Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 06-12-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Walaubagaimana alim seseorang itu, dia tidak akan dapat manfaat daripada ilmunya selagi ilmunya tidak berpedoman kepada akal.

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 28
Ahli: 0
Jumlah: 28




  Dari Galeri
Ini gambar ana masa hari sukan. Ana yang tak nampak muka itu. Me Shy!

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 22 minit yang lalu


Petua Berharga
Topik: gigi putih


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Petua Berharga
    »» gigi putih

Please Mendaftar To Post


Oleh gigi putih

IrisS
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 13.11.2006
Ahli No: 7037
Posting: 21
Dari: UsM

PulauPinang   avatar


posticon Posting pada: 02-02-08 03:27


salam..
kalau pakai lipstik tapi gigi tidak berapa putih tidak cantik.. sesiapa ada tips memutihkan gigi selain guna arang.. toche..


Bookmark and Share




  Member Information For IrisSProfil   Hantar PM kepada IrisS   Quote dan BalasQuote

syajaratuddur
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 8199
Posting: 30
Dari: Damansara Utama

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 18:23


kalau saya tak salah, guna garam pun boleh, letak kat atas ubat gigi tu bila nak gosok gigi...:)


Bookmark and Share




  Member Information For syajaratuddurProfil   Hantar PM kepada syajaratuddur   Quote dan BalasQuote

syajaratuddur
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 8199
Posting: 30
Dari: Damansara Utama

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 18:24


Lagi satu, dalam sehari tu, kalau kita memang selalu gosok gigi...InsyaAllah gigi kita takkan kuning.....bau mulut pun terjaga....:)


Bookmark and Share




  Member Information For syajaratuddurProfil   Hantar PM kepada syajaratuddur   Quote dan BalasQuote

nuhan
WARGA RASMI
Menyertai: 25.03.2006
Ahli No: 6442
Posting: 17
Dari: bangi

Perak  


posticon Posting pada: 11-02-08 14:53


Assalamualaikum..ni tak tau lah betul ke tak..betul ke kalau kerap gosok gigi, gigi jadi rapuh..mmm..sekadar bertanyer..sini ada doktor gigi tak? heheh


Bookmark and Share




  Member Information For nuhanProfil   Hantar PM kepada nuhan   Quote dan BalasQuote

ekin_84
WARGA RASMI
Menyertai: 13.02.2008
Ahli No: 8294
Posting: 1

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 17:45


yelah bagaimana cara nak putihkan gigi paling cepat sekali.betulkah guna garam?????


Bookmark and Share




  Member Information For ekin_84Profil   Hantar PM kepada ekin_84   Quote dan BalasQuote

Ummi_Iza
WARGA RASMI
Menyertai: 21.11.2007
Ahli No: 8065
Posting: 20
Dari: SABAH

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 19:04


assalamualaikum
apa yang ana pernah buat untuk putihkan gigi,guna garam yang diletakkn atas brus gigi.,banyakkan mnum air putih,kalau nak mnum kopi ke,guna straw.tu petua yang ana guna sampai sekarang dan Alhamulillah...berkesan. cubalah


Bookmark and Share




  Member Information For Ummi_IzaProfil   Hantar PM kepada Ummi_Iza   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-02-08 20:13


yup banyakkan minum air putih...bukan untuk gigi sahaja malah elok untuk kulit kita agar nampak lembab dan bersinar sentiasa...:)lagi satu amalkan selepas makan terus gosok gigi...barulah gigi kita putih dan sihat...::)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

selembut_bayu
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.04.2003
Ahli No: 168
Posting: 85
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 23-02-08 15:55


macam tu rupanye honey jaga gigi..hehehe


Bookmark and Share




  Member Information For selembut_bayuProfil   Hantar PM kepada selembut_bayu   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 25-02-08 21:25


oh taruh garam-minum air putih banyak-gosok gigi selepas makan -dan minum air kopi dengan straw ye...terima kasih diatas petua2 yang di beri..;) zura akan cuba ikuti petua2 yang di beri :)


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

deng_oRaNGe
WARGA RASMI
Menyertai: 14.11.2007
Ahli No: 8039
Posting: 3
Dari: bumi Allah

malaysia  


posticon Posting pada: 26-02-08 11:29


eh2..nak putih gigi erk..sonang ajo..minum air masak banyak-banyak..jangan minum air sejuk sebab bacteria yang ada dalam 2 give impact pada gigi kami..tak logik lah gosok gigi lepas makan..bagaimana pula Kalau makan sikit lepas itu gosok gigi..leceh seh..gosok gigi ada caranya..guna seperti yang disyorkn pakar pergigian..ada org gosok gigik secara lurus saja, tapi sebenarnya kena membulat..ada juga org gosok gigi tak sampai 2 minit pun..kejap betul..cb ambil masa sikit gosok 2..then, banyak makan fruit, vgetable dan yang ponting sekali minum lah susu..kalsium 2..majoriti bahan-bahan yang da lam ubt gigi sbonanye mmpunyai bahan yang boleh merapuhkan gigi tauuu..


Bookmark and Share




  Member Information For deng_oRaNGeProfil   Hantar PM kepada deng_oRaNGe   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 27-02-08 08:26


setiap org ada cari tersendiri untuk menjaga gigi masing-masing...huhuhuhuh


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

abrisam
WARGA RASMI
Menyertai: 28.02.2008
Ahli No: 8334
Posting: 2
Dari: sabah

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 28-02-08 09:01


gunalah ubat gigi mukmin...hehe


Bookmark and Share




  Member Information For abrisamProfil   Hantar PM kepada abrisam   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 01-03-08 23:34


Tapi beli yang mu'min bukan yang mukmin (tiruan).

Wallahuta'ala a'lam bissawab


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

abadaa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 6619
Posting: 42
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 25-03-08 14:45


alkesah..
tapi saya ada dengar.. guna arang pun boleh putihkan gigi..
entah lah..
saya guna safi..hehe..


Bookmark and Share




  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 25-03-08 21:55


minum air masak..:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

nur_raihan
WARGA RASMI
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 8344
Posting: 6
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 25-03-08 22:56


kawan saya guna arang pokok getah,boleh jugak guna arang biji asam
bakar saja biji tu sampai hangus lepas itu tumbuk dah hancur gosok..


Bookmark and Share




  Member Information For nur_raihanProfil   Hantar PM kepada nur_raihan   Pergi ke nur_raihan's Website   Quote dan BalasQuote

nur_raihan
WARGA RASMI
Menyertai: 29.02.2008
Ahli No: 8344
Posting: 6
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 26-03-08 09:00


Pada 02-02-08 03:27 , IrisS posting:

!!! QUOTE !!!

salam..
kalau pakai lipstik tapi gigi tidak berapa putih tidak cantik.. sesiapa ada tips memutihkan gigi selain guna arang.. toche..


oh..selain guna arang..hehe tak perasan pula.
makan buah epal agaknya..


Bookmark and Share




  Member Information For nur_raihanProfil   Hantar PM kepada nur_raihan   Pergi ke nur_raihan's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.07217 saat. Lajunya....