Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 05-08-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Adakalanya kita perlu menangis, supaya kita tahu bahawa hidup ini bukan sekadar untuk ketawa dan adakalanya kita perlu ketawa supaya kita dapat menilai betapa mahalnya harga setitis air mata.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: harith
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13726

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 31
Ahli: 0
Jumlah: 31




  Dari Galeri
Salam ukhwah dari ana untuk semua...

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 22 jam, 53 minit yang lalu


Isu Semasa
Topik: 'Cari Menantu'


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» 'Cari Menantu'

Please Mendaftar To Post


Oleh 'Cari Menantu'

nurzahumaira
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 7249
Posting: 33
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-02-07 00:31


assalamualaikum..
hari ni hari khamis..kul 9.30 tadi ada satu cerita kat ntv9..kngah suka jugak nak tengok cerita tu..macam best..lagi pun, kngah assume rancangan tu berunsur ISLAmIK...

minggu lepas kngah tak dapat tengok sebab ada hal sikit..tapi minggu pemilihan yang sebelum2 ni,kngah berkesempatan tengok.hari ni,sempat tengok kejap..tapi 15 minit saja..pas tu..malas nak tngok dah..
bukan apa,meluat pula tengok...dah macam AF pula.. macam bebas saja pergaulan laki dan perempuan..tak pasti la kalau maybe waktu kngah tengok tu saja mereka bercampur laki perempuan then lepas tu tak.kngah baru nak respect tv9 buat rancangan yang agak bagus untuk ditonton...tapi..sedih pula rasa tadi...
dah la pasangan dipertontonkan dan di 'buli'.kasihan ye...

sebelum ni,akademi al-Quran tu,ok la...

ni program ni,menghampakan kngah...
kngah bukan apa,yang silap tu mungkin kita boleh perbaiki kan..
ramai ustaz dan ustazah ang terlibat dengan program tu...
maybe orang yang incarge program tu tak perasan kesilapan ni atau sebaliknya...
boleh saja buat aktiviti 'hawa' sahaja then 'adam' dengan aktiviti mereka sahaja...
untuk melihat keserasian, boleh dibuat dengan cara yang lebih berpatutan...

kat sini kngah nak berkongsi pendapat dngn kawan2 yang lain..
ada yang sokong dan tidak...
atau ada pendapat atau alasan yang kngah tak terpikir...atau kngah tersalah judge...

ok la...tengok pula la sikit minggu depan macam mana pulak.....


-----------------
.:RaTu_PeRmaTa_HaTi:.


Bookmark and Share




  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

ismi_atikah
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 18.01.2004
Ahli No: 3118
Posting: 74
Dari: bumi allah

senegal   avatar


posticon Posting pada: 07-02-07 20:50


ana tak pernah tengok program ni..
teringin jugak nak tengok... baru boleh buat penilaian..
huhuhuhu...


Bookmark and Share




  Member Information For ismi_atikahProfil   Hantar PM kepada ismi_atikah   Quote dan BalasQuote

nurzahumaira
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 7249
Posting: 33
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 10-02-07 00:02


erm..minggu ni ana tengok lagi program ni..
alhamdulillah..ok sikit...
agendanye soal jawab agama dalam alam perkahwinan..
tapi pakaian pengacara yang wanita tu sedikit menyakitkan mata..
sebab baju nya agak sendat dan jenis kain getah...
ana suka couple yang lelaki nya tu muallaf...
nampak serasi dan islamik..
semoga kekal hingga ke jinjang pelamin..


Bookmark and Share




  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

srikandi86
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.02.2007
Ahli No: 7286
Posting: 21
Dari: uk

uk  


posticon Posting pada: 15-02-07 03:10


huhu..ana dah lama tak tengok tv..rancangan tu ala2 realiti tv macam akademi fantasia ke? isk..ana rasa ada banyak lagi cari lain untuk para ibu di Malaysia mencari menantu..xusahlah dipertontonkan skill yang ada di khalayak ramai..lebih baik Kalau benda tu disimpan untuk bakal suami kita..lagipun, takut hipokrit pulak jdnya nanti..ana teringat salah satu siri realiti tv ni..'mencari cinta'..tujuannya untuk mencari jodoh untuk seorang gadis ni..pelbagai cara digunakan oleh jejaka2 dalam rancangan tu untuk memikat hati si gadis..akhirnya, seorang jejaka bertuah telah terpilih untuk menjadi pasangan hidup si gadis ni..tetapi tak lama lepas tu..ana dengar hubungan mereka tak lama..xsmpat mendirikan rumah tgga..dah berpisah..jadi, tak ada kebaikan langsung rncangan macam tu..memalukan diri, dan keluarga..nama Islam juga turut tercalit barangkali..ye la..mesti orang bukan islam fikir.."oh, begini rupanya orang-orang islam mncri jodoh"..lagi-lagi wanita itu tidak menutup aurat..hmm, ana memang xpenah sokong rncangan realiti tv ni..tapi kadang-kadang tengok la..untuk menilai sendiri kepada muda mudi zaman sekarang ni minat sangat rncangan macam tu..ana pun muda lagi..kadang-kadang terpengaruh la jugak..hehe..ok la..wasalam..

-salam ukhuwah penuh mahabbah-


Bookmark and Share




  Member Information For srikandi86Profil   Hantar PM kepada srikandi86   Quote dan BalasQuote

masliya
WARGA RASMI
Menyertai: 13.10.2006
Ahli No: 6976
Posting: 15
Dari: shah alam

Selangor  


posticon Posting pada: 21-02-07 11:59


ana pernah tengok sekali saja...ada yang baik ada yang buruk nya...yang baiknya..peserta disoal tentang bab2 agama...tapi yang tak baiknya...ada juga meletakkan unsur budaya melayu...kita tau kan,masa bersanding tak boleh buat upacara merenjis...itu telah menyamai upacara agama hindu..


Bookmark and Share




  Member Information For masliyaProfil   Hantar PM kepada masliya   Quote dan BalasQuote

nurzahumaira
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.01.2007
Ahli No: 7249
Posting: 33
Dari: ipoh

Perak   avatar


posticon Posting pada: 01-04-07 02:24


erm..
tadi 3 pasangan dah kahwin pun..
selamat diijab kabulkan...
alhamdulillah la...
semoga berpanjangan......hingga ke anak cucu.......
tak tau la nak kata ada pembaziran ke tak...
3 orang serentak..
pakaian mereka..biasa la sponser..
so, walaupun bertudung...tapi..hu hu..ada sikit la problemye....
ana tak sempat tngok sampai habis..sebab tngok cekikrama TV3...
MENCARI ARAH KIBLAT...
sempena maulidur rasul..
best juga..cerita pasal convert agama...alhamdulillah......
jalan cerita bagus...
tapi tak sesuai la Eja..tak pakai tudung pula tu..cari la wanita yang elok sikit..walaupun sekadar belakon..pakai tudung ke..baju labuh sikit ke..ni seluar pun nampak sampai ..........erm..malu nak sbut...

so,rancangan cari menantu tu......
erm..berjaya la cari menantu....
kita bila lagi.!!.hik hik


Bookmark and Share




  Member Information For nurzahumairaProfil   Hantar PM kepada nurzahumaira   Pergi ke nurzahumaira's Website   Quote dan BalasQuote

simpLe_sHida
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 13.10.2003
Ahli No: 2642
Posting: 654
Dari: greenland....

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 21:58


aiwah..
dah berakhir sudah siri cari menantu...
ana tak berkesempatan melihat sepenuhnya....edition cari menantu tu..
anyway.. dapat tengok masa nikah saja..

erm..bagaimana laa nanti ek... musti aa sedu..sedan nak nikah..hehehe..
alfun mabruk pada yang menang award 1st..
warga ukhwah.com juga yang menang tu..heheh...
adik pada ex-MT

ada rezeki boleh masuk versi 2nd pula...ehehhe...


Bookmark and Share




  Member Information For simpLe_sHidaProfil   Hantar PM kepada simpLe_sHida   Pergi ke simpLe_sHida's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.071004 saat. Lajunya....