Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 09-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Untuk berfikir adalah mudah. Bertindak agak susah. Yang lebih susah ialah bertindak mengikut apa yang anda fikirkan

-- Kata Bijaksana

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 8
Ahli: 0
Jumlah: 8




  Dari Galeri
assalamu`alaikum

inilah gambar walimah kami pada 22 disember 2002

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 23 jam, 42 minit yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: musykil juga...perempuan baik dan perempuan jahat


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» musykil juga...perempuan baik dan perempuan jahat

Please Mendaftar To Post


Oleh musykil juga...perempuan baik dan perempuan jahat

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-07 09:52


acik ada kemusykilan..telah dijanjikan oleh Allah bahawa perempuan yang baik hanya untuk lelaki yang baik...akan tetapi sekiranya seorang perempuan itu jahat (mungkin atas kesalahan sebelumnya dan telah bertaubat) adakah dia akan mendapat jodoh yang jahat juga..pepn semua perkara ada hikmah dari Allah mengikut kehendakNYA..apa pendapat antunna semua....


-----------------
kekalkan diri anda dengan sifat yang terpuji... kerana perhiasan seorang wanita dipandang dari sifat yang mereka miliki


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

nni
WARGA RASMI
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 7494
Posting: 16
Dari: tepi tingkap saja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-07-07 10:30


saya percaya 100% pada ayat itu.. saya percaya janji Allah swt itu sesuatu yang pasti berlaku.

oleh itu, saya selalu berdoa dalam solat Hajat akan dipertemukan dengan lelaki yang mencintaiNya sebab saya benar-benar nak dibimbing ke arah jalan yang diperkenan Allah.
saya akui dulu saya seorang yang tak kisah sangat pasal hukum hakam.. main belasah saja.. saya masih diperingkat belajar dr kesilapan.. banyak yang saya tak tau lagi..

tapi ye lah.. manusia biasa.. walaupun saya percaya 100% macam saya cakap tadi, jauh di sudut hati saya takut juga kalau2 doa saya tak diperkenan kan... saya hanya mampu berdoa.. saya benar-benar harap jadi kenyataan..

ye, semua ada hikmahnya..

tolong tunjuk ajar pada saya ye. terima kasih.


Bookmark and Share




  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-07 10:48


terima kasih nni..acik juga masih diperingkat belajar dari kesilapan yang lalu..semoga ALLAh menerima doa kita


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

najah_1424h
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 04.05.2003
Ahli No: 951
Posting: 32
Dari: setiu, terengganu

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 19-07-07 11:04


benar, begitulah kalam Allah. tapi ustaz ana pernah berpesan, pada akhir zaman ini, ramai perempuan yang baik akan jatuh ke tangan lelaki yang jahat.Wallahua'lam..
berhati-hati memilih pasangan hidup, sentiasa berusaha memperbaiki diri untuk menjadi muslimah yang sebenar.
semoga ditetapkan hati kita di dalam jalan Allah.
Cintai Ilahi, insya Allah kan bertemu cinta hakiki menuju syurga abadi...


Bookmark and Share




  Member Information For najah_1424hProfil   Hantar PM kepada najah_1424h   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 20-07-07 10:50


terima kasih najah..semoga kita sama-sama mendapat keberkatan dariNYA..amin


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

idahbudakecik
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 16.07.2007
Ahli No: 7727
Posting: 30
Dari: Limbang

Sarawak   avatar


posticon Posting pada: 24-07-07 13:22


hiasi peribadi dengan ilmu dan taqwa..iman yang kukuh dan akidah yang luhur


Bookmark and Share




  Member Information For idahbudakecikProfil   Hantar PM kepada idahbudakecik   Quote dan BalasQuote

nni
WARGA RASMI
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 7494
Posting: 16
Dari: tepi tingkap saja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 07-08-07 13:47


:)


Bookmark and Share




  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

frenz87
WARGA RASMI
Menyertai: 05.09.2007
Ahli No: 7848
Posting: 2
Dari: seremban

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 05-09-07 00:24


saya adalah perempuan yang jahat..tapi tidak melakukan dosa2 yang besar
namun kini..saya sudh bertaubat..saya harap bulan puasa ini..membawa seribu pengertian buat saya..barulah jiwa saya tenang


Bookmark and Share




  Member Information For frenz87Profil   Hantar PM kepada frenz87   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 03:39


insyaAllah..dalam bulan ramadhan ni sama-sama lah kita memohon agar DIA menetapkan iman kita sebaiknya..rebutla peluang untuk sentiasa mendekati dan mencari keredhaanNYA


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

pu3iiu
WARGA RASMI
Menyertai: 22.09.2007
Ahli No: 7901
Posting: 4
Dari: Kuala Lumpur

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 26-09-07 16:52


Pada 05-09-07 00:24 , frenz87 posting:

!!! QUOTE !!!

saya adalah perempuan yang jahat..tapi tidak melakukan dosa2 yang besar
namun kini..saya sudh bertaubat..saya harap bulan puasa ini..membawa seribu pengertian buat saya..barulah jiwa saya tenang


jangan cakap macam tu..walau apa-apa pun kesilapan yang kita buat..kita berubahlah.,,jadi yang lebih baik..Kuatkan semangat..saya pun bukanlah seorang yang sangat baik tapi saya tak mahu juga cakap saya jahat.. :-)


Bookmark and Share




  Member Information For pu3iiuProfil   Hantar PM kepada pu3iiu   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-10-07 11:32


terima kasih :)
atas peringatan tu


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 06-10-07 17:53


salam...
emm.. teman pun pernah terfikir benda yang sama. thank you acik sebab bangkitkan persoalan ni. Teman bukan lah seorang yang baik tapi sedang dan sentiasa belajar untuk menjadi perempuan yang baik.
Mungkin ada yang diluar sana boleh beri komen yang lebih jelas..
InsyaALLAH...
semoga kita semua dirahmati Allah..


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

teratai_putih
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2007
Ahli No: 7558
Posting: 3

blank   avatar


posticon Posting pada: 20-10-07 01:46


dulu cikgu english saya selalu kata
orang baik takkan mengaku dia baik
dan org jahat takkan mengaku dia jahat
renung2kan
huhuh...baik ke saya??
belum cukup baik..jahat??moga dijauhkan dan semoga hati-hati kita akan sentiasa terpimpin ke jalan yang benar..


Bookmark and Share




  Member Information For teratai_putihProfil   Hantar PM kepada teratai_putih   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.068183 saat. Lajunya....