Welcome To Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my

  Create An Account Home  ·  Topik  ·  Statistik  ·  Your Account  ·  Hantar Artikel  ·  Top 10 19-09-2019  

  Suka!
New Page 1

  Mutiara Kata
Sahabat yang beriman ibarat mentari yang menyinar. Sahabat yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. Sahabat sejati menjadi pendorong impian. Sahabat berhati mulia membawa kita ke jalan Allah.
-- suatumasa

  Menu Utama

  Keahlian Portal Komuniti
Terkini: lysazae
Hari Ini: 0
Semalam: 0
Jumlah Ahli: 13715

  Sedang Online
Assalamualaikum
Tetamu

Nickname

Password



[ Mendaftar ]

Sedang Online:
Tetamu: 30
Ahli: 0
Jumlah: 30




  Dari Galeri
Assalaamualaikum..

  Yang Masuk Ke Sini
nishazainal: 2 hari yang lalu
uzmawahida: 10 hari yang lalu
fayyzah: 22 hari yang lalu
bintanghatee: 28 hari yang lalu


Isu Semasa
Topik: peringatan buat semua..muslimah terutamanya


Carian Forum

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» peringatan buat semua..muslimah terutamanya

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2

Oleh peringatan buat semua..muslimah terutamanya

myway
WARGA 5 BINTANG
Menyertai: 19.06.2006
Ahli No: 6655
Posting: 429
Dari: on the earth

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 06-08-06 16:26


LEMBU: Hai anjing, apa habaq? Macam ada yang tak kena saja?

ANJING. saya tengah tension ini. mahu saja saya gigit manusia tadi.

LEMBU : eh?Kenapa?

ANJING. saya lalu tepi dua orang mansuia lelaki dan perempuan yang sedangberkepit. tiba-tiba si lelaki terperanjat dan terus melompat dan berkata "hoianjing, pergi jauh2,najis!".

LEMBU: Ya, lah.anda kan haram. Najis tahap berat bagi manusia. Biasalah tu.

ANJING: Kalau saya najis sekali pun, kalau dia tersentuh saya, boleh disamak.Yang dia sentuh dan raba2 awek dia tu apa? boleh ke nak samak dosa?

LEMBU: Betul tu. Memegang wanita yang bukan mahramnya tanpa ikatan yang sah,lebih dahsyat kenajisannya daripada memegang anda anjing,malah tak boleh sucisekalipun di samak.

ANJING:wah.. ayat anda memang power la... manusia kena ubah pepatah "Pandai macam LEMBU"

http://themimbar.blogspot.com/


moral: janganlah kita sebagai muslimah, suka-suka hati biarkn diri kita di pegang2 oleh non-mahram..
jadilah muslimah yang bijak..
semoga kita semua diberi kekuatan olehNya dalam memperjuangkn agamaNya..AllahuAkbar..
[ Telah diedit oleh: myway pada 06-08-06 16:28 ]


Bookmark and Share




  Member Information For mywayProfil   Hantar PM kepada myway   Quote dan BalasQuote

ahwaznila
WARGA RASMI
Menyertai: 05.08.2006
Ahli No: 6778
Posting: 5

blank   avatar


posticon Posting pada: 10-08-06 10:53


Kita seharusnya menyayangi diri ini lebih dari sesiapa. Nilai maruah seorang muslimah lebih mahal harganya dari sebutir permata sehingga junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W mempertahankan kewujudan kita semua di muka bumi ini.


Bookmark and Share




  Member Information For ahwaznilaProfil   Hantar PM kepada ahwaznila   Quote dan BalasQuote

abadaa
WARGA 2 BINTANG
Menyertai: 02.06.2006
Ahli No: 6619
Posting: 42
Dari: Kuala Lumpur

KualaLumpur  


posticon Posting pada: 17-08-06 17:00


Bismillahirrahmanirrahim...
Assalamualaikum..

tahniah!ringkas tapi sarat dengan mesej dan nasihat!!!


Bookmark and Share




  Member Information For abadaaProfil   Hantar PM kepada abadaa   Quote dan BalasQuote

naj_jieha
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 23.12.2005
Ahli No: 6124
Posting: 88
Dari: di hadapan komputer

japan  


posticon Posting pada: 23-08-06 16:08


betul itu cakap abadaa...
ringkas tapi padat...


Bookmark and Share




  Member Information For naj_jiehaProfil   Hantar PM kepada naj_jieha   Quote dan BalasQuote

AZURA_ANAKMAMI
WARGA 4 BINTANG
Menyertai: 01.05.2003
Ahli No: 842
Posting: 186
Dari: kuala kurau,Perak

Perak  


posticon Posting pada: 27-08-06 16:02


:)eheh


Bookmark and Share




  Member Information For AZURA_ANAKMAMIProfil   Hantar PM kepada AZURA_ANAKMAMI   Pergi ke AZURA_ANAKMAMI's Website   Quote dan BalasQuote

cyxaula
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 05.04.2006
Ahli No: 6488
Posting: 28
Dari: Moscow, Russia

malaysia  


posticon Posting pada: 06-05-07 01:12


hahahaha...macam pernah ku lihat benda ini terjadi...bukan dialog antara anjing dan lembu tetapi kisah antara anjing dan couple yang berkepit sakan itu. ahaks.. lawak2...


Bookmark and Share




  Member Information For cyxaulaProfil   Hantar PM kepada cyxaula   Quote dan BalasQuote

cintarashidah
WARGA RASMI
Menyertai: 01.04.2004
Ahli No: 3508
Posting: 11
Dari: Ipoh, Perak

Perak   avatar


posticon Posting pada: 18-05-07 17:53


Dalam pengertian nya... Ringkas dan padat. Minta di jauhkan..


Bookmark and Share




  Member Information For cintarashidahProfil   Hantar PM kepada cintarashidah   Pergi ke cintarashidah's Website   Quote dan BalasQuote

ctaja83
WARGA RASMI
Menyertai: 03.04.2007
Ahli No: 7481
Posting: 11
Dari: Johor

Johor  


posticon Posting pada: 22-05-07 14:51


Assalamualaikum... Memang power la... :-)


Bookmark and Share




  Member Information For ctaja83Profil   Hantar PM kepada ctaja83   Quote dan BalasQuote

wardahsufi
WARGA RASMI
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 7822
Posting: 15

Perak   avatar


posticon Posting pada: 14-11-07 09:51


betul itu....


Bookmark and Share




  Member Information For wardahsufiProfil   Hantar PM kepada wardahsufi   Quote dan BalasQuote

hidayah_saibi
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 25.09.2007
Ahli No: 7909
Posting: 75
Dari: UUM/PERAK BUMI BERTUAH

Perak  


posticon Posting pada: 15-11-07 17:30


ye cik wardah,
saya setuju...


Bookmark and Share




  Member Information For hidayah_saibiProfil   Hantar PM kepada hidayah_saibi   Quote dan BalasQuote

wardahsufi
WARGA RASMI
Menyertai: 27.08.2007
Ahli No: 7822
Posting: 15

Perak   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 08:45


Pada 15-11-07 17:30 , hidayah_saibi posting:

!!! QUOTE !!!

ye cik wardah,
saya setuju...


macam kenal saja org yang kat atas ini...hehehe..


-----------------
selindungkanlah kesedihanmu dengan senyuman.
senyum sokmolah..


Bookmark and Share




  Member Information For wardahsufiProfil   Hantar PM kepada wardahsufi   Quote dan BalasQuote

meniti_pelangi
WARGA RASMI
Menyertai: 13.11.2007
Ahli No: 8032
Posting: 3
Dari: kelantan

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 12:17


moga terpelihara diri dari perkara mungkar...cukuplah diri ini terjatuh dan tersasar sekali .....


Bookmark and Share




  Member Information For meniti_pelangiProfil   Hantar PM kepada meniti_pelangi   Quote dan BalasQuote

addinul_huda
WARGA RASMI
Menyertai: 26.10.2007
Ahli No: 8001
Posting: 11
Dari: johor bahru

Johor   avatar


posticon Posting pada: 16-11-07 13:50


insyaallah...moga kita sam2 menjaganya...
ya allah...kau pelihara kami semua dari azab mu..


Bookmark and Share




  Member Information For addinul_hudaProfil   Hantar PM kepada addinul_huda   Quote dan BalasQuote

nami
WARGA RASMI
Menyertai: 13.12.2007
Ahli No: 8127
Posting: 1
Dari: ampang, selangor

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 13-12-07 16:35


salam

wah panas..sungguh bermakna..nak juga ana berkenalan dengan lembu bijaksana tu hehe
malang bagi kita,tu lah fenomena nyata di malaysia sekarang: "lembu lagi bijak dr manusia"
manusia dikurniakan otak+akal tapi jarang guna untuk agama
lembu hanya dikurnia otak tapi sentiasa guna untuk beribadah kepada Sang Pencipta

wallahualam


Bookmark and Share




  Member Information For namiProfil   Hantar PM kepada nami   Quote dan BalasQuote

ummuhanna
WARGA RASMI
Menyertai: 14.12.2007
Ahli No: 8132
Posting: 2
Dari: bbst, sepang

malaysia   avatar


posticon Posting pada: 14-12-07 17:35


itulah yang akan jadi bila akal dibelakang dan nafsu dihadapan. agama langsung ditolak tepi. moga kita dipelihara Allah SWT.


Bookmark and Share




  Member Information For ummuhannaProfil   Hantar PM kepada ummuhanna   Quote dan BalasQuote

aisyahfarhah
WARGA RASMI
Menyertai: 06.01.2008
Ahli No: 8173
Posting: 7
Dari: malaysia

malaysia  


posticon Posting pada: 06-01-08 22:02


masej yang simple,kreatif dan berguna..


Bookmark and Share




  Member Information For aisyahfarhahProfil   Hantar PM kepada aisyahfarhah   Quote dan BalasQuote

honey_nurhaliza
WARGA 3 BINTANG
Menyertai: 29.04.2003
Ahli No: 643
Posting: 146
Dari: Malacca Historical Place

Melaka   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 09:12


alhamdulillah nasihat yang berguna...muslimah2 yang masih belum berkahwin terutamanya seharusnya menjaga adab2 dalam pergaulan dengan lelaki...kadang-kadang ana sedih bila melihat anak remaja sekarang lebih bebas dalam pergaulan...wallaua'alam...:)


Bookmark and Share




  Member Information For honey_nurhalizaProfil   Hantar PM kepada honey_nurhaliza   Quote dan BalasQuote

Layyinul_Sutera
WARGA RASMI
Menyertai: 17.01.2008
Ahli No: 8208
Posting: 8
Dari: Varsiti Malaya

Kelantan   avatar


posticon Posting pada: 23-01-08 09:35


yelah.. kalau tak rasa malu kat manusia pun, rasa malu pada haiwan, yang juga makhluk Allah... =)


Bookmark and Share




  Member Information For Layyinul_SuteraProfil   Hantar PM kepada Layyinul_Sutera   Quote dan BalasQuote

syajaratuddur
WARGA 1 BINTANG
Menyertai: 14.01.2008
Ahli No: 8199
Posting: 30
Dari: Damansara Utama

Selangor   avatar


posticon Posting pada: 10-02-08 18:28


betul tu....kita kena jaga diri kita sebagai seorang wanita...ingat-ingat lah kat mak ayah kita...jangan lah disebabkan kita anak perempuan ni...mak ayah kita tak dapat masuk syurga...Na'uzubillah...


Bookmark and Share




  Member Information For syajaratuddurProfil   Hantar PM kepada syajaratuddur   Quote dan BalasQuote

aina_solehah
WARGA RASMI
Menyertai: 28.08.2008
Ahli No: 8942
Posting: 10
Dari: johor

malaysia  


posticon Posting pada: 11-09-08 09:01


aina pun setuju.. melihatkan gadis sekarang yang tidak segan silu berkepit dengan yang bukan muhrim seolah-olah mereka merasa bangga dengan perbuatanye tu. Aina pernah tegur seorang kawan aina ni tapi aina pula yang dikatanye dengki... bahkan lagi dia menunjuk2 lah aksi tidak sopan di depan aina. sebagai seorang perempuan aina merasa malu melihat kaum sejenis aina buat macam tu.


Bookmark and Share




  Member Information For aina_solehahProfil   Hantar PM kepada aina_solehah   Quote dan BalasQuote

Moderator: Pengurusan
Portal Komuniti Muslimah -- Hanan.com.my.my Indeks Forum
  »» Isu Semasa
    »» peringatan buat semua..muslimah terutamanya

Please Mendaftar To Post

Mukasurat 1 Of 2

Go To Page: 1 · 2


Member Messages

Forum Search & Navigation

 

Log in to check your private messages

Silakan Login atau Mendaftar





  


 

[ Carian Advance ]

Jum ke Forum 


-------------------------------------------------------------------------------
Portal Komuniti Muslimah
Hakcipta 2003 oleh Hanan Alam Faizli / Hanan Network
Made in: Bandar Sunway, Selangor
Tarikh Mula: 17hb April 2003

Dibina oleh: Team Walasri

Ditadbir oleh:





Loading: 0.090746 saat. Lajunya....