Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-05-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
JANGAN kecilkan cita-citamu, kerana cita-cita yang kecil akan menyebabkan seseorang itu mundur dalam gerak langkah perjalanan hidupnya menuju kejayaan

-- Saidina Umar Al-Khatab

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Dari Galeri
ini mase ana kecik2 lagik..

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 19 hari yang lalu
harith: 33 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: aktiviti RamaDHaN


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» aktiviti RamaDHaN

Please Mendaftar To Post


Oleh aktiviti RamaDHaN

nurzahumaira
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 7249
Posting: 33
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 20:57


salam Ramadhan...
mm...macam mana puasa hari ni..ok?
terawikh pula mcmmane...
kngah, sempat sehari saja..hu hu...lepas itu:(
tak apa lah..normal lah tu kan...:)

jom kita share aktiviti ramadhan...
samade di IPT atau tempat kerja...
setakat ni, kngah sendiri pun tak ada join terlibat apa-apa aktiviti lagi..
cuma, aktiviti memeriahkan bazar ramadhan saja lah..he he...
tadi pergi 2 tempat...
memang cepat habis..
pukul 6.30 tu semua dah hampir habis dan ada yang dah tutup payung..
tak sure lah kalau peniaga memang buat sikit sebab nak try dulu first day ni...
tapi memang meriah...

kita sebagai pembeli, jangan boros sangat..kalau habis, ok lagi..
tapi kalau sampai buang nanti, dah membazir nama nya...

semoga ramadhan tahun ni lebih baik dari ramadhan kita tahun lepas...sama-sama kita perbaiki kelemahan diri....
selamat berpuasa...


-----------------
.:RaTu_PeRmaTa_HaTi:.


Bookmark and Share




  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

jiejot
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 26.01.2004
Ahli No: 3175
Posting: 110
Dari: malaya

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 13-09-07 22:08


Pada 13-09-07 20:57 , nurzahumaira posting:

!!! QUOTE !!!

salam Ramadhan...
mm...macam mana puasa hari ni..ok?
terawikh pula mcmmane...
kngah, sempat sehari saja..hu hu...lepas itu:(
tak apa lah..normal lah tu kan...:)

jom kita share aktiviti ramadhan...
samade di IPT atau tempat kerja...
setakat ni, kngah sendiri pun tak ada join terlibat apa-apa aktiviti lagi..
cuma, aktiviti memeriahkan bazar ramadhan saja lah..he he...
tadi pergi 2 tempat...
memang cepat habis..
pukul 6.30 tu semua dah hampir habis dan ada yang dah tutup payung..
tak sure lah kalau peniaga memang buat sikit sebab nak try dulu first day ni...
tapi memang meriah...

kita sebagai pembeli, jangan boros sangat..kalau habis, ok lagi..
tapi kalau sampai buang nanti, dah membazir nama nya...

semoga ramadhan tahun ni lebih baik dari ramadhan kita tahun lepas...sama-sama kita perbaiki kelemahan diri....
selamat berpuasa...



aktiviti?? siang kerja macam biaasa, mlm terawih.. bazar?? kurang sikit, takut membazir... lagi pun asben lebih suka air tangan saya sendirik dr beli...


Bookmark and Share




  Member Information For jiejotProfil   Hantar PM kepada jiejot   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 09:02


Pagi hantar mak ke masjid untuk tadarus, balik siap-siap untuk ke tempat kerja.

Tengahari, solat zohor jemaah, sebelum balik solat asar jemaah..

Hari Isnin dan Selasa ada kelas pukul 6.30 petang, jadi singgah kedai beli apa-apa sebelum masuk kelas.

Kalau tak ada kelas, balik tolong mak apa yang patut, buka puasa dengan mak. Malam solat tarawih di surau dengan mak.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nurzahumaira
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 7249
Posting: 33
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 10:26


Pada 14-09-07 09:02 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!



Hari Isnin dan Selasa ada kelas pukul 6.30 petang, jadi singgah kedai beli apa-apa sebelum masuk kelas.



oo..
kelas apa ye...


-----------------
.:RaTu_PeRmaTa_HaTi:.


Bookmark and Share




  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 14-09-07 12:12


Masuk saja bulan Ramadhn ni Qhazi tak kerja..citu sebulan..
so duduk rmh tolong mak menjahit tmphn baju yang banyak tu.. petang dah mask dan malam macam biasa lah pergi terawih..harap qhazi berjaya manfaatkn ramadhan tahun ni..


-----------------
"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang
bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 13:55


Pada 14-09-07 12:12 , NurQhazi posting:

!!! QUOTE !!!

Masuk saja bulan Ramadhn ni Qhazi tak kerja..citu sebulan..
so duduk rmh tolong mak menjahit tmphn baju yang banyak tu.. petang dah mask dan malam macam biasa lah pergi terawih..harap qhazi berjaya manfaatkn ramadhan tahun ni..



Besnya dapat cuti sebulan, kerja di mana ye. Qhazi ambil tempahan menjahit ye. Bolehlah hantar kain lepas ini..


-----------------



Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 14:22


salam ramadhan al mubarak..

jom..kita ramai- ramai ke MEga SAle karniVAl jualan harga runtuh..
mudah saja.. tak perlu keluar duit.. cuma guna tenaga dengan IKhlas..
hehe.. nak ikut.. jom... :lol: :lol:

Karnival Mega big PAhala.. :-D :-D
kita kumpul mata point banyak-banyak..
untuk bekalan di akhirat kelak..
point ni juga untuk naikkan sahaM kita nanti..
bagi mudah masuk Final stage..
iaitu laluan TITian...sirat...

nak cerita 1st puasa..
housemate masakkan lauk..hehe..
ana tak sempt nak tolong..
cuma tolong makan saja..
hanya berbuka dengan sebiji tamar.. seteguk air..
then.. solat maghrib dulu..
summa.. seusai solat.. baru lah kami menjamah nasi...

mlm.. solat jemaah terawih bersama housemate saja..
then.. kami togeter berTadarus..
moga dapat khatam sebelum habis Mega CArnival ni.. :-D :-D


!!! QUOTE !!!

so duduk rmh tolong mak menjahit tmphn baju yang banyak tu

wah.. ada sahabat pandai jahit ni..
nanti dah habis raya ana hantar kain lah ye..hehe..
saja bagi lepas raya.. lah ni conferemm dah tak cukup kaki tangan
nak jahit semua order..ehehhe..


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 22:09


Pada 14-09-07 10:26 , nurzahumaira posting:

!!! QUOTE !!!

Pada 14-09-07 09:02 , istisafa posting:

!!! QUOTE !!!



Hari Isnin dan Selasa ada kelas pukul 6.30 petang, jadi singgah kedai beli apa-apa sebelum masuk kelas.



oo..
kelas apa ye...



Kerja sambil belajar, ambil kelas luar kampus di UITM Shah Alam..


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.065176 saat. Lajunya....