Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 17-10-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Engkau tidak akan memperolehi apa yang engkau sukai melainkan kesabaranmu ke atas apa yang engkau tidak suka..
--
Nabi Isa a.s

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: querida
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13716

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 22
Ahli: 0
Jumlah: 22




  Dari Galeri
Salam perkenalan dari ana...

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Forward Dari E-mel
Topik: Kawan...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Forward Dari E-mel
    »» Kawan...

Please Mendaftar To Post


Oleh Kawan...

nafisah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 688
Posting: 66
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 06-06-07 11:14


Assalamualaikum...

KAWAN...
bila rasa ingin menangis..
hubungilah saya..
bukan saya nak suruh kau berhenti
menangis...
tapi mungkin saya boleh menangis
bersamamu... tapi tak boleh ramai
sangat..nanti habih airmata saya...

KAWAN...
jika terasa tiba2 nak melarikan diri...
jauh dari masalah...
hubungilah saya...
saya takkan suruh kau
berhenti..tapi..mungkin saya akan
berlari bersama kau agar masalah kau
boleh selesai... tapi jangan laju
sangat lari tak larat saya nak kejar..

KAWAN..
jika tiba2 kau ditinggalkan
kekasihkau..
beritahulah saya..
saya tidak akan memakihamun tak-makwe/tak-
pakwe kau..
tapi..saya akan cuba buat kau cintai
diri kau sendiri...

KAWAN..
jika kau kecewa keluargamu takbahagia..
beritahulah saya..
saya takkan buat kaubenci kepada ibu
bapa kau..tapi..terimalah segala
ketentuan Allah... dan belajar untuk
cintai mereka..

KAWAN..
jika kau kecewa dengan perkahwinan kau
suatuhari nanti...
ceritalah pada saya..saya takkan
sebutnama perempuan/lelaki
itu...tetapi..cubalah jadi
lelaki/wanita yang lebih
soleh/solehah...

tetapi kawan...jika suatu hari saya
berdiam diri..saya tidak membalas
mesejmu..saya tidak angkat panggilan
darimu...hubungilah saya segera...sebab
waktu itu saya..saya mungkin perlukan
kau...atau saya sudah tiada lagi
didunia ini...............

jadi andai ini suratan buatku kalian
doakan kesejahteraanku di dunia abadi
kerana mungkin doa kalian mampu
menemani saya dialam yang berbeza itu..

Apapun kawan..segalanya ketentuan
Illahi buat kita yang bernama
manusia..carilah.kecapilah manisnya
mahabah fillah yang Allah utuskan dalam
persahabatan yang seketika ini..
sayang fillah buat sahabat2ku yang jauh
dimata..dekat dalam munajatku padaNya..


Bookmark and Share




  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

xyamani
WARGA RASMI
Menyertai: 16.06.2007
Ahli No: 7677
Posting: 4
Dari: terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 17-06-07 00:27


kawan sejati umpama pasu antik
susah nak jumpa
payah nak dapat

kawan sejati umpama emas
mahal nak dibeli
mahal lagi kalau nak dijual

kawan sejati umpama angin
bertiup sepoi-sepoi bahasa
membawa tenang pada hati

kawan sejati umpama kamu
kamu juga kamu semua
ketawa dikongsi
tangis jua dikongsi

tapi di mana nak kucari
teman sejati ini?


Bookmark and Share




  Member Information For xyamaniProfil   Hantar PM kepada xyamani   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 19-06-07 18:09


!!! QUOTE !!!

tapi di mana nak kucari
teman sejati ini?


Sahabat Sejati

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

saya telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

saya tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi

** hehehe.. ana titipkan bait sahabat sejati..min unic..
:lol: :lol:

persoalan mana nak cari...??
aina...??

jawabnye.. ada di mana-mana..
yang penting kena pandai cari...
pesanan pada diri ana dan juga antunna...
moga kita pandai dalam memilih sahabat...

:roll: :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

nafisah
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 688
Posting: 66
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 20-06-07 10:02


Betul tu shida, teman ketika kita senang sangat mudah di cari, ada di mana-mana. tapi, teman ketika kita susah dan perlukan pertolongan sangat susah nak jumpa


Bookmark and Share




  Member Information For nafisahProfil   Hantar PM kepada nafisah   Quote dan BalasQuote

faziera
WARGA RASMI
Menyertai: 19.06.2007
Ahli No: 7683
Posting: 11
Dari: seremban

NegeriSembilan   avatar


posticon Posting pada: 21-06-07 09:41


kita selalunya mempunyai ramai kawan diwaktu gembira sahaja,susah untuk mencari kawan diwaktu duka...tapi INSYAALLAH jika kita dapat menjadi kawan yang terbaik kepada sahabat-sahabat kita tidak mustahil mereka pun akan menjadi kawan yang terbaik buat kita...kawan anda pada hari inilah yang akan mencerminkan diri ada pada hari esok.. ;-)


-----------------
faziera88


Bookmark and Share




  Member Information For fazieraProfil   Hantar PM kepada faziera   Quote dan BalasQuote

redhailahi
WARGA RASMI
Menyertai: 25.06.2007
Ahli No: 7698
Posting: 2
Dari: Kuala Lumpur

Terengganu  


posticon Posting pada: 28-06-07 17:15


betul...
sekarang ni rmi sangat kawan yang hanya untuk masa senang saja.. kawan untuk ssah dan mngs bersama memang ssah nak dcari..
insyaAllah saya akan menjadi kawan untuk msa senang dan ssh pada kawan-kawan saya


Bookmark and Share




  Member Information For redhailahiProfil   Hantar PM kepada redhailahi   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.066898 saat. Lajunya....