Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 16-12-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kekikiran adalah malu, sifat pengecut adalah cacat, kemiskinan menggagalkan lelaki cergas membela dirinya, orang melarat adalah orang asing di kotanya sendiri
--
Saidina Ali

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: zahirahruslan
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13718

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 15
Ahli: 0
Jumlah: 15




  Dari Galeri
Suasana jamuan JK..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: asal usul nick anda


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» asal usul nick anda

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh asal usul nick anda

mawarnanmerah
WARGA RASMI
Menyertai: 12.12.2006
Ahli No: 7125
Posting: 9
Dari: Terengganu

Terengganu   avatar


posticon Posting pada: 22-12-06 23:07


tanya pasal ym dah ada. nak tau apa asal usul nick yang kawan-kawan gunakan sekarang ni? saya punya mawarnanmerah sebabnya saya memang suka bunga mawar yang warna merah. kawan-kawan pula macam mana?


-----------------
SeMaLam AdALaH kEnANgaN, hAri iNi aDaLaH kEnYATaAn, EsOK adALah HaRaPaN...


Bookmark and Share




  Member Information For mawarnanmerahProfil   Hantar PM kepada mawarnanmerah   Quote dan BalasQuote

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 25-12-06 00:46


ana pula myway...kalau dalam melayunye 'jalan saya' or 'laluan saya'..
tak ada yang speselnye..:)
cuma berharap agar sentiasa berada diatas jalan yang benar walau apapun dugaan yang menimpa..Al-Quran & As-Sunnah...straight way to jannah...

mohon sangat pada Allah...Allah lebih mengetahui...


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

nilam
WARGA RASMI
Menyertai: 26.02.2005
Ahli No: 4995
Posting: 8

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 29-12-06 23:00


suka warna biru..
pernah menang anigerah Nilam masa sekolah rendah. Anugerah tu untuk pelajar paling banyak membaca. Nilam pulak sejenis permata berharga yang berwarna biru...saya guna nick Nilam sejak form 4 sampailah sekarang dah 21 tahun pun..


Bookmark and Share




  Member Information For nilamProfil   Hantar PM kepada nilam   Quote dan BalasQuote

deq_mas
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 07.09.2003
Ahli No: 2379
Posting: 153
Dari: Brunei Darussalam

brunei   avatar


posticon Posting pada: 09-01-07 12:33


nick saya sebab pada masa tu tahun 1999 adalah sukan sea di brunei dan tema brunei pada masa tu adalah brunei go for gold. jadi saya guna nick emas, kakak angkat saya selalu panggil saya dik mas jadi saya pun tukar nick saya jadi deq_mas. itu lah ceritanya...


Bookmark and Share




  Member Information For deq_masProfil   Hantar PM kepada deq_mas   Pergi ke deq_mas's Website   Quote dan BalasQuote

lah-rahmah
WARGA RASMI
Menyertai: 16.08.2006
Ahli No: 6799
Posting: 5
Dari: kedah

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 12-01-07 13:59


salam......nick yang ana nak guna sebenarnya nur_kebahagiaan, tapi tak dapat sebab dah ada orang guna. ana suka nick tu dan tambah pula maksud nama ana pun itu. tapi guna lah-rahmah sebab salah taip:), ana nak guna AL-rahmah..mksudnyekan penyanyang...tapi salh tekan, nak buat macammane..:)


Bookmark and Share




  Member Information For lah-rahmahProfil   Hantar PM kepada lah-rahmah   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-01-07 11:03


bagi zura pula....hurm...azura adalah nama zura dan anakmami...?sebab zura ini anak mami...tapi mami perak lah..:)


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

muslimat_89
WARGA RASMI
Menyertai: 17.11.2006
Ahli No: 7045
Posting: 13
Dari: pontian

Johor   avatar


posticon Posting pada: 31-01-07 17:21


Salam,
Nick name ana pula muslimat_89, ana dengan nick name ni sb ana harap nick name ni dengan harapan ana dapat menjadi wanita solehah (amin...) 89 pula ialah tahun ana lahir

ALLAHhualam.....

Lahirny kita diiringi dengan Azan,
Matinya kita diiringi dengan solat,
Antara AZAN dan SOLAT it alangkah singkatny hidup ini....


Bookmark and Share




  Member Information For muslimat_89Profil   Hantar PM kepada muslimat_89   Quote dan BalasQuote

m_cekedesh
WARGA RASMI
Menyertai: 28.01.2007
Ahli No: 7263
Posting: 8
Dari: mUadZam tecaYanG

Pahang  


posticon Posting pada: 19-02-07 02:09


saLam ukhuwah tok semua
okiesh nick ana m_cekedesh
actually nick niey ana create as an editor for persatuan islam tempat ana belajar.
saja ambl misz cekedesh hopefully can attract students
tok baca article islam =)


Bookmark and Share




  Member Information For m_cekedeshProfil   Hantar PM kepada m_cekedesh   Quote dan BalasQuote

putih
WARGA RASMI
Menyertai: 20.11.2006
Ahli No: 7052
Posting: 4

blank   avatar


posticon Posting pada: 19-02-07 16:49


assalamualaikum...
salam ukhwahfillah smuaa..
saya orang baru kat sini....
nick putih ni saya pakai sebab suka warna dia...
lagipun warna putih ni banyak lambangkan yang baik....
mudah2 an saya pun macam tu....^_^


Bookmark and Share




  Member Information For putihProfil   Hantar PM kepada putih   Quote dan BalasQuote

acik
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.05.2003
Ahli No: 1532
Posting: 91
Dari: BUMI TUHAN YANG AGUNG

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 21-02-07 15:37


assalamualaikum dan salam ukhuwah
saya acik..nick ini saya gne sejak saya dapat anak buah..hehe
tak ada maksud apa pun just memang suka dikenali sebagai acik
sahabat boleh panggil saya yan atau yantie
nama samaran yang selalu digunakan.
:)


Bookmark and Share




  Member Information For acikProfil   Hantar PM kepada acik   Quote dan BalasQuote

abadaa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 6619
Posting: 42
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 23-02-07 14:01


Assalamualaikum...

saya pulak guna abadaa

a=ahmad (name abah)
ba=bahiah (name mama)
di= dan
aa= adik-adik..

semoga kami sentiasa saling mengingati...=)


Bookmark and Share




  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

redgirl
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 28.03.2007
Ahli No: 7461
Posting: 30

blank  


posticon Posting pada: 29-03-07 22:45


saya pula...
saya seorang gadis yang amat menyukai warna merah..so..jadilah 'redgirl'


Bookmark and Share




  Member Information For redgirlProfil   Hantar PM kepada redgirl   Quote dan BalasQuote

niza_ati
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 23.06.2006
Ahli No: 6676
Posting: 24
Dari: KL-Sarawak

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 30-03-07 14:03


asal usul nick? yang mana? nick kat alam maya ke?
Lau nick alam maya asal dari name penuh 8-)


-----------------
cita-citaku islam gemilang, cita-citaku daulahnya berulang, cita-citaku islam cemerlang, cita-citaku islam tinggi menjulang
والسلام


Bookmark and Share




  Member Information For niza_atiProfil   Hantar PM kepada niza_ati   Quote dan BalasQuote

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 01-04-07 21:41


assalamualaikum.. nak kongsi juga rahsia nickname ini.
cyxaula adalah nama asal kalau baca dalam alphabet russia.
-peace-


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

nurulain
WARGA RASMI
Menyertai: 01.11.2004
Ahli No: 4533
Posting: 19
Dari: Kuala Lumpur

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 06-04-07 14:48


nurulain...asal dari nama saya la..nurul ainun


Bookmark and Share




  Member Information For nurulainProfil   Hantar PM kepada nurulain   Pergi ke nurulain's Website   Quote dan BalasQuote

NurQhazi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.07.2007
Ahli No: 7738
Posting: 90

Perak  


posticon Posting pada: 31-07-07 18:19


NUR QHAZI..
qhazi sebenarnya guna nick ni untuk bidang penulisan kadang-kadang ada qhazi hantar rencana or karya Qhazi dekat majalah jadi Qhazi guna name pena nur Qhazi maksudnya Cahaya pejuang Qhazi berangan nak berjuang dalam bidang penulisan sebab ada orang kata mata pena lebih tajam dari mata pedang hehe.. sebenarnya ejaan QHAZI tu GHAZI tapi Qhazi tukar pergi kepada Q hehe..
Qhazi tu name lelaki jadi nak memerempuankan name tu Qhazi tambah nur hehe,tapi dalam buku himpunan name-name name perempuan untuk ghazi ni ialah ghaziah maknanya same juga pejuang..


Bookmark and Share




  Member Information For NurQhaziProfil   Hantar PM kepada NurQhazi   Quote dan BalasQuote

QingZhen
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 29.06.2007
Ahli No: 7706
Posting: 32
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 01-08-07 12:14


Salamm...

Qhazi dan QingZhen macam lebih kurang kan? :)

QingZhen tu ambil dari buku... maksud dia 'Pure Truth' dalam bahasa cina...

:)


Bookmark and Share




  Member Information For QingZhenProfil   Hantar PM kepada QingZhen   Pergi ke QingZhen's Website   Quote dan BalasQuote

halesolurun_84
{ SRIKANDI }
Menyertai: 13.10.2008
Ahli No: 9163
Posting: 566
Dari: JeRaNtUt ! SuBaNg JaYa

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 17:00


nickname saya? terbalikkan saja.. tau lah maknanya..


Bookmark and Share




  Member Information For halesolurun_84Profil   Hantar PM kepada halesolurun_84   Pergi ke halesolurun_84's Website   Quote dan BalasQuote

sakinahazzahra
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 01.09.2007
Ahli No: 7840
Posting: 22

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 17:38


saya sangat suka pada anak Rasulullah, fatimah az zahra
sakinah nama saya, jadi buat nick sakinahazzahra :-)


-----------------
jagalah hati


Bookmark and Share




  Member Information For sakinahazzahraProfil   Hantar PM kepada sakinahazzahra   Quote dan BalasQuote

Aezza
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.10.2005
Ahli No: 5768
Posting: 51
Dari: Klang

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-01-09 17:54


nickname saya name saya.. sebenarnya.. masa tu nak cepat-cepat.. (kawan yang perkenalkanUC) so tak sempat nak fikirkan nick.. ;)


Bookmark and Share




  Member Information For AezzaProfil   Hantar PM kepada Aezza   Pergi ke Aezza's Website   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» asal usul nick anda

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.09118 saat. Lajunya....