Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 27-06-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tak tahu formula sebenar kejayaan, tetapi saya pasti dengan formula sebenar kegagalan iaitu cuba menyukakan hati semua orang

-- Seminar

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: rainersmith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13712

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 35
Ahli: 0
Jumlah: 35




  Dari Galeri
assalamualaikum..salam ukhwah buat semua..ini lah pic si_comel..;)

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 1 hari, 14 jam, 9 minit yang lalu
rainersmith: 4 hari yang lalu
Swarig123: 23 hari yang lalu


Muslimah Pelajar
Topik: Siapa Suka baca Novel???


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, simpLe_sHida
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Muslimah Pelajar
    »» Siapa Suka baca Novel???

Please Mendaftar To Post


Oleh Siapa Suka baca Novel???

PurnamaDiPantai
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 835
Posting: 41
Dari: Johor Bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-08-07 12:49


Hai ada sesiapa suka baca Novel? Siapa Penulis kesukaan kalian? Cerita yang macam mana? apa Novel terakhir kalian baca? banyaknyer tanya..hehehe :lol:


-----------------
Andai hidup punca perpisahan...biarlah kematian menyambungnya semula...tapi...seandainya kematian punca perpisahan... biarlah hidup memberi erti yang nyata....


Bookmark and Share




  Member Information For PurnamaDiPantaiProfil   Hantar PM kepada PurnamaDiPantai   Pergi ke PurnamaDiPantai's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 688
Posting: 66
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 28-08-07 09:40


Novel terbaru yang ana baca 'ayat-ayat cinta'. penulisnya habiburrahman... best sangat, kisahnya berlatarkan kehidupan pelajar mesir ....


Bookmark and Share




  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

hawaniswah
WARGA RASMI
Menyertai: 24.02.2009
Ahli No: 9895
Posting: 20
Dari: Kedah

Sarawak  


posticon Posting pada: 24-02-09 20:27


Saya baca dan tulis novel .Novel terakhir tentulah tulisan saya sendiri. Tunggu kemunculannya di pasaran. Insya-ALLAH..


Bookmark and Share




  Member Information For hawaniswahProfil   Hantar PM kepada hawaniswah   Pergi ke hawaniswah's Website   Quote dan BalasQuote

nadiah_abdllah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.06.2008
Ahli No: 8632
Posting: 17
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 26-02-09 15:28


Salam semua, saya memang peminat novel melayu. Erm, minat sangat-sangat karya hlovate. pernah dengar? cerita dunia yang mengingatkan akhirat. memang best.
tryla baca..
kak hawaniswah penulis novel ya? syarikat mana yang publish? nanti dah keluar inform lah ye.. :D


Bookmark and Share




  Member Information For nadiah_abdllahProfil   Hantar PM kepada nadiah_abdllah   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 27-02-09 00:41


dulu memang hantu novel..tapi sekarang ni bila dah bekerjaya..tak berkesempatan..


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

nadirah87
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10021
Posting: 21
Dari: jengka, pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 14-03-09 16:04


saya suka sangat baca novel hehehehehehehe
dah banyak sangat novel yang dibaca


Bookmark and Share




  Member Information For nadirah87Profil   Hantar PM kepada nadirah87   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 14-03-09 22:33


sesiapa yang da banyak novel itu boleh pinjam kan hehe..
tak tau novel mana yang best sekarang ini hhihi...
membaca jambatan ilmu...:)
bahasa novel boleh improve kan gaya bahasa dalam bahasa melayu,,,hihi

p/s: tengah belajar buat puisi pula.. puisi on da spot..hihi :P


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 15-03-09 21:18


saya suka baca novel... lebih lebih lagi ramli awang murshid nya karya... memang best


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

nadiah_abdllah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.06.2008
Ahli No: 8632
Posting: 17
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 15-03-09 22:05


karya ramlee awang murshid memang best.
dulu tak berminat.
sekali dah baca terasa kelainan dia.
memang best.
:D


-----------------
~UkHwaH fILLaH aBaDaN aBaDa....~


Bookmark and Share




  Member Information For nadiah_abdllahProfil   Hantar PM kepada nadiah_abdllah   Quote dan BalasQuote

silverwings
WARGA RASMI
Menyertai: 01.03.2009
Ahli No: 9918
Posting: 16
Dari: Tumpat

Kelantan  


posticon Posting pada: 16-03-09 00:08


saya tak minat membaca...novel lagi lah...
more into listening...


-----------------
...silverwings...


Bookmark and Share




  Member Information For silverwingsProfil   Hantar PM kepada silverwings   Quote dan BalasQuote

conan
WARGA RASMI
Menyertai: 05.05.2009
Ahli No: 10463
Posting: 13
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 14:33


saya p0wn suka juga baca novel..
especially hlovate dan ramlee awang murshid punya..
tak suka cerita jiwang karat..boring..cerita same saja.


Bookmark and Share




  Member Information For conanProfil   Hantar PM kepada conan   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 21-12-09 20:18


novel terkini Ramlee Awang Murshid.. 9Nyawa..

bacalah ya....

selamat membaca


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

Alisha_Mardhiyah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 17.03.2009
Ahli No: 10083
Posting: 85
Dari: Terengganu-KL-Selangor

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 13:23


saya minat baca novel islamik...
saya minat karya Faisal Tehrani & Ramlee Awang Murshid... :)


-----------------
Lilypie First Birthday tickers


Bookmark and Share




  Member Information For Alisha_MardhiyahProfil   Hantar PM kepada Alisha_Mardhiyah   Pergi ke Alisha_Mardhiyah's Website   Quote dan BalasQuote

sayang_semuanya
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 14.03.2009
Ahli No: 10025
Posting: 130
Dari: Pasir Ris

singapore   avatar


posticon Posting pada: 22-12-09 15:26


Ramlee awang murshid saya baca buku nya, sebab ada selit2 islamik..


-----------------
setiap yang hidup, pasti akan mati.. Rajin rajin lah bermuhasabah diri.. supaya dapat kita kuatkan iman kita


Bookmark and Share




  Member Information For sayang_semuanyaProfil   Hantar PM kepada sayang_semuanya   Quote dan BalasQuote

AnaSolehah
WARGA RASMI
Menyertai: 10.08.2009
Ahli No: 11129
Posting: 15
Dari: Selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-12-09 02:54


ramainya yang minat hlovate.. kita pun minat dye juga.. i mean, novel dye lah.. best sebab tak berat and tak jiwang sangat.. kena dengan taste kita lah sebagai remaja...still trtanye2, dye male or female? :berfikir: mystery sgguh.. tarrappa :-D

[ Telah diedit oleh: AnaSolehah pada 26-12-09 02:58 ]


Bookmark and Share




  Member Information For AnaSolehahProfil   Hantar PM kepada AnaSolehah   Quote dan BalasQuote

diniey
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 03.12.2008
Ahli No: 9493
Posting: 96
Dari: Kota Bharu

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 26-12-09 15:22


kalau masa student dulu memang minat baca novel..tapi sekarang ni macam tak berapa ada masa...ada jugak baca bila ada masa terluang tapi sekarang ni lebih gemar baca novel yang ringan-ringan untuk hiburan....


Bookmark and Share




  Member Information For dinieyProfil   Hantar PM kepada diniey   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.071526 saat. Lajunya....