Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-08-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Kegembiraan dan kedukaan adalah sama. Ia tak kekal lama

-- Peribahasa Tionghua

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: ahmadkacak
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13714

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 20
Ahli: 0
Jumlah: 20




  Dari Galeri
assalamualaikum..
salam ukhwah dari ana

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 5 hari yang lalu


Kesihatan
Topik: Kosmetik..


Carian Forum

Moderator: Pengurusan, nur_kamar
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Kesihatan
    »» Kosmetik..

Please Mendaftar To Post


Oleh Kosmetik..

yusha
WARGA RASMI
Menyertai: 22.08.2006
Ahli No: 6811
Posting: 10

blank   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 11:55


masa dapat duit ptptn saja terus beli barang mahal macam kosmetik...
sangat memilih... yang murah tak pandang sebab takut tak berkualiti...

tapikan...elok-elok dah beli mahal2 begitu...pakai 2-3 hari saja...lepas itu langsung lupa... buat tak tau...

sebabnya...

1) malas
2) tak dah masa...study, main game, study, main game...tu yang penting :)
3) tak suka muka disapu dengan apa-apa krim sekalipun...geli...(tapi masa beli tak ingat pula..huhuhhuu...tak sedar dah membazir)

tapi sekarang dah tak beli lagi..kecuali pencuci muka sahaja...usha macam mana bagus sekalipun produk tu..insyaAllah tak tergoda pun.....

lagipun barang kosmetik juga salah satu faktor meningkatnya kes kanser di kalangan wanita... hati2 ya.... macam-macam dah sekarang ni....


Bookmark and Share




  Member Information For yushaProfil   Hantar PM kepada yusha   Quote dan BalasQuote

Durrani_Damia
WARGA RASMI
Menyertai: 11.09.2006
Ahli No: 6875
Posting: 10
Dari: perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 13-09-06 19:34


assalamualaikum...sama larr..saya pun kurang dengan alat kosmetik ni.. selain tak ada masa,saya ni tak reti nak melaram,,,kalau melaram pun,,saya minta tolong kawan make-upkan..itupun bila ada function yang nak dihadiri,,kalau setakat pergi kuliah,,saya cucu muka dengan pencuci muka,,lepas itu,,pakai lotion sikit (fair dan lovely)..tu saja..sebab tu saya bila nak pergi kuliah kejap saja nak bersiap...ada di kalangan kawan2 yang ambik masa 2-3 jam nak make-up... mungkin tu cara mereka...yang penting durang gembira...bila dah kahwin ni... ada juga kawan-kawan nasihatkan supaya melaran larr sikit..tapi..saya masih tak ada keinginan nak buat macam tu..even suami pun tak suka kalau saya pakai make-up tebal2..katanya lagi lawa bila natural saja...(kembang juga hidung ni)...apa pun kalau naka melaram,,yang penting produk yang digunakan tak membahayakan,,dan halal,,,lawa2 juga,,,tapi kesihatan dan kecantikkan yang Allah dah anugerahkan kena jaga juga..-mengingatkan diri sendiri..sekian..


Bookmark and Share




  Member Information For Durrani_DamiaProfil   Hantar PM kepada Durrani_Damia   Pergi ke Durrani_Damia's Website   Quote dan BalasQuote

istisafa
::TIMBALAN PRESIDEN::
Menyertai: 01.10.2003
Ahli No: 2561
Posting: 842
Dari: selangor

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 15-09-06 10:37


Assalamualaikum, betul tu Durrani..

yang sederhana itu menawan.. bukan krim tak penting, penting juga kerana krim pelembab ini akan melindungi kulit dari air-cond yang akan mengeringkan, sinaran matahari yang akan menggelapkan muka (kalau pakai tudung muka jadi berbelak pulak) dan juga pelindung kepada kulit.. cuma alat kosmetik, kalau sesiapa suka pakai, pakailah tapi jangan keterlaluan sangat.


Bookmark and Share




  Member Information For istisafaProfil   Hantar PM kepada istisafa   Pergi ke istisafa's Website   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 16-09-06 11:00


bagi zura..sokong pendapat kak sue...

untuk make up pula..slalunye make up natural saja..tak ada terang2 macam opera cina eheh...nawaitu untuk suami...tapi suami lebih suka zura tak make up..tapi bagi zura kena berjaga2 juga...:) sekadar bertukar pendapat..


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.064036 saat. Lajunya....