Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 08-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Apa saja yang anda fikirkan mengenai diri anda adalah betul. Jika anda fikirkan anda boleh atau tak boleh, kedua-duanya memang betul

-- Henry Ford

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 26
Ahli: 0
Jumlah: 26




  Dari Galeri
a'kum,akhawat2 semua.inilah gambar saya di maahad tahfiz al-Quran wal-Qiraat,melaka,bersama saya sahabat saya siti khafizah.,di majlis yaumulHuffaz.

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 4 hari yang lalu
Laurenjoy: 33 hari yang lalu
jackurban: 34 hari yang lalu
porkalwais: 34 hari yang lalu


Luahan Hatiku
Topik: how to forget someone?


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, limah
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Luahan Hatiku
    »» how to forget someone?

Please Mendaftar To Post


Oleh how to forget someone?

srikandi86
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.02.2007
Ahli No: 7286
Posting: 21
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 14-02-07 04:16


Salam 'alaik..

ana nak mntak pendapat sahabiah2 yang cerdik pndai kat sini..ada tak tips2 macam mana nak lupakan seseorang..hmm, ana pernah terbaca..kita perlukan hanya seminit untuk mengenali seseorang, sehari untuk menyayangi seseorang tetapi seumur hidup untuk melupakan seseorang..ana cuba usir segala kenangan dan ingatan terhadap dirinya..namun, ana gagal wlpun setiap kali sesudah solat, ana akan berdoa pada lah-Rahman supaya ana dapat melupakan dirinya..namun, rasa rindu terhadap dirinya makin bercambah dari sehari ke sehari..bantulah ana..ana dah xsanggup hidup disebalik byg2nya..ana akui, mungkin tiada jodoh antara kami..sekian.


Bookmark and Share




  Member Information For srikandi86Profil   Hantar PM kepada srikandi86   Quote dan BalasQuote

haifa218
WARGA RASMI
Menyertai: 12.04.2006
Ahli No: 6528
Posting: 14
Dari: Johor Bahru

Johor  


posticon Posting pada: 14-02-07 08:08


Wassalam..

Saya pernah rasa apa yang awak rasa... apa yang boleh saya nasihatkan..

- Banyakkan Solat hajat / Istikharah, minta petunjuak dari YANG MAHA ESA..saya dulu, hampir setiap malam selepas solat Isya' saya solat istikharah dan lama² ingatan pada dia lenyap macam tu saja...dan paling saya sendiri tak pernah terpikir, satu² lelaki yang PALINGGG saya benci, dia kini adalah suami saya, pemimpin saya. memang terbukti jodoh, maut, rezeki semua ditangan Tuhan, kita hanya mampu merancang dan berusaha tapi yang menentukan, DIA.
- Banyakkan membaca Al-quran
- Banyakkan bersedekah
- Jangan duduk seorang diri, nanti macam² yang kita fikir...

moga apa yang say sampaikan boleh dijadikan panduan. Doa saya moga awak berbahagia selalu di bawah lindungan AZZAWAJALLAH...

Wassalam..


Bookmark and Share




  Member Information For haifa218Profil   Hantar PM kepada haifa218   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-02-07 01:39


terima kasih atas apa yang haifa smpaikan...acik akan cuba lakukan yang terbaik


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 19:33


Pada 14-02-07 08:08 , haifa218 posting:

!!! QUOTE !!!



- Banyakkan Solat hajat / Istikharah, minta petunjuak dari YANG MAHA ESA..saya dulu, hampir setiap malam selepas solat Isya' saya solat istikharah dan lama² ingatan pada dia lenyap macam tu saja...dan paling saya sendiri tak pernah terpikir, satu² lelaki yang PALINGGG saya benci, dia kini adalah suami saya, pemimpin saya. memang terbukti jodoh, maut, rezeki semua ditangan Tuhan, kita hanya mampu merancang dan berusaha tapi yang menentukan, DIA.
- Banyakkan membaca Al-quran
quote]

ini juga adalah amalan ana...insyaAllah berkesan..tapi..mestilah istiqomah ok... 8-)



-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 24-02-07 21:59


It may take only a minute to like someone,
only an hour a crush on someone, and only a day to love someone, but it will take a lifetime to forget someone…


"tak semua yang kita impikan jadi kenyataan..tak semua
cinta akan kekal selamanya..kekadang ada yang akan
putus ditengah jalan..tapi percayalah bahawa cinta sejati
tetap wujud walaupun mengambil masa yang lama untuk
diperolehi..ingatlah wahai teman sekali kita gagal
dalam percintaan tak bermakna kita akan gagal untuk
selamanya...yang penting kita tetap percaya akan
kewujudannya..dan juga jangan lah terlalu memperhambakan
diri kepada cinta"


mumkin dia bukan milik kita... bukan jodoh kita..
just terima dengan redha ye.. jangan bersedih ye...
:-di :-di :-di


-----------------

::prAy hArd+wOrk sMarT::
barakaLlahu..


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi86
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.02.2007
Ahli No: 7286
Posting: 21
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 25-02-07 06:05


terima kasih kepada simple_shida, haifa 218, niza_ati..insya-Allah, ana akan berusaha untuk mendekatkan diri pada-Nya..agar rasa cinta dan rindu ini disalurkan pada jalan yang diredhainya..jodoh pertemuan terletak di tangan Allah..jadi, tiada apa pun di atas dunia ini milik mutlak kita..semuanya hanya pinjaman yang diberikan kepada manusia sebagai tanda rahmat dan kasih sayang Allah kepada hamba2nya..

-salam ukhuwah penuh mahabbah-


Bookmark and Share




  Member Information For srikandi86Profil   Hantar PM kepada srikandi86   Quote dan BalasQuote

qatrunnada
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 08.08.2003
Ahli No: 2160
Posting: 34
Dari: kerian

Perak   avatar


posticon Posting pada: 25-02-07 13:41


saya pun sedang mengalami ini..sedihnya Allah saja yang tahu...


Bookmark and Share




  Member Information For qatrunnadaProfil   Hantar PM kepada qatrunnada   Quote dan BalasQuote

wrongperson
WARGA RASMI
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 7372
Posting: 2
Dari: jitra

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 15:49


Saya pun tengah alami masalah yang sama macam awak sekarang ni...Sedih hanya Tuhan yang tahu. Dia meninggalkan saya kerana dia sakit dan tak kan hidup lama. Saya nak sangat berada di sisi dia pada ketika ini,tapi dia menolak...katanya tak nak menyusahkan saya pada masa sekarang dan juga masa depan nanti. Dia selalu memberikan kata-kata yang menyakitkan dan melukakan hati saya...Saya tau dia nak saya melupakan dia...tapi hati perempuan, tak kan sanggup tengok orang yang kita sayang tanggung kesakitan sorang2...Apa pun saya redha dan pasrah dengan ketentuan Allah. Semoga dia selalu dilindungiNya dan berada dalam rahmatNya. Awak pun kenalah banyak besabar dan setiap ujian Allah itu ada hikmahnya..


Bookmark and Share




  Member Information For wrongpersonProfil   Hantar PM kepada wrongperson   Quote dan BalasQuote

wrongperson
WARGA RASMI
Menyertai: 26.02.2007
Ahli No: 7372
Posting: 2
Dari: jitra

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 26-02-07 15:53


Awak kena kuat..Banyakkan solat hajat,istikharah,... Kalau saya, setiap pagi selepas solat subuh saya akan baca Surah Yasin dan InsyaAllah kita akan diberi kekuatan... Jodoh,pertemuan,ajal,maut semua tu kat tangan Tuhan. Jadi banyakkanlah berdoa dan minta petunjuk dari Allah.


Bookmark and Share




  Member Information For wrongpersonProfil   Hantar PM kepada wrongperson   Quote dan BalasQuote

srikandi86
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.02.2007
Ahli No: 7286
Posting: 21
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 26-02-07 20:24


salam 'alaik..

syukran wrongperson..insya-Allah ana akan cuba untuk jadi kuat..ramai lagi orang lain yang sayangkan ana..untuk apa didamba kasih seorang lelaki yang tidak pasti..ibu bapa dan keluarga ana kan ada..kasih Allah itu yang paling utama..ana dah sedar..meskipun ingatan terhadap dirinya masih bersisa..ana akan cuba untuk singkirkan dari fikiran ini..buat sahabiah2 yang mengalami perkara yang sama seperti yang ana lalui..ingtlah bawah cinta Allah itu yang perlu kita buru..lagi-lagi Kalau masih bergelar pelajar..jangan tergadai pelajaran hanya kerana seorang lelaki..wallahu'alam..


Bookmark and Share




  Member Information For srikandi86Profil   Hantar PM kepada srikandi86   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 28-02-07 12:27


Betul, bukan mudah untuk melupakan seseorang yang pernah bertakhta dihati. Yang penting kena terima hakikat bahawa setiap apa yang berlaku pasti ada hikmah yang Allah lakukan. Belajar untuk menyayangi diri sendiri dan juga lakukan perkara yang menggembirakan diri sendiri agar perasaan sedih tidak bersarang dihati.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

nur_anis
WARGA RASMI
Menyertai: 21.12.2003
Ahli No: 2955
Posting: 8
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 07-03-07 09:31


banyakkan solat hajat dan minta pertolongan dari Allah swt..kita tak mungkin boleh melupakan seseorang..walau kita cuba lupakan dia akan hadir juga..jadi cara terbaik banyakkanlah mengingati Allah swt..


Bookmark and Share




  Member Information For nur_anisProfil   Hantar PM kepada nur_anis   Quote dan BalasQuote

ar_raudhah
WARGA RASMI
Menyertai: 25.10.2004
Ahli No: 4501
Posting: 19
Dari: malaysia

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 13-03-07 01:31


hidup ni singkat sahaje...positifkannye :-)


Bookmark and Share




  Member Information For ar_raudhahProfil   Hantar PM kepada ar_raudhah   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 18-07-07 10:54


mustahil untuk kita melupakan seseorang yang pernah kita sayang dalam masa yang singkat..acik pun sedang laluinya..terlalu sukar..apa yang dapat acik buat banyakkanlah berdoa agar diri kita lebih tenang untuk menghadapinya..kerana DIA yang mengetahui segala yang tersirat dan tersurat..


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.055014 saat. Lajunya....