Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 13-07-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
kita boleh menyimpan kenangan dlm kehidupan, tetapi tidak boleh jadikan kenangan sebagai kehidupan...
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
Assalamualaikum....
salam ukhwah buat semua warga komuniti muslimah....analah irdina (tembam gitu).... hikhikhuhu :)

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 2 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: kumpulan nasyid...


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» kumpulan nasyid...

Please Mendaftar To Post


Oleh kumpulan nasyid...

nurzahumaira
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 7249
Posting: 33
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-03-07 16:01


assalamualaikum semua...
ana tngah dengar lagu nasyid ni..sambil buat kerja..asgmnet ni tak pernah habis-habis...

tengh dengar2 ni, terdetik pula kat hati ana untuk berkongsi pandangan dngn kawan2 yang lain..

kumpulan nasyid mana yang paling sahabat-sahabat suka dengar..
maksud ana,lagu kumpulan tu sahabat semua tak jemu dengar.....

kalau ana, ana suka dengar semua lagu nasyid...
tapi ikut keadaan jugak...
kalau sambil nak buat kerja, ana suka dengr lagu yang slow saja..
yang tak tinggi sangat walaupun kat korus...

pada ana, nasyid dari kumpulan raihan la yang selesa di dengar..
semua lagu dia sedap didengar..dalam apa keadaan pun..

muzik dia ok dan lagu pun tak berat sangt...
menusuk jiwa..walaupun dah selalu dengar, kadang-kadang sebak juga dada ni...

nasyid lain pun ana suka..mestika,in-team,devotees,deHearty,suhaimi...dan sebagainya..

tapi lagu rabbani ana pilih sikit sebab banyak lagu yang dah berserabut kepala ana nak dengar...

tapi yang penting,lagu tu tak lari dari halwa telinga masyarakat islam...

ana harap sangat Raihan terus dengan muzik sekarang,jangan terlalu mengubah muzik atau konsep...

apa pendapat sahabat2?


-----------------
.:RaTu_PeRmaTa_HaTi:.


Bookmark and Share




  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

muslimat_89
WARGA RASMI
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 7045
Posting: 13
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 21-03-07 14:38


Ana paling suka lagu2 UNIC....best...lagi satu ana suka dengar lagu nasyid kumpulan lama2 such as nadamurni damai saja...semoga artis nasyid kita akan terus dengan misi mperjuangankn dakwah mereka...

Ukhuwah itu indah jika bertemu dan berpisah kerana ALLAH s.w.t...


Bookmark and Share




  Member Information For muslimat_89Profil   Hantar PM kepada muslimat_89   Quote dan BalasQuote

abadaa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 6619
Posting: 42
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 22-03-07 12:51


Assalamualaikum...

saya pula suka hijjaz...
apa-apa album pun..memang lagu2 dia sedap didengar..
dan lirik amat2 menyentuh hati

tapi kumpulan nasyid lain pun saya minat..
memang ikut perkembangan nasyid tanah air ni..=)


Bookmark and Share




  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 7461
Posting: 30

blank  


posticon Posting pada: 28-03-07 01:45


hijjaz..
sweet 4 ever


Bookmark and Share




  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

Dla
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 21.05.2004
Ahli No: 3766
Posting: 74
Dari: alam Cyber

Johor   avatar


posticon Posting pada: 28-03-07 14:52


suka semua lagu nasyid tidak kira kumpulan atau solo ...tempatan mahupon antarabangsa... lirik nya menginsafkan, lagu nya mendamaikan...:)


Bookmark and Share




  Member Information For DlaProfil   Hantar PM kepada Dla   Quote dan BalasQuote

nni
WARGA RASMI
Menyertai: 07.04.2007
Ahli No: 7494
Posting: 16
Dari: tepi tingkap saja

Perak   avatar


posticon Posting pada: 04-11-07 18:03


saya suka semua yang keluar kat ikim.fm.


Bookmark and Share




  Member Information For nniProfil   Hantar PM kepada nni   Pergi ke nni's Website   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 06-11-07 11:10


Assalamualaikum..
mm..isu best ni.. Actly Qhazi tak ikut sangat perkembangan nasyid ni..
Qhazi pun macam nni jugak semua yang keluar dekat ikim semua Qhazi layan..tapi kalau dapat dengar lagu Ustz.Akhil Hayy,best...!


-----------------
"Wanita yang cantik tanpa peribadi yang mulia, umpama kaca mata yang
bersinar-sinar, tetapi tidak melihat apa-apa"


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 19-11-07 12:36


salam..
teman tak hafal banyak sangat lagu nasyid ni tapi yang pasti kumpulan RAIHAN is the best nasyid group in Malaysia.. terutama time saudara Nazri Johany jadi lead vocal RAIHAN.. lagu2 mereka mudah untuk diterima & melodinya tidak terlalu pop..
banyak lagu nasyid sekarang lebih ke unsur pop, cuma liriknya islamik jadi macam dengar muzik pop yang sedia ada saja..tapi bukan semua lah...


-----------------
"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaian..."
[ Telah diedit oleh: hidayah_saibi pada 23-11-07 11:42 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 23-11-07 11:49


emm.. teman suka dengar suara kumpulan nasyid lama dr seberang,
kalau tak silap namanya El-Suraya.. sedap suaranye macam penyanyi arab..;-)
tapi sayang xselalu ada kat radio..
time bulan ramadhan dekat PERAKFM ada juga dengar lagunya..
"...ramadhan bulan yang suci, rahmat berlimpah dr Ilahi..
banyakkan amal di bulan ini, wajah muslimin selalu berseri..."
ehem lebih kurang.. :-D
kalau salah betulkan ek..


-----------------
"Kecantikan yang abadi terletak pada keelokan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan pada wajah dan pakaian..."
[ Telah diedit oleh: hidayah_saibi pada 23-11-07 11:50 ]


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

suterakasih85
{ SRIKANDI }
Menyertai: 10.12.2004
Ahli No: 4684
Posting: 634
Dari: Ganu+Nilai

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 28-11-07 14:20


Salamualaik....

semua nasyid saya dengar....
sambil2 siapkan iseymen or projek
pasang lagu nasyid ...Kalau bosan sangat nyanyi sekali..hehe
:-P tapi pastikan kawan sebelah anda tiada terasa "terseksa" hehe :-D

Berhibur tiada salahnye kerana hiburan itu indah ..jika ia dijaga sebaiknye...


-----------------
Success Through Endeavour ;



Bookmark and Share




  Member Information For suterakasih85Profil   Hantar PM kepada suterakasih85   Pergi ke suterakasih85's Website   Quote dan BalasQuote

yuhada
WARGA RASMI
Menyertai: 27.01.2006
Ahli No: 6248
Posting: 19
Dari: selangor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 11-11-08 12:14


mari mempromosikan TUHAN bersama Mawaddah
remaja yang boleh dijadikan role model sebagai muslimah


Bookmark and Share




  Member Information For yuhadaProfil   Hantar PM kepada yuhada   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.074885 saat. Lajunya....