQuote

inun
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 31.01.2008
Ahli No: 8250
Posting: 36
Dari: Kelantan

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-08 11:26


oo... em... inun pun tak tahu...hehe


Bookmark and Share




  Member Information For inunProfil   Hantar PM kepada inun   Quote dan BalasQuote

sepohon_kayu
WARGA RASMI
Menyertai: 12.11.2008
Ahli No: 9362
Posting: 3
Dari: kl

Kelantan  


posticon Posting pada: 25-11-08 23:02


takperla..kita minta sahabat-sahabat lain...herm..tapi tak ada respon pun...at least inun dah bagi respon...syukran ya ukhti


Bookmark and Share




  Member Information For sepohon_kayuProfil   Hantar PM kepada sepohon_kayu   Quote dan BalasQuote

nurzatul
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.03.2008
Ahli No: 8349
Posting: 126
Dari: bumi Allah-jogjakarta

Perak   avatar


posticon Posting pada: 27-11-08 08:33


salamun alaik..
hmm tahi lalat ini kalau sampai memudaratkan elokla anti buang saja..tahi lalat juga boleh jadi pnyebab kanser..wallahuallam..kalau jalan-jalan kat mall mesti ada booth yang twrkn buang tahi lalat..tapi kedai cina lah..ana pernah nampak kat elayang mall..masa 2 kak ipar ana p buang bintik2 minyak kat bawah mata..kebetulan kedai 2 ada perkhidmatan buang tahi lalat juga..kalau ikut cina tahi lalat melambangkn nasib seseorang..macam-macam..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzatulProfil   Hantar PM kepada nurzatul   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 06-03-09 12:27


cuba try guna clorox? agak-agak berkesan tak?hehe :sopan:

tu jenis tahi lalat hidup ke mati?
kalau tahi lalat hidup yang memudaratkan bolehlah jumpa farmasi..
ada ubat untuk buang tahi lalat hidup tu..
tapi kalau tahi lalat mati,tak payahlah buang..
sebab dia takkan membesar dah..


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

haina
WARGA RASMI
Menyertai: 20.08.2007
Ahli No: 7795
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 07-07-09 11:24


Saya ada dengar orang kata ubat clorox tak elok...betulkah?
saya ada masalah tahi lalat di celah kelangkang...bagaimana ye nak hilangkan..


Bookmark and Share




  Member Information For hainaProfil   Hantar PM kepada haina   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 07-07-09 16:04


pernah dengar letak bawang putih kat tempat tahi lalat itu. tapi sakit sangatla..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 08-07-09 13:45


ira pernah dengar guna nenas campur dengan limau nipis..
tapi..
bahan2 2 semua bukan senang nak dapat..
kalau ada pun dalam jumlah yang banyak...
itulah..
kalau Boleh..
nak bahan yang mudah di dapati..

pakai bwg puti ye kak hanan??
sakit ye??
adooiii...hehehehhe....
tak apa..nati ira cuba..


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 08-07-09 15:30


Pada 08-07-09 13:45 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

ira pernah dengar guna nenas campur dengan limau nipis..
tapi..
bahan2 2 semua bukan senang nak dapat..
kalau ada pun dalam jumlah yang banyak...
itulah..
kalau Boleh..
nak bahan yang mudah di dapati..

pakai bwg puti ye kak hanan??
sakit ye??
adooiii...hehehehhe....
tak apa..nati ira cuba..


khabarnya sakit.
ira tryla nanti cerita kat sini..
ira nak buang tahi lalat kat mana..
nanti hilang pemanis pula


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 09-07-09 09:26


khabarnya sakit.
ira tryla nanti cerita kat sini..
ira nak buang tahi lalat kat mana..
nanti hilang pemanis pula



ira banyak tahi lalat hidup..
wiso pula jadi cancer,..
2 yang nak buang 1-2..
huhuhuhu..
ira penye tahi lalat kalah si syarifah aini 2..
huhuhuh...tapi original ye?
bukan macam sharipah aini...
lukis punya..
huhuhu..


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 09-07-09 10:51


Pada 09-07-09 09:26 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

khabarnya sakit.
ira tryla nanti cerita kat sini..
ira nak buang tahi lalat kat mana..
nanti hilang pemanis pula



ira banyak tahi lalat hidup..
wiso pula jadi cancer,..
2 yang nak buang 1-2..
huhuhuhu..
ira penye tahi lalat kalah si syarifah aini 2..
huhuhuh...tapi original ye?
bukan macam sharipah aini...
lukis punya..
huhuhu..


wah.. banyaknye.. :-o


-----------------





Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

syahirahsoid
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 09.06.2009
Ahli No: 10716
Posting: 55

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-07-09 14:44


Pada 09-07-09 10:51 , halesolurun_84 posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 09-07-09 09:26 , syahirahsoid posting:

!!! QUOTE !!!

khabarnya sakit.
ira tryla nanti cerita kat sini..
ira nak buang tahi lalat kat mana..
nanti hilang pemanis pula



ira banyak tahi lalat hidup..
wiso pula jadi cancer,..
2 yang nak buang 1-2..
huhuhuhu..
ira penye tahi lalat kalah si syarifah aini 2..
huhuhuh...tapi original ye?
bukan macam sharipah aini...
lukis punya..
huhuhu..


wah.. banyaknye.. :-o




heheheheh...
tak ada lah banyak sangat kat muka macam sharipah aini..
tapi ada lah 3-4..heheheh..
banyak juga lah 2 kan...
yang lain kat badan lah..
hehehhe..


Bookmark and Share




  Member Information For syahirahsoidProfil   Hantar PM kepada syahirahsoid   Quote dan BalasQuote

adieq85
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.01.2009
Ahli No: 9660
Posting: 21
Dari: Kuantan, Bangi, Kajang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 17-07-09 12:24


banyak juga caranya ye..dah terbukti berkesan ke??ada sesiapa yang pernah buat tak???


Bookmark and Share




  Member Information For adieq85Profil   Hantar PM kepada adieq85   Quote dan BalasQuote

lily_mawar
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8035
Posting: 44
Dari: Singapura

singapore   avatar


posticon Posting pada: 20-11-09 23:16


Salam ...

Pada saya lebih baik berjumpa doktor, supaya dapat dipastikan tahi lalat yang tumbuh itu bukan barah ... sebab kalau doktor yang buangkan, mereka pakai laser dan tahi lalat tu akan dihantar kemakmal untuk diuji sama ada tahi lalat tu jenis biasa atau ada sel2 kanser ...
[ Telah diedit oleh: lily_mawar pada 20-11-09 23:17 ]


Bookmark and Share




  Member Information For lily_mawarProfil   Hantar PM kepada lily_mawar   Quote dan BalasQuote

sitibear
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2010
Ahli No: 12025
Posting: 1

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 25-03-10 11:19


salam...
saya ada ter baca petua untuk hilankan tahi lalat.
campurkan sabun fab dngan kapur ..pas tu letakkan kat tahi lalat tu..
nak cakap berkesan ke tak,saya pun tak tahu,sebab saya masih tengah mencuba..


Bookmark and Share




  Member Information For sitibearProfil   Hantar PM kepada sitibear   Quote dan BalasQuote

limah
::PENGURUS AKTIVITI::
Menyertai: 20.08.2009
Ahli No: 11210
Posting: 367
Dari: shah alam

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 30-03-10 12:53


Assalamualaikum semua pa kabar? ni tahi lalat yang ada kat badan tu ke....sebab ada tu yang macam daging lebih secoit tu. itu akak ada tak tau macam mana dia datang. ada sesiapa tak tau sebab daging extra ni keluar. adakah sebab-sebab terlebih makan daging hehehe.macam mana nak hilangkan ya.


Bookmark and Share




  Member Information For limahProfil   Hantar PM kepada limah   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.079437 saat. Lajunya....