Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-03-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Saya tidak mengukur kejayaan seseorang berdasarkan berapa tinggi yang dia boleh panjat, tetapi berdasarkan berapa tinggi dia boleh melantun semula selepas jatuh

-- Tokoh Pemimpin

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Waldor263
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13708

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 33
Ahli: 0
Jumlah: 33




  Dari Galeri
ukhuwwah terjalin..
 mahabbah bertaut..
<aliaakhma>

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 7 hari yang lalu
Swarig123: 24 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: PUKAU


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» PUKAU

Please Mendaftar To Post


Oleh PUKAU

sutif
WARGA RASMI
Menyertai: 27.07.2007
Ahli No: 7754
Posting: 9
Dari: city

Sabah   avatar


posticon Posting pada: 02-08-07 10:51


SALAM...

apa pendapat para diskusi tentang tajuk ni?
saya nak cerita sikit tentang ni.bukan tujuan saya nak mengaibkan orang lain tapi biarlah ia menjadi panduan kita sebagai muslimah agar lebih berhati-hati.baru-baru ni saya ada terbaca satu majalah bergenre wanita dalam bab titian hidup.bab ni kisah benar yang di alami oleh seorang muslimah(pelajar) yang bakal menduduki SPM hujung tahun ni..pelajar ni (tak tahu negeri mana)merupakan pelajar yang bersekolah di asrama dan alim juga orangnya.biasalah pelajar asrama,time cuti balik kampung.pelajar ni macam tu juga,jadi dia pun pergilah ke stesen bas nak beli tiket.bas akan berangkat dalam masa 30 minit(agak2 macam tulah) lagi.pelajar ni duduk2 dulu kat stesen tu.dalam time tu,tiba-tiba ada seorang lelaki yang menegurnya"nak kemana dik..".dia pun jawab macam biasa jak.tapi tak tahu macam mana,pelajar ni ikut sahaja kemana lelaki tu pergi.tup2,2 hari selepas itu,pelajar ni di jumpai dalam keadaan yang kusut sedang merayau2 tak tentu pasal di bandar.tudung entah kemana,hala tuju pun tak di ketahui.hinggalah ada sepasang suami isteri menegurnya dan membawa pelajar ni balik dan menumpang sekejap kat rumah mereka.setelah di periksa dari segi kesihatan,pelajar ni sebenarnya telah pun di rogol oleh lelaki jahanam yang menegurnya di stesen bas tu.

YA ALLAH.....selamatkan lah kami dari tipu daya syaitan laknatullah dan peliharalah kami dari perkara kemungkaran dan perkara2 maksiat..AMIN.


Bookmark and Share




  Member Information For sutifProfil   Hantar PM kepada sutif   Quote dan BalasQuote

ummimq
::KAUNSELOR::
Menyertai: 16.06.2003
Ahli No: 1731
Posting: 855
Dari: Johor

Johor   avatar


posticon Posting pada: 04-08-07 10:36


Astaghfirullahal Azeem!

Sebab itu elak dari berjalan sendirian ya wahai anak-anak perempuan atau lelaki. Lelaki turut diingatkan kerana hari ini ramai lelaki gemar lelaki sekarang ni.

Jadi berhati-hatilah dan jangan sekali-kali pandang mata orang yang tidak di kenali atau elak dari menjawab.

Mereka kekadang guna lalu angin dan juga hembusan dll cara.

Wallahuta'ala a'lam bissawab


Bookmark and Share




  Member Information For ummimqProfil   Hantar PM kepada ummimq   Pergi ke ummimq's Website   Quote dan BalasQuote

QingZhen
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.06.2007
Ahli No: 7706
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 04-08-07 14:28


Astaghfirullah...

doa semoga kita selamat selalu...

:(


Bookmark and Share




  Member Information For QingZhenProfil   Hantar PM kepada QingZhen   Pergi ke QingZhen's Website   Quote dan BalasQuote

kotaktisu
WARGA RASMI
Menyertai: 09.09.2007
Ahli No: 7862
Posting: 9

singapore   avatar


posticon Posting pada: 10-09-07 18:45


kalau nak keluar rumah... rasa berat hati, baik tangguh dulu

insya allah ada benda yang allah nak lindung dr jadi pada kita


Bookmark and Share




  Member Information For kotaktisuProfil   Hantar PM kepada kotaktisu   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 14-09-07 09:07


Elakkan dari berjalan bersendirian melainkan terpaksa. Seperti kata ummi, jangan merenung mata orang yang tidak dikenali. Pesan mak, sentiasa amalkan membaca ayat kursi sebelum keluar rumah.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

mazidah
{ SRIKANDI }
Menyertai: 27.11.2008
Ahli No: 9456
Posting: 148
Dari: Selangor

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 21-10-10 11:07


Salam..
Bila lihat topik ini teringat kesah lama 20 tahun lalu di mana saya telah dipukau di PUDU RAYA..Hati-hati dan waspada selalu..Jangan lekas atau mudah percaya dengan orang yang baru kita jumpa..



Bookmark and Share




  Member Information For mazidahProfil   Hantar PM kepada mazidah   Pergi ke mazidah's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.045544 saat. Lajunya....