Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 01-04-2020  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kecantikan yang abadi terletak pada keelokkan adab dan ketinggian ilmu seseorang, bukan terletak pada wajah dan pakaiannya...

-- Hukama'

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: Laurenjoy
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13724

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 14
Ahli: 0
Jumlah: 14




  Dari Galeri
ini gambar ana kat uk

  Yang Masuk Ke Sini
citey: 1 hari, 1 jam, 22 minit yang lalu
Laurenjoy: 26 hari yang lalu
jackurban: 27 hari yang lalu
porkalwais: 27 hari yang lalu
sarahhanee: 29 hari yang lalu


Ukhwah
Topik: saper pakai [email protected] ??


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» saper pakai [email protected] ??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh saper pakai [email protected] ??

anak_perak
{ SRIKANDI }
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 45
Posting: 186

Perak   avatar


posticon Posting pada: 29-04-03 21:18


ehemm...assalamua'laikum

saje je anak perak ni nak kenai2 kekawan yg samer rabuun cam say er....

hehe...saya nii mula rabun sejak pom 3....
spek pakai time blaja jer... dulu , kunun tanak pakai leh la ghardul basar...

sejak setaun dua ni... rasa tak bley dah tinggal spek ni ...

terima jer la seadanya....bersykur dgn nikmat yg diberi


Bookmark and Share




  Member Information For anak_perakProfil   Hantar PM kepada anak_perak   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 00:40




mmm...ana mula pakai spek masa form 1. tapi memula nak pakai tu segan bebenor. kejap bukak..kejap pakai..

tapi selepas berlaku satu tragedi yang tragis, terus tak lekang2 spek ini dari mata...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 09:31


Assalamualaikum...maaflah kalau ana menyibuk jer dlm ruangan nih...nak jugak berkongsi pengalaman ngan antum semua...ermm...pasal topik yg kita bincangkan nih...mmg dulu pon,ana pakai spect jugak...sejak di darjah 5 lg...ana nih rabun jauh...power pun makin lama makin bertambah plak...dah tua la katakan...heheh...tapi skang nih dah beralih arah pulak...ana cuba plak pakai lens...mula2 tuh agak kekok skit la...tapi dah lelama...ok jer...senang skit...tak yah nak pakai spect lagi...org pun tak tahu kita nih rabun...tui daq??


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

Hanan
..::PRESIDEN::..
Menyertai: 15.04.2003
Ahli No: 2
Posting: 1575
Dari: Sunway City

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 09:55


Erm... saya pun salah seorang yang pakai spek dalam ramai2 pemakai spek di malaysia ni...



-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HananProfil   Hantar PM kepada Hanan   Pergi ke Hanan's Website   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 11:16


akum...ana sama jek dengan honey...hihik.. rahsia yang ramai tak tahu....


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

hajidah_aiman
{ SRIKANDI }
Menyertai: 02.05.2003
Ahli No: 875
Posting: 253
Dari: Perlis Indera Kayangan

Perlis   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 15:48


Assalamu'alaikum...
Ana pun pakai spek jugak... dari sekolah rendah lagi....dugaan jugak bila pakai spek ni....Ana dgn adik lelaki ana pakai spek dlm family...


Bookmark and Share




  Member Information For hajidah_aimanProfil   Hantar PM kepada hajidah_aiman   Pergi ke hajidah_aiman's Website   Quote dan BalasQuote

nuriz
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 549
Posting: 53
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 16:24


saye pun pakai spek baru 2 tahun tapi semakin lama apasal power spek saye semakin turun?cikgu saya kat malam-malam jarang-jarangkan pakai spek dan banyakkan makan carrot untuk menurunkan power spek mate yeke..~~~

-----------------
[IMG]http://www.gamespy.com/avatars/av/AT/at239.gif[/IMG][b]meniti fantasi melayari realiti[/b]


Bookmark and Share




  Member Information For nurizProfil   Hantar PM kepada nuriz   Quote dan BalasQuote

ida01
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 11
Posting: 330
Dari: SeGaMaT^jOhOr

Johor   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 16:40


hehe.ida pon pakai gak spe tapi cam kak hurul ngan kak honey la.hehe.


Bookmark and Share




  Member Information For ida01Profil   Hantar PM kepada ida01   Quote dan BalasQuote

marlina_sakura
WARGA RASMI
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 651
Posting: 13
Dari: johor

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 16:42


alhamdullilah..walaupun saya nidup bertemankan spek saya nie saya bersyukur coz Allah tak tarik semua nikmat penglihatan ini dari saya...dari itu hargailah mata anda dan jagalah pandangan mata anda...semoga dengan memakai spek ni dapat menginsafkan kita..akan kekurangan diri...


Bookmark and Share




  Member Information For marlina_sakuraProfil   Hantar PM kepada marlina_sakura   Quote dan BalasQuote

hurulain
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 16
Posting: 313
Dari: Bumi Allah

singapore   avatar


posticon Posting pada: 02-05-03 21:14


hmmm ana oun sama,terasa sedih sangat bila hilang nikmat melihat yang original...semua yang kita miliki ALLAH yang punya..


Bookmark and Share




  Member Information For hurulainProfil   Hantar PM kepada hurulain   Quote dan BalasQuote

kaklong
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 27.04.2003
Ahli No: 551
Posting: 155
Dari: darul ridzuan

brunei  


posticon Posting pada: 02-05-03 21:24


Quote:

On 2003-05-02 16:24, nuriz wrote: banyakkan makan carrot untuk menurunkan power spek mate yeke..~~~

-----------------




pakcik kaklong cakap, air carrot susu elok utk jaga mata terutamanya yg pakai spek cam budak sebelah ni

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For kaklongProfil   Hantar PM kepada kaklong   Quote dan BalasQuote

nurul_hana
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 03.05.2003
Ahli No: 930
Posting: 30
Dari: Gombak

saudiarabia   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 11:50


a'kum.....ana nie pakai spek sejak ana darjah 5 macam kak honey jugaklah...

-----------------
Berjuanglah demi mempertahankan maruah sebagai seorang muslimah sejati....


Bookmark and Share




  Member Information For nurul_hanaProfil   Hantar PM kepada nurul_hana   Quote dan BalasQuote

Houri
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 30.04.2003
Ahli No: 737
Posting: 66
Dari: IIUM

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 04-05-03 18:54


hmm....neesa lak pakai spek sejak form 4...yer ah....bile dok hostel...mata pon mule ler merabun...dulu ske tgk org pakai speck...nampak matured...heh...tuh yg gatai tangan pakai speck org...konon cun ah tue..haha...tapi bile diri sendiri yg pakai speck...tensen!! takleh nampak dgn jelas tanpa speck disisi...

so...skang nih cube ah nak kurangkan power....dgn meminum dan memakan carrot...tapi...tak bekesan pon? camne ek? ke ade cara yg lebih berkesan? heh...masalah...masalah...tapi...bersyukur je dgn semua yg ada....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For HouriProfil   Hantar PM kepada Houri   Quote dan BalasQuote

adinura
WARGA RASMI
Menyertai: 28.04.2003
Ahli No: 590
Posting: 14
Dari: KL

KualaLumpur   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 12:11


akak lak pakai spek sejak djh 6! bayangkan punya lama setia bersama spek.. dah dekat 13 tahun ni.

Tapi bila masuk UM, try la pakai lense.. lama gak, sampai final year. Lepas tu pakai spek semula. Sebab kekadang lense menyebabkan mata kita letih.

Anyway, dr experience akak, pakai lense membantu utk "tidak menaikkan power", di samping akak makan ubat homeopathy + habbatusa Sauda' (ubat bg segala penyakit kecuali mati -hadith)

Amacam? cuba le semua2 petua tu... jgn tunggu sampai spek berat dr kepala.. keh keh keh!!

-----------------
::eh!?::


Bookmark and Share




  Member Information For adinuraProfil   Hantar PM kepada adinura   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 13:11


power ana agak kuat gak lah...tapi sekarang nak tanggalkan ceermin mata pun segan sebab mata dah tak lawa.

memang semua orang yang pakai cermin mata, mata dia akan lebam kat bawah mata dan kelihatan sepet ker? dulu tak de camni mata ana....

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

fikrah1399
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 25.04.2003
Ahli No: 495
Posting: 46
Dari: Allah SWT

Perak   avatar


posticon Posting pada: 06-05-03 13:43


assalamu'alaikum...

Akak pun pakai spek jugak. Masa darjah 6
lagie dah mula rabun sebab byk sangat
kerja skolah kena buat....

Mula pakai spek masa form 1. Form 2 pakai
sepenuh masa... Tak boleh berlekang ngan
spek kecuali masa mandi, tido n solat...

Power sekarang area 600 lebih...
Emmm sedey ler...


Ok, Wassalam.

-----------------
mencari hidayah...ku kan terus mencari...redhaMU kuharapkan selalu...


Bookmark and Share




  Member Information For fikrah1399Profil   Hantar PM kepada fikrah1399   Pergi ke fikrah1399's Website   Quote dan BalasQuote

nur_indah
-{SERIKANDI BERJASA}-
Menyertai: 19.04.2003
Ahli No: 174
Posting: 193
Dari: seremban

NegeriSembilan  


posticon Posting pada: 06-05-03 14:11


hehehe.... specky2 sekalian... akak pon same la ngan adik2 sume... rabun... start pakai spek masa form 4... memula pakai terus power 100.. punye la marah dr. opto tu...

erm, sedey la gak... sbb kadang2 terpk mungkin nikmat yg Allah beri sikit demi sikt Dia tarik balik...

ape pon, akak masih bersyukur sbb masih byk nikmat Allah yg dapat akak rasa lagi.... Alhamdulillah...

err, neesa, suke yg pakai spec ye? hehehe... akak pon suke org yg pakai spec... sbb nampak matured... hehehe... teori mane entah akak pakai ni...

tapi kan, spec akak tu jarang letak kat mata seperti yg sepatutnye... leceh la pakai spec ni... masa study or ngadap komputer wat assignment zaman study dulu jek pakai... skang ni akak tgh berura2 nak pakai lens la plak... eiii, leceh tak agaknye ek???

"hargailah nikmat pancaindera kurniaan Allah pada kite sebab ianya x boleh ditukar ganti...."

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For nur_indahProfil   Hantar PM kepada nur_indah   Pergi ke nur_indah's Website   Quote dan BalasQuote

MiraKimura
WARGA RASMI
Menyertai: 07.05.2003
Ahli No: 1043
Posting: 13
Dari: Kuantan, Pahang

Pahang   avatar


posticon Posting pada: 07-05-03 14:15


Me too!!!
Selamat berkenalan! Saya baru sahaja mendaftar di sini.
A good website for women! Good attempt! Semoga terus maju.
Wassalam...

-----------------
Gempak Gurl!!!


Bookmark and Share




  Member Information For MiraKimuraProfil   Hantar PM kepada MiraKimura   Pergi ke MiraKimura's Website   Send ICQ Meesage To MiraKimura   Quote dan BalasQuote

hub_addin
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 17.04.2003
Ahli No: 23
Posting: 447
Dari: Perak No.1

Perak   avatar


posticon Posting pada: 09-05-03 11:08




kawan ana kata pakai contact lens pun leceh gak. sebab nak kena cuci dan mudah terkena jangkitan bakteria kalau tak bersihkan betul2. tapi tak tahu la sebab ana tak pernah pakai lak...

-----------------


Bookmark and Share




  Member Information For hub_addinProfil   Hantar PM kepada hub_addin   Quote dan BalasQuote

nurazura
WARGA RASMI
Menyertai: 02.06.2003
Ahli No: 1579
Posting: 7
Dari: batu pahat

Johor   avatar


posticon Posting pada: 23-07-03 11:21


assalamualaikum.........

saya pun pakai cermin mata jugak. Sejak dari Form 1 hingga sekarang - rabun jauh. Harap-harap anak-anak tidak mengikut macam saya, rabun jauh.


Bookmark and Share




  Member Information For nurazuraProfil   Hantar PM kepada nurazura   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan, halesolurun_84
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Ukhwah
    »» saper pakai [email protected] ??

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.084392 saat. Lajunya....